Sign in to follow this  
Followers 0
Lajla

En rigtig god hjemmeside

2 posts in this topic

Jeg er nødt til at dele denne hjemmeside med jer.

Klik jer ind her.

Her er et eksempel derfra:

Jordbærtærte med hyldeblomst

8 personer

Ingredienser:Marcipanbund:

100 g smør

3 dl hvedemel

100 g marcipan

1 spsk. friskpresset appelsinsaft

Fyld:

3 æggeblommer

1 dl sukker

6 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

Reven skal af 1 usprøjtet appelsin

Pynt:

1 stor bakke jordbær

1 håndfuld citronmelisseblade

Piskefløde

Fremgangsmåde:Marcipanbund:

1. Smulder smør, hvedemel og marcipan sammen i en skål.

2. Riv skallen af appelsinen (gem den til fyldet) og pres den.

3. Tilsæt 1 spsk af saften til marcipanmassen og ælt dejen sammen.

4. Tryk dejen ud i en smurt tærteform(ca. 23 cm i diameter).

5. Forbag tærtebunden ved 200 ° i ca. 10-12 minutter.

6. Tag bunden ud og sænk varmen til 175°.

Fyld:

1. Pisk æggeblommer og sukker til en lys æggesnaps.

2. Tilsæt hyldeblomstsaft og appelsinskal.

3. Hæld massen i tærtebunden.

4. Bag 10-15 minutter, til fyldet har fået en fin, gylden farve.

Pynt:

1. Skyl og nip jordbærrene.

2. Sæt dem side om side over hele kagen med den spidse ende op.

3. Stik citronmelisseblade ned mellem jordbærrene.

Server med letpisket flødeskum.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

:thumbsupsmileyanim: Og hva' med denne her:

Spinattærte à la Christina

4 personer

Ingredienser:

4 plader frossen butterdej

------

½ dl vand

½ tsk groft salt

1 pakke frossen helbladet spinat (ca. 450 g)

------

25 g smør

1 finthakket løg

------

200 g Feta i tern

3 spsk friskhakket persille

½ tsk revet muskatnød

Friskkværnet peber

4 sammenpiskede æg

Fremgangsmåde:1. Tø butterdejspladerne op.

2. Tø spinaten op i vand og salt i en gryde.

3. Hæld den i en sigte og pres den fri for vand.

4. Svits løget i smørret.

5. Tilsæt spinat, ostetern, persille, muskat og peber.

6. Tag gryden fra varmen og tilsæt æggene. Hold lidt tilbage til pensling.

7. Læg 2 plader butterdej sammen, ved den lange side - og lidt over hinanden.

8. Rul pladen ud (ca. 25 x 40 cm) på et meldrysset bord.

9. Læg pladen i bunden og op ad siderne i et smurt ovnfast fad (ca. 16 x 30 cm) og fyld spinatmassen heri.

10. Læg de 2 sidste plader sammen, som beskrevet ovenfor og rul dem ud, så de passer til fadet.

11. Læg den over spinatfyldet.

12. Skær med en kniv i dejlåget, så der bliver 12 firkantede stykker.

13. Pensl med æg.

14. Bag spinattærten midt i ovnen ca.40 min. ved 175º.

Server den lun eller kold med en grøn salat og brød.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

Annonce ♥