PiaK

Bryllupskage - nu med nye kager!

30 indlæg i dette emne

Guide til selv at lave bryllupskage!

Da jeg startede min bryllupsplanlægning havde jeg på ingen måde ambitioner om selv at bage bryllupskage. Men efter et stykke tid herinde, faldt jeg over denne tråd, og fik blod på tanden! Jeg gik straks igang - tænkte det kunne jeg da godt finde ud af!

Det endte med en masse prøvekager (mine kolleger var MEGET glade for at være testsmagere!) og den sidste prøvekage endte faktisk med at være noget anderledes end Bettys.

Da jeg har været rigtig glad for hendes guide, tænkte jeg, at jeg ville lave en med mine erfaringer også. Så nu kommer en guidet tour gennem min bryllupskage-bagning. Det skal siges at jeg på ingen måde har nogen tidligere erfaring og at alt hvad jeg har gjort er selvlært (så der kan nemt været fejl og nemmere måde at gøre tingene på!) Men dette fungerede for mig!

Kagen bestod af 3 lag (4 bunde) med følgende indhold:

MMF

Creamcheese-smørcreme

Sukkerbund (stænket med rom)

Astimousse

Mandelbund (stænket med konc. hyldeblomstsaft)

Jordbær/mascarponemousse

Sukkerbund (stænket med rom)

Kiwimousse

Mandelbund (stænket med rom)

Redigeret af PiaK
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg startede med at lave Asti, kiwi og jordbærmascarponemoussen torsdag aften:

Kiwimousse:

8 kiwifrugter

1 dl vand

1 1/2 dl sukker

4 blade husblas

1/2 l piskefløde

1. Skræl kiwierne og skær dem i skiver. Kog kiwi skiverne i vand og sukker i 4-5 min. Kom blandingen i en tårnblender og miks til det er en jævn masse. Køles helt af. Sies så kernerne ikke kommer med.

2. Udblød husblasen i koldt vand i 10 min. Smelt husblasen i det vand der følger med husblasen. Rør lidt kiwiblanding i husblasen, og mix det i resten af kiwi massen.

3. Pisk fløden til skum og vend kiwimassen i. Stilles koldt i 4 timer.

Jeg brugte både grønne og gule kiwier - men det var kun fordi der ikke var nok grønne, da jeg handlede ind...

post-36952-1276964205.jpg

Asti-mousse:

7 blade husblas

4 pasteuriserede æg

200 g sukker

½ dl limesaft

1 3/4 dl Asti

OBS: ingredienserne skal være stue-tempereret, da husblas´en ellers kan risikere at "trevle".

Læg husblas i blød i koldt vand i ca 5 minutter.

Pisk æg og sukker luftigt, hæld limesaft og Asti i under forsigtig omrøring. Klem vandet ud af husblas´en og hæld ½ dl kogende vand over og rør til den er opløst. Husblas udrøres forsigtigt i massen. Lad moussen stivne i køleskab.

Jordbær/mascarponemousse:

500 g friske jordbær

150 gr sukker

4 blade husblas

250 gr frisk mascarpone

2 1/2 dl piskefløde

korn af 1 stang vanilie

1. Kog jordbær og sukker sammen i en gryde.

2. Udblød husblasen i koldt vand i 10 min. Tryk vandt af og smelt det i jordbærrene.

3. Pres massen gennem en sigte. Rør først lidt af mascarpone i jordbærsaften og herefter vaniliekornene og resten af mascarponen.

4. Pisk fløden til skum og vend den i. Stilles koldt i 4 timer

Jordbær og mascarpone sammen og flødeskum ved siden af:

post-36952-1276964293.jpg

I gang med at blive blandet:

post-36952-1276964300.jpg

Redigeret af PiaK
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Og til sidst den færdige mousse inden den kom på køl:

post-36952-1276964788.jpg

Creamcheese-smørcreme

Torsdag lavede jeg også creamcheese-smørcremen, som jeg brugte til at lave smøre kagen op med.

60 g blødt smør

125 g flormelis

1 tsk vanillesukker

100 g flødeost naturel (har erfaret at Philidelphia klart smager bedst!)

Det hele røres sammen til en luftig og blød masse, tilsæt evt lidt citron, lime eller appelsinsaft

Inden jeg fandt opskriften på denne, prøvede jeg Bettys smørcreme - men synes den smagte alt for meget igennem af smør! Prøvede også en choko-smørcreme, men den var bare for fed og klistret... Men synes denne Creamcheese-smørcreme var rigtig god!

