Frigga

Medlem
 • Content count

  132
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Frigga

 1. Umiddelbart ville jeg sige Ficher-Dinesen, men der kan være fornavne hvor det modsatte ville lyde bedre . Generelt ville jeg vist altud sætte sen-nanet tilsidst. (Der sker ikke meget herinde for tiden. Der jeg har opdaget mest akrivitet er på facebook i gruppen "bryllup - jeg skal giftes, bryllup.dk", men der har man selvfølgelig ikke mulighed for at være anonym)
 2. Endnu går jec kun i de indledende overvejelser, men vi ville også have omkring 100 gæster. Og jeg er kommet frem til at selvom jeg rigtig gerne vil se dem alle, er jeg ikke rigtig villig til at bruge pengene på 3 retter til alle. Derfor går jeg i tanker om kun at have reception. Men også jeg synes en alm reception virker lidt lidt at spise folk af med. Så jeg er vist kommet frem til at lave reception med bryllupskage, snacks osv, samt nogle underholdningsaktiviteter og så simpelt skub-af-mad ved aftensmadstid. Så skal folk ikke ud og finde aftensmad, uden at det koster os det helt vilde. Men det er selvfølgelig lidt svært at kombinere med at tage de nærmeste videre til middag... Umiddelbart synes jeg det vigtigste er at gæsterne ved på forhånd hvad de kan forvente, så kan de jo selv afgøre om de vil køre for det. Selv ville jeg da køre forholdsvist langt for vielse og reception, men jeg ville nok ikke vælge at komme hvis det krævede en overnatning når der ikke er middag med. Blot mine tanker uden erfaringer bag.
 3. Personligt ville jeg ikke blive skuffet, medmindre jeg havde fået en save-the-date. Det er heller ikke sikkert jeg ville vælge alt andet fra for at deltage. Hvilket jeg ville gøre hvis jeg var inviteret til hele festen. Altså hvis du deler gæsterne i 2 så er det kun dem der skal med til middagen der skal have std og som du kan forvente reserverer datoen i deres kalender, mens du kan ricikere at dem der kun inviteres til reception kan finde på at prioritere noget andet højere. Men alle ved da at det er dyrt at holde bryllupsfest, så mon ikke der vil være forståelse for at kun de nærmeste er inviteret til middag.
 4. Kommer selvfølgelig an på hvordan stilen i jeres invitationer er, men egentlig er det vel bare at sætte sluttidspunkt på. F. Eks. "Da vi skal giftes ville det glæde os at se jer ved vielsen i kirken kl dit, med efterfølgende reception på passende sted(hvor det nu er) frem til kl dat. " Eller skriv både start og sluttidspunkt på: "Reception kl dit - dat" Når folk ser at det slutter kl 17.30 eller 18.00 så ved de jo godt at de ikke er inviteret til middag og aftenfest. Hvis reception og fest foregår på samme sted er det nok en god ide at sætte sluttidspunktet en halv time før middagen starter så der er tid til at "smide folk ud" - få evt toastmaster til at sige tak for idag hvis I ikke selv har lyst til det. Hvis middagen foregår på en anden adresse giver det sig selv at alle bryder op.
 5. Godt der var en løsning der passede.
 6. Kongelejren i Odsherred er da til 110 prs, den er på hyttefortegnelsen, og angivet til at udlejes til fest selvom de ikke vil have rusture. Du kunne også undersøge om Bisseruplejren har en spisesal der er stor nok selvom der ikke helt er sovepladser nok.
 7. Min tanke er at med kl 11, er I nødt til at tænke frokost til jeres gæster ind i det. Enten at I sørger for mad eller sørger for at lave tid o programet til at de selv kan skaffe sig noget.
 8. Hej

