Frigga

Medlem
 • Content count

  425
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Frigga

 1. Man kan da skrive hvad som helst på. Blot man husker at der også skal være mindre ønsker. Nogle der gerne vil give penge vil synes om at kunne give dem som tilskud til en bestemt større ting. Jeg har set nogen der havde delt ønskesedlen op i prisklasser: 1-500kr, 500-1000kr, 1000-2000kr og 2000+kr Det er jo forskelligt hvor meget man giver, om man er nær familie eller hvor meget man selv har at gøre med. Der er en gammel fingeregl at mam bør give for ca samme beløb som festens kuvetpris. Men jeg ved ikke hvor mange der efterlever den. Personligt ville det nok afhænge mere af min egen økonomi. Tit kender man jo som gæst heller ikke kuvertprisen.
 2. Jeg har ingen gode råd, men du må rigtigt gerne melde tilbage her hvad I ender med,at gøre. Vi skal giftes i en meget lille kirke i juni næste år. Og jeg tror ricikoen for at der stadig er begrænsninger på hvor mange der må i kirken til den tid er stor...
 3. Jeg kom også lige i tanke om den liste jeg lavede, med input fra andre brude, hvad man skal/kan overveje om der skal være plads til i budget. Den ligger her.
 4. Jeg kender ikke lige en færdig bog du kan bruge som du beskriver. Men jeg har forslag til god hjælp til at organisere i et blank notesbog. Bogen ''Bryllupsguide'' giver gode råd til hvordan man griber den overordnede planlægning an. Forslag til brainstorm og lister. Og bl.a. råd til budget og hvordan udgifterne typisk fordeler sig. Den kan evt lånes på biblioteket. LILLYs hjemmeside har en huskeliste med anbefalinger til hvornår de forskellige ting skal besluttes. Det samme ligger i appen wedbox planner (gratis og dansk), men jeg ved ikke om den er rellevant for dig når du spørger til en fysisk organizer.
 5. Jeg tænkte der var en måde at gøre administrator opmærksom på et opslag, eller anmelde et opslag. Ikke så meget at tagge andre medlemmer. Det bliver lidt besværligt hvis man skal skrive til hende og skulle forklare hvor hun finder opslaget. Men ok det er så bare sådan dette forum er.
 6. Jeg skriver blot lige denne kommentar for at rykke noget spam ned i køen.
 7. Jeg skriver blot lige denne kommentar for at rykke noget spam ned i køen.
 8. Jeg skriver blot lige denne kommentar for at rykke noget spam ned i køen.
 9. Discobil - du har været med så længe. Er der virkelig ikke en måde at tagge Ki som administrator i denne slags opslag? Os der er meget på her kunne jo ligeså godt hjælpe lidt til.... I øvrigt ros til festguiden på jeres hjemmeside. Jeg har faktisk delt den på fb fordi der er nogle gode guldkorn!
 10. Jeg kan ikke hjælpe med en fuld dagsplan, men receptionen er vel normalt for at få tiden til gå indtil aftensmaden. Men de fleste går tidligt til bords (feks 17.30) og der går jo også lidt tid at komme ud af kirken, lidt småsnak og lykønskninger. Og mange brudepar skal have taget billeder. Så jeg tænker eftermiddagen hurtigt går med at snakke og mingle, men det kommer selvfølgelig an på hvornår vielsen ligger. Ofte vælger man at servere bryllupskage til receptionen. Og måske skal der også være tid til transport fra reception til fest, eller måske tid til at tjekke ind hvis der er overnatning for gæsterne. Det kommer jo an på så meget.
 11. Der er flere der har holdt reception og middag samme sted (2 forskellige lokaler) selvom ikke alle skulle med til middag, og jeg har endnu ikke set ngen der havde problemer med at få folk til at gå. Jeg ville bare sørge for at der i receptionsinvitationerne står et sluttidspunkt og at toastmaster eller I selv siger tydeligt tak for idag. Personligt ville jeg ikke have noget imod at nævne at ''jer der er inviteret til middagen kan gå til bords (eller blive, eller hvad der nu er rellevant)'' Hvis folk har fået en invitation med sluttidspunkt på, så ved de jo godt andre nok er inviteret til middag. Jeg ville dog IKKE sige noget i retning af: ''vi siger nu tak til jer der ikke er inviteret til middag...'' Det ville være at træde i det. Men til det du spørger om. Regnvejr er jo et ret påtrængende problem ved havebryllep. Kjolen kan skånes ved at udlægge rød (eller hvid) løber, men det kan jo hurtigt løbe op i mange meter/kr. Og så er det jo stadig det med om folk sidder i regn og skal overvære vielsen. Der kan selvfølgelig lejes telt - hvis der er plads nok i haven så kan den ene vinkel være forberedt til vielsen og den anden vinkel til receptionen, men så skal man måske overveje 2 telte (igen kr). Et målebånd er nok den nemmeste måde at afgøre om der er plads - husk at der skal være plads rundt om teltet til stormbarduner og evt at gå udenom. Vi holder reception med let aftensmad (stående og siddepladser fordelt forskellige steder) hjemme i haven (den del vi bruger er nok ikke større end en villahave) men vi har en lade som vi vil indrage hvis det ser ud til regn. Vi overvejede også vielse hjemme da vi har det på samme måde med kirken. Men vi valgte vores lokale kirke fordi det simpelthen var det nemmeste og billigste - der er gratis musik, stole og tørvejr.
 12. Ups fik postet det samme to gange...
 13. Jeg synes det lyder rigtigt fint. Det eneste jeg tænker er om I virkelig kan vente med at kysse til vidnerne har skrevet under...?
 14. Godt du har fundet en kjole. Lægge op og korte ærmer vil enhver skrædder kunne gøre.
 15. Må nok desværre sige der ikke er mange på her for tiden. Men hvem ved måske er der lige en der ved det....
 16. Uf det lyder ikke som om den skrædder kan sit arbejde. Jeg ville finde ud af at klage, hun har jo ødelagt din kjole, men jeg ved faktisk ikke hvor man står i den siuation. Og det får du jo ikke kjole af inden brylluppet. Nu kan jeg ikke huske hvor du bor. Men jeg ville overveje at tage i Lilly outlet i Åbenrå (argh jeg ved godt du måske ikke har lyst til Lilly endnu engang, men brug det evt til at forhandle yderligere rabat) De har kjoler til 500-3000kr. De har det de har, men man får jo så også kjolen med sig med det samme.
 17. Åh nej da. Er der klippet af så det ikke kan rettes tilbage med de puder der var i? Så vidt jeg kunne forstå har du selv bedt om at de skulle fjernes. Måske en mellemting kunne være løsningen? Hvordan ser kjolen ud, var det en ide at finde en bolero eller en blondetop at tage over til at ændre udtrykket? Personligt var jeg glad for at jeg valgte ikke at købe brudekjole i foretning da jeg var ude at prøve. Jeg har heller ikke så meget barm, men vil dog ikke ligefrem kalde mig fladbrystet. Men synes det var meget svært at se om kjolerne klædte mig på overdelen fordi de ALLE var for store. Da jeg nævnte det var svaret at det er fordi man ikke kan lægge den ud så kan alle i stedet lægge den ind (og betale for det, tænkte jeg). Håber inderligt du finder en tllfredsstillende løsning.
 18. Hvorfor skulle hun ikke kunne være begge dele? Da jeg så din overskrift tænkte jeg (farvet af at jeg kun har een brudepige) at det kunne komme i cambolage hvis hun både skulle hjælpe dig på toilettet OG holde overblkket igennem.hele festen - det ville jeg synes var meget at forlange af een person. Men når du har 4 brudepiger, så er der jo hænder nok.
 19. Hvis du har kik på nogen så brug da deres pris i budgettet. Du kan jo godt bede om en pris uden at booke dem.
 20. Humanistisk selvskab i Danmark kan ikke foretage den juridiske del af vielsen. Man man kan gøre næsten som man vil hvis man får et byrådsmedlem til at foretage vielsen. Man kan henvende sig på kommunen der hvor I gerne vil giftes og spørge. Nogen gange kan man lave aftale igennem dem. Andre gange kan de have regler der gør det ret besværligt. Det er forskelligt fra kommune til kommune, det er også forskelligt om det er gratis, eller de tager et gebyr. Hvis kommunekontoret ikke kan hjælpe med en løsning der passer jer, så kan man i stedet selv kontakte et byrådsmedlem og spørge om han/hun vil vie jer. De fleste synes det er en sjov opgave, så jeg har indtryk af at det er ret nemt af finde nogen der vil.
 21. Der er ikke så mange aktive brugere herinde for tiden. Men prøv at søge på sidens søgefunktion. Der ligger rigtig mange gode tråde om alt muligt. Prøv forskellige søgeord. F.eks. lommeletter, lommetørklæde osv
 22. Ja, vejret er jo lidt svært at bestille - selv hvis man er ude i god tid Men med det antal kan jeg ikke se der skulle være noget at udsætte på det.
 23. Det kommer vel lidt an på hvem I skal have med. Hvis I holder jer indenfor de rammer myndighederne stikker ud er der jo ikke noget i vejen for det - efterhånden trænger vi jo til at der skal ske noget. Men hvis I har faniliemedlemmer der er særligt udsat, så skal man måske lige overveje en ekstra gang. Vi holdt i lang tid fast i at holde det i år (evt blot udskyde et par måneder) hvis blot der blev åbnet nok til at det var tilladt. Vi var indstillet på at undvære dem der evt selv kunne finde på at melde fra, men så kom vi til at tænke på mine svigerforældre som er blevet noget skøbelige, og da det gik op for os at vi ikke ville være skyld i at de skulle være sammen med en masse mennesker de ellers ikke ville komme i kontakt med var valget ikke så svært alligevel og vi har udsat til næste år.
 24. Held og lykke på søndag. Må der komme det bedste ud af det.
 25. Selvom situationen ikke er nem er lige den detalje omkring invitation, i mit hoved, meget nem. Er din kæreste klar til at bryde helt med sine forældre? Ja - så skal de ikke med. Nej, så skal de selvfølgelig inviteres. I begge tilfælde kan der komme noget bøvl ud af det, og det kan takles på flere måder, men i bund og grund er det jo det, det handler om. Og beslutningen er ikke din men hans, for det er ham der har mest at tabe.