Redigeret af PiaK
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Bundene:

Jeg lavede to forskellige bunde - ganske normal kagebunde (også kaldet sukkerbunde) og mandelbunde, som minder meget om sukkerbundene - men også med mandelmel. Jeg har desværre ikke opskriften, da jeg lånte AMO's kagebøger af en kollega, og jeg har afleveret dem tilbage - fik ikke taget et kopi... Men opskriften er den gængse - så I vil nemt kunne google jer til en. Min erfaring er, at det var ret nemt at bage bunde - og at det er nemmest at bage en ad gangen.

Jeg prøvede at bage en høj bund, og så skære den over bagefter - men så hævede bunden op i midten, så kagen blev skæv...

Jeg tog dog lidt billeder af processen:

Mandelstykker jeg har blendet, mandelmel kan dog også købes - tror det er finere, end det jeg har lavet - men det virkede fint :)

post-36952-1276966050.jpg

Dejen:

post-36952-1276966059.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Et sidste billede af bunden - de har godt af at ligge på sukker, og få drysset sukker over sig med det samme de kommer ud (har jeg fået fortalt)

post-36952-1276967077.jpg

Sammenlægning af kagen:

Efter et par forsøg fandt jeg ud af, at det klart var nemmest at samle kagen i springformen (uden bund selvfølgelig) og at lægge en ring af smørcremen yderst - så selve fyldet ikke blev blandet sammen med smørcremen senere.

post-36952-1276967091.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Når jeg havde lagt en bund på, brugte jeg hænderne til at trykke på bunden og dermed udjævne moussen, så kagen blev flot jævn:

post-36952-1276967620.jpg

Bunden under Astimoussen stænkede jeg koncentreret hyldeblomstsaft. Jeg ville gerne have lavet en hyldeblomst/astimousse, men kunne ikke rigtig få det til at virke... :)

Tilsidst blev kagen smurt op med resten af creamcheese-smørcremen:

post-36952-1276967627.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

MMF

Overtrækket blev lavet af skumfiduser (MarshMellowFondant) - i Bettys tråd er der detaljer mht mængder - her får I lige lidt billeder:

Skumfiduserne blev smeltet over vandbad, sammen med lidt vand og olie:

post-36952-1276968247.jpg

Efter ca 5-10 min så begynder de at smelte lidt:

post-36952-1276968255.jpg

Og de smeltede skumfiduser:

post-36952-1276968264.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Lige et billede af selve skumfiduserne, da ikke alle mærker virker lige optimalt... Disse var meget nemme at arbejde med:

post-36952-1276968473.jpg

Til de smeltede skumfiduser tilsættes flormelis indtil konsistensen er som modellervoks og er nem at rulle ud:

(håndmixeren kan godt blive meget varm - så vær opmærksom på den ikke brænder af!)

post-36952-1276968541.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

De første par gange udrullede jeg ét stort stykke MMF og lagde over hele kagen, så siderne også blev dækket - men jeg havde problemer med at få kanterne pæne, da der jo var for meget MMF nederst, og det ville krølle for mig. Derfor besluttede jeg at lave et "låg" og en kant - og så bare pynte kanten.

post-36952-1276968790.jpg

Kagen, før der kommer frosting på:

post-36952-1276968802.jpg

Redigeret af PiaK
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Lige et billede mere - ignorér venligst det tilrodede køkken!!

Det er klart nemmest at dække kanten med frosting (se opskrift i bettys tråd) når kanten er synlig oppefra og ikke fra siden:

post-36952-1276968970.jpg

Den færdige kage uden pynt:

(har også lavet en kant i bunden, da denne heller ikke var super køn uden. Derudover lavede jeg også 4 lodrette streger, så jeg med den ene streg kunne skjule samlingen af MMF'en)

post-36952-1276968983.jpg

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg brugte faktisk ikke særlig meget energi på selve pynten under prøvekagerne - der var jeg mest OBS på at få lavet en jævn flot kage. Så da jeg stod fredag formiddag og allerede var sen på den kunne jeg ikke bestemme mig for, hvordan kagen skulle pyntes... Jeg havde købt noget rødt frugtfarve og farvede så noget færdigt MMF - det blev mere lyserødt og meget ujævn i farