Rakama

Medlem
 • Content count

  422
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Rakama

 1. Jeg har så altid hørt på det der med, at kvindens navn skal stå først (også når du skriver gæsternes navne), så det sørgede jeg for at få gjort rigtig i første omgang.. Men det er jo jeres bryllup, så synes at I skal gøre det, som I vil
 2. Jeg lukkede vores med et satinbånd og vore monogram på et stykke papir/pap.
 3. Vi havde booket et band (A celebration, som du kan finde ved at følge Ki's link), da min bror havde været til et bryllup, hvor han synes de spillede super godt. Det var dog først efter at vi havde reseveret dem, at vi fandt ud af at det fungere mere som en form for booking burau, så vi kunne ikke være sikker på, at dem der kom, var de samme som min bror havde hørt. Det gjor os meget spændte og en smule nervøse... Men det var simpelt hen så godt, og dansegulvet var fyldt hele tiden på trods af at der var 30 grader og ingen air condision.. Vi havde bestilt en til at spille under maden, og derefter skulle de være 3 til at spille op til dans. Musikken under maden var stille og rolig guitarspil, man kunne lige fornemme hvilken sang det var, men det var ikke for højt så det generede ikke - helt perfekt. Og så kunne han spille med på de sange, der var lavet til os. Da gulvet blev gjort klar til dans, kom der to ekstra musikkere til og også her var det helt perfekt. De fandt lyn hurtig ud af, hvad folk gad danse til, og man blev ikke jaget væk hvis man forsøgte at ønske en sang. Som sagt ved du ikke hvem der komme, men til vores bryllup var det en Rene Gummer med band, og de kom helt fra København (vi holdte festen i vestjylland) og de fik 13.500 kr. for en hel aften inklusiv dinner musik og transport, så det synes vi bestemt ikke var slemt og slet ikke i forhold til hvor godt de spillede.. Vi fandt egentlig bandet via en hjemmeside, hvor man kan taste ind hvad man vil have (dj, band, trio osv.), hvor lang tid de skal spille (under maden eller kun til dans) samt hvad ens budget er, og så får man nogle mails med forskellige tilbud på det man efterspørger, så kan man selv vælge om det skal være nogen af dem.
 4. Virkelig smukke billeder.. Og tror jeg kan spotte min mands fætter med kone på et af dem
 5. Min brudebukket var lille og forholdsvis enkel - ifølge min mand kostede den vist et sted mellem 1.000 - 1.200 kr. Han havde regnet med at det vil koste 1.200, da det var hvad han fik at vide hos floristen, men den endte med at blive billegere.
 6. Ja, så er jeg jo blevet til en gift kvinde, og i forbindelse med brylluppet har jeg skiftet efternavn. Men hvem skal man oplyse om ens navneændring. Det bliver vel automatisk rettet i personregisteret, men skal man selv oplyse det til banken osv?? Og hvem er det vigtig at man oplyser det til? Har fået det oplyst til min arbejdsgiver, da de jo ikke tjekker op på personregisteret, men er i tvivl om, hvor mange steder man ellers skal henvende sig? eller om man kan tage det hen af vejen, som man kommer i kontakt med de forskellige?
 7. Nu ved jeg ikke noget om Københavns kommune, men siger man gennerelt ikke at ansøgningen senest skal være sendt 15 dage inden vielsen, så man kan nå at få det godkendt? Og max 4 måneder før.
 8. Okay, tak for svar.. Synes dog at jeg har læst et sted, at når man skifter navn får man automatisk et nyt sygesikringskort, da det er forbundet med personregisteret.. Men det kan være jeg husker forkert..
 9. Det er det fantastiske ved bryllupsklar, Fif og fiduser http://www.aliexpress.com/item/Luxury-wedding-centerpiece-handmade-crystal-bead-with-metal-pillar-wedding-Party-decoration-crystal-centerpieces/1720700170.html Men godt nok en hamper pris!!!!!!!!!!!! Av en pris... Synes godt nok forsendelses prisen er lige i overkanten...
 10. Så fik jeg flettet sangene ind i mit hæfte. Jeg bruger skrift str. 10 og type Times new roman, så kan det lige være på sidderne, og teksten er stadig til at læse.
 11. Jeg kan hører, at du køre sammen princip som jeg med de 3 koloner.. Og med de prøve salmer jeg startede med at smide ind, tror jeg det blev en skriftstørrelse 10 eller 9, for at få plads til dem.. Vi skal have møde med præsten i eftermiddag, så der får vi helt styr på hvilke sange vi skal have ind i hæftet. Håber de kan være i de 3 koloner, men bliver skriftsstørrelsen for lille, må jeg nok finde mig i, at tage en af kolonerne fra forsiden i brug, selvom der her skulle være bla. et billede af kirken i en kolone (forsiden), programmet for kirken, og så et af de billeder med "kærlighed er..." samt noget info om vore risposer.. (ved ikke om den smøre er til at forstår ) Kan lige ligge et billede ind, når jeg har fået dem færdig.
 12. Det ser super godt ud, men puha det må tage noget tid at lave alle de blomster
 13. Jeg skal også huske at have indkøbt mig noget vabel plaster.. Er så bange for, hvordan skoene vil påvirker min fødder på dagen, da mine føder hæver meget op hvis det er varmt og når man går/står meget. Så selvom jeg har gået skoene til de sidste mange måneder, er jeg stadig nervøs for, at de vil skave den dag, da min fødder ikke har været hævet så meget op de gange jeg har haft dem på foreløbig.. Har desuden et par andre sko, som minder om dem. Har jeg en tynd nylon strømpe på, er der ingen problemer, men har jeg bare fødder i dem, skaver hælen efter en hel dag på arbejde..
 14. Dagen efter H2B friede, var vi samlet med min familie ude hos min bror.. Her spurgte jeg min far, mens de andre hørte på, om han ikke vil gå en tur med mig. "Jo, men skal det være nu?" "Nej, til sommer. Ned ad kirkegulvet". Samme dag tog vi ud til H2B's forældre, som dog var ovre ved hans ældste søster, så der var kun hans 2 yngere søster hjemme.. Den ene kommenter på, at nu må han da godt snart sætte en ring på min finger, hvorefter jeg holder mine hånd med forlovelsesringen lidt frem og spørge hende "Hvad skal det være for en slags ring?" "Det ved jeg ikke, noget andet end dem du plejer at gå med" siger hun og piller ved mine spinningrings på den anden hånd.. "Jeg prøver lige igen. Hvilken slags ring" siger jeg og rækker den anden hånd tætter på hende, og der bliver hun bare helt mundlam. H2B's familie havde længe presset på/drillet os med, at vi skulle tage og blive gift, men hans søster havde vist ikke lige forventet det der.. Vi tager så de 2 yngere søster med ud til den tredje søster og H2B's forældre. Vi siger ikke noget med det samme, sætter os bare og snakker med dem.. H2B's yngeste søster har virkelig svær ved at holde på hemligheder, så hun sidder bare og finser og bliver rød i hovedt. (Hjælper ikke da H2B og jeg begynder, at lave den der leg, hvor man ligger sine hænder oven på hinanden, og man så skal tage den nederste hånd og flytte op øverst i bunken) De andre tror der er sket et eller andet mellem søsteren og kæresten, så de driller hende lidt.. Så liger svigerfar hånden oven på H2B's hånd og begynder at lege med, dog stopper han brat, da min hånd med ringen kommer øverst i bunken.. Han kikker lige en ekstra gang, og så udbryder han bare "Skal I giftes?!". Undskyld den lange smøre, men sådan fik vi fortalt den nærmeste familie, at vi skulle giftes.. Efterfølgende ændrede vi vores status på facebook til forlovet, og sådan fandt vores venner så ud af det..
 15. Man skal dog passe på med at gå ud kort før, for at prøve kjoler.. Jeg fik at vide, at havde de ikke kjolen i den rigtig størrelse, som du skal bruge, er der nogen steder det kan tage 6 måneder at få den hjem - alt efter hvor populær kjolen er rundt om i verden..
 16. Min kæreste var på knæ, da han friede. Vi havde ikke snakket om at skulle giftes endnu, så det kom spontant fra han side. Han havde på forhånd været ude og købe 2 guldringe, som vi bruger til forlovelsesringe, og når vi så skal giftes ryger de bare over på den anden hånd, så det er også vores vielsesringe. Min ring har 3 brillianter i, mens hans er helt glat. Synes at han havde lavet et godt valg, så ringen skulle ikke byttes. Min H2B har også et arbejde, hvor han ikke rigtig vil have ring på. Så i hverdagen ligger ringen der hjemme, og i weekenden når vi har fri tager han den på.. Selvom han synes det er lidt besværligt at huske på, insisterede han på, at han skulle have en ring - og jeg kan egentlig godt lide, at vi begge har en..
 17. Størstedelen af de bryllupper jeg selv har været til, har der været nogen (f.eks. brudeparrets mødre, tanter eller ligene) som har pakket gaverne op og skrevet ned, hvad de har fået og fra hvem. Det synes jeg har fungeret fint, da brudeparret ofte har mange andre ting at skulle se til, så de ikke har tid til at pakke gaverne op selv. Og jeg synes personligt, at gæsterne skal have lov til at se, hvad der er blevet givet i gave. Jeg har været til et bryllup, hvor brudeparret selv pakkede op, og det duede bare slet ikke, da de jo forlod bordet mens der egentlig stadig var en del taler og sange tilbage, så det hele blev ret presset til sidst.. Jeg regner selv med at få nogen, til at pakke vores gaver op, så vi også kan se i løbet af aften hvad vi har fået, men vi får nok først tid dagen efter, til at nær studere dem. Vi har købt disse små tal-klistermærker (der er fra 1-160 i alle 3 farver). Meningen er, at der skal sættes et mærke på gaven, et på det tilhørende kort, og så vil jeg lave en liste ved siden af med 3 koloner (en med nummer, en med hvad har vi fået, og en med hvem det er fra) som gaverne så kan skrives op på. Så skulle der gerne være helt styr på, hvem vi skal have sendt takkekort til.
