Sign in to follow this  
Followers 0
mrssicilia

Rikkes energiboller

1 post in this topic

Disse boller er blevet Husets boller hos Keld og mig - de smager helt vidunderligt med smør og/eller appelsinmarmelade, ost eller bare som de er :thumbsupsmileyanim:

Et godt råd: Bag en STOR portion, for de forsvinder som dug for solen når de er bagt :super::metteholm

Ingredienser:

150 gram grahamsmel

150 gram fuldkornshvedemel

500/600 gram hvedemel

1 pose tørgær

1 pose valnødder, grofthakket

2 tsk salt

2 tsk sukker

5 dl letmælk

1/2 dl rapsolie

1 helt æg (gør bollerne luftige - men kan undværes)

Sådan gør du:

1. Bland de 3 slags mel, salt, sukker, tørgær og de grofthakkede valnødder grundigt i en skål

2. Lun mælken til den er lillefingervarm og bland rapsolie og æg i

3. Hæld væsken i melblandingen og ælt den grundigt (10 minutter), den skal ikke være knastør

4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter

5. Slå dejen ned og form 18 ensartede boller der sættes på bageplade med bagepapir

6. Lad bollerne efterhæve et lunt sted i 30 minutter

7. Pensl med æg og bag bollerne midt i en 200 grader varm ovn

8. Nyd bollerne som de er, eller med hvad du nu måtte foretrække

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

Annonce ♥