  Jeg kunne godt finde på at bestille derfra. Jeg kender et par stykker der har bestilt galakjoler. Jeg har ikke selv set kjolerne, men de var godt tilfreds til prisen(!) Men jeg ville kun gøre det i så god tid at jeg kunne nå at finde en anden løsning. MEN du skal ikke regne med at kunne bytte - de skriver selv på hjemmesiden at kjolerne syes på bestilling og derfor ikke tages tilbage. Jeg har heller ikke undersøgt hvad det ville koste at sende en pakke til Kina, men med postnords priser kan jeg ikke forestille mig at det ville kunne betale sig alligevel. Ja du kan risikere at der kommer told på, men kan også være heldig at der ikke gør. Og hvis de laver en fejl, f.eks. forkert str i forhold til det bestilte, så skal du ikke regne med fantastisk kundeservice. Det er lidt som med alt det andet man bestiller på f.eks ebay fra østen: Det meste er meget godt og udmærket kvalitet til prisen, og så er der noget forfærdeligt bras ind imellem som man bare må tage med og sige pyt. Og kan du ikke leve med det, så skal du ikke bestille hos dem!
 9. Uuh, hvad er sønderjyske bryllupskringler?
 10. Nu skriver du "evt helstegt rådyr" og mine erfaringer er at hvis man vil servere helstegt noget som helst til bryllup, så skal det være nogen med erfaring for den slags der står for det. Og det gælder både stegning og udskæring. Det samme gælder hvis maden skal laves fra bunden på dagen. Og I så fald ville jeg aftale med kokken hvor mange hjælpere der skal til. Hvor meget arbejde der f.eks. er i at ryde af og vaske op afhænger jo af opvaskefaciliteterne. Der er forskel på om man kan smide det på en vogn og køre det hen til opvaskemaskinen, eller stakkene skal bæres ned i kælderen. Der er også forskel på om det er en industriopvaskemaskine med god bordplads, eller det er en alm opvaskemaskine i et hjørne og der skal skylles af først (jo, sådan er det i vores lokale forsamlingshus, hvilket er årsagen til at det slet ikke er i mine overvejelser). Med hensyn til løn er jeg enig i de 100-125 kr/t til unge/uerfarne men en kogekone tror jeg ikke jeg kan skaffe for under 200kr/t.
 11. Stubladen på Uldrupgård (Odder) Gør dig selv en tjeneste at tjekke den selvom det er langt væk!
 12. Jeg har ingen erfaringer, men der er ikke mange på herinde længere, så sandsynligheden for at du får svar er ikke så stor. Så jeg tænkte jeg lige ville gøre dig opmærksom på Denne tråd.
 13. Hov der var også Tarpgård (ulfborg) Måske Lønborggåtds aktivitetshal er en mulighed (Tarm) Fandt dette Billede men det ser ikke ud som om det er det der er deres festlokale på Ausumgård (Hjerm)
 14. Nu om ligger de jo ikke nær Skive, men dog i Jylland: Hindsgavl Slot (Middelfart) Sebber kloster (Nibe) Jeg har lige selv kigget mig omkring og fandt Havrevang (Hjørring) selvom det selvfølgelig eren noget anden liga end Sonnerupgård - nok også en anden pris. Hesthave (Spøttrup) er vist det der er tættest på Skive, men også en lidt anden stil.
 15. Nå det har I åbenbart ikke. Er der så nogen andre der er stødt på den slags?
 16. Hvis I laver egne designs, så vil jeg høre om I før har lavet ringe der er specialdesignet til bagefter at hænge i en kæde om halsen? Altså jeg ved godt at en hvilken som helst ring kan hænges på en kæde, men jeg tænker mest på en der er designet til at komme til sin ret på kæden i stedet for at være designet til at se godt ud på fingeren.
 17. Jeg er fuldstædig enig med Ki, hvis han er den eneste i familien der er sparet væk, så ville jeg heller ikke tage med - og jeg ville fortælle dem hvorfor, både brudeparret og den øvrige familie.
 18. Tja, kære Magar - det lyder som et dårligt skjult forsøg på reklamespam, især med tanke på din eneste anden kommentar på dette forum. Men det er måske bare mig....
 19. Er der en grund til at han ikke er inviteret med? Det lyder mærkeligt at kun du er inviteret uden partner. Jeg ville nok tage en snak med kusinen, måske er du alligevel ikke den eneste der er inviteret uden partner, måske er der en logisk grund. Under alle omstændigheder vil du have et bedre grundlag for at træffe en beslutning. Det er jo også en mulighed at komme til bryllupet men tage hjem og sove - en slags kompromis, men også en pointe.
 20. Herregårdsagtigt er det ikke, men Juulsborg på Møgelø passer vist til resten af beskrivelsen. Det samme gør Ømborgen, men den vil jeg ikke ligefrem betegne som billig. Lidt vel nordpå til at kunne kaldes midtjylland, men mener Sebber kloster har lade hvor man selv kan medbringe forplejning.
 21. Jeg synes også det er en fin tale og må bare give discobil ret
 22. Mener man plejer at kunne finde sangskrivere på gul&gratis, den blå avis og marketplace. Søg på sange eller festsange.
 23. Hvor er den fin. Er helt tosset med den slags ryg/nakke.
 24. Denne tråd fortjener vist at komme op.
 25. Denne tråd fortjener vist bare at blive flyttet til toppen.