Sign in to follow this  
Followers 0
Lajla

Kalvefrikassé

1 post in this topic

Kalvefrikassé

Kalvefrikassé - uhm, det smager af min barndom. Det var søndagsspise! Denne opskrift er fantastisk

4 personer - Kalorier pr. portion: 690 - Protein: 27 % (45 g) Kulhydrat: 58 % (99 g) Fedt: 15% (11 g)

400-500 g kalvekød i tern

5 dl vand

4 gulerødder (300 g)

1 bdt. friske, grønne asparges (ca. 450 g)

4 spsk. Majsstivelse

4 dl skummet-, mini- eller letmælk

300 g frosne ærter

1 tsk. Salt

Peber

TILBEHØR:

Kogte kartofler

Godt brød

Lad kødet koge op med vandet i en gryde, skru ned for varmen og lad det simre i en halv time under låg.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

Knæk enderne af aspargesene, kasser dem og skær aspargesene i stykker på 2 cm.

Tilsæt gulerødder og asparges til kødet og lad det koge i endnu 10 min.

Rør majsstivelsen ud i mælken, jævn saucen med blandingen og lad den koge op.

Tilsæt ærter og giv igen forsigtigt saucen et opkog.

Smag saucen til med salt og peber og spæd evt. med lidt vand eller mælk, hvis du synes, den er for tyk.

Vil du tabe dig, kan du spise: En femtedel af frikasseen med 2-3 kartofler.

TIP:

Når det ikke er sæson for friske asparges, kan du bruge frosne. Lad da aspargesene tø op, skær dem i stykker og tilsæt dem sammen med ærterne.

post-22726-1187945429.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

Annonce ♥