 18. Stort tillykke med dagen i morgen Håber I får en fantastisk dag..
 19. Prøv eventuelt at spørge Miss-Lena, hun kan vist skaffe lidt af hver til rimelige penge - se f.eks her
 20. Vi har heller ikke hørt svar endnu, og vi sendte i starten af april.. Har hørt at standarden vist er, at man først får det at vide på dagen!! Men man kan vist kontakte kirkekontoret, for at hører, om det er gået i gennem.. Jeg er bare i tvivl om det skal være ens lokale kirkekontor, eller kontoret hvor man skal vies..
 21. Vi valgte Otting kirke, da jeg både er døbt og konfirmeret der. Det er en land kirke, som ligger 100 meter fra den gård, hvor jeg er opvokset på og hvor mine forældre stadig bor (min bror ejer gården, men bor i et hus i byen 500 m væk, som mine forældre ejer, så de bor til leje ved hinanden indtil efteråret hvor de bytter) Derudover (selvom det ikke spillede ind i valget) er mine to brødre også begge døbt og konfirmeret der, samt mine niecer og nevø også er døbt der. Min ene fætter valgte også at blive konfirmeret der, selvom han har mere tilhørs forhold til kirken nede i byen (ligger ca. 1 km væk). Dengang jeg skulle konfirmeres måtte jeg fylde kirken med gæster, da ingen andre i min klasse vil konfirmeres i kirken. Så jeg blev konfirmeret helt alene, hvilket min bror også blev i sin tid. På kirkegården er der desuden et gravsted, som hører til gården min bror ejer, og her ligger desuden min højt elskede bedstemor, min bedstefar og oldeforældre (har aldrig kendt nogen af de 3) samt nogle af de forrige ejere af gården. Kirken betyder rigtig meget for mig og min familie, og da H2B flyttede en 3-4 gange som barn har han ikke rigtig et bestemt tilhørs forhold til nogen kirke. Og valg af præsten, er bare den lokale sognepræst, som dog hverken har døbt eller konfirmeret mig. Så jeg ender med at have haft 3 cermonier i kirken med 3 forskellig præster..
 22. Hvor lang tid går der før man får svar på navneændringen, fordi vi sendte vores for ca. 2 måneder siden, samtidig med ægteskabserklæringen. Godkendelse af ægteskabserklæringen fik vi forholdsvis hurtig tilbage med posten, men har intet hørt omkring navneændringen.. Har læst et sted herinde, at man ikke fik at vide om navneændringen gik igennem før end på bryllupsdagen. Dog kan man vist kontakte sit kirkekontor, for at hører til det. Men ved ikke om det er efter nogle gamle regler.. Med hensyn til ægteskabserklæringen, skal du kun medsende din dåbsattes, hvis du er født før en eller anden dato et bestemt år, eller hvis du er fra sønderjylland mener jeg det var..
 23. Jeg er vokset op med, at der også skulle være æresporte til bryllupper - så troede egentlig det var meget normalt.. Der hvor jeg kommer fra, laver naboerne som regel æresporten til hjemmet, mens familie eller venner laver til feststedet.. Vi skal på vores bryllupsdag først hjem i mine forældres have, inden vi skal til feststedet, så ved ikke om der bliver lavet til begge steder. Men da min kusine blev gift for 6-7 år siden, var de også i min forældres have, og der lavede min farbror en æresport ud til, mens nogle venner vist lavede til feststedet, så nu må vi se hvad vi får
 24. Blomsterdekorationer står vores feststed for, og de får dem kun lavet i neutrale farver (hvid), da de blev trætte af at skulle ringe til blomsterhandleren og f.eks. bestille en lilla borddekoration - Hvilken nuance af lilla skal det være?? Så det synes jeg er fair nok. Men af øvrig bordpynt skal vi have pink løbere på, nogle sorte hjerter som passer i stillen med invitationen og bordkortene, og så lys i sølvstager. Desuden kommer der jo også bordkort og bordhæfter på, som jo også kan pynte lidt.. Da vi skal have runde borde, med 8 personer ved hvert bord, regner jeg med at løberne skal ligge i et kryds på hvert bord, så der bliver dækket op ved hver ende af krydset og ind imellem - ala borddækningen øverst til højre på vedhæftede billede..
 25. Jeg havde også lyst undertøj på og en stropløs BH.. Havde ikke shapwear med, da jeg ikke regner med at skulle have sådan noget på.. Havde heller ikke mine sko med, da jeg endnu ikke havde fundet dem på det tidspunkt.. Men skal til tilpasning om en måned, og der fik jeg at vide, at jeg skulle medbringe skoene, samt den BH jeg skal have på, på dagen..