Sign in to follow this  
Followers 0
Lajla

Stroganoff med svinekød

1 post in this topic

Stroganoff med svinekød

4 personer - Kalorier pr. portion: 197 - Fedtindhold pr. portion: 7 g

350 g mager svinemørbrad

1 spsk. vegetabilsk olie

1 mellemstort løg, hakket

2 fed hvidløg, presset

25 g mel

2 spsk. tomatpasta

4½ dl frisk hønse- eller grønsagsfond

125 g champignonhatte, skåret i skiver

1 stor, grøn peberfrugt, skåret i tern

½ tsk. stødt muskat

4 spsk. letmælksyoghurt, plus ekstra til servering

salt og peber

hvide, nykogte ris, til servering

stødt musket og hakket persille, til pynt

Skær alt overflødigt fedt og hinder af svinekødet og skær det i skiver à ca. 1 cm’s tykkelse.

Varm olien i en stor gryde og steg kød, løg og hvidløg omhyggeligt i 4-5 minutter, indtil det er let brunet.

Rør mel og tomatpasta i, hæld fonden i og rør rundt, til ingredienserne er godt blandet.

Tilsæt champignoner og peberfrugt og krydr med salt og peber og muskat. Bring det i kog, dæk gryden og lad retten simre i 20 minutter, indtil svinekødet er mørt og gennemstegt.

Tag gryden af ilden og rør yoghurten i.

Pynt de kogte ris med hakket persille. Kom et par spsk. yoghurt oven på kød og champignoner og drys med muskat.

TIP:

Du kan købe færdiglavet kød-, grønsags- og fiskefond i mange, større supermarkeder. Selv om de er dyrere, er de ernæringsmæssigt bedre end bouillonterninger, som indeholder en stor mængde salt og kunstige smagsstoffer. Men hjemmelavet fond er det allerbedste.

post-22726-1187944498.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

Annonce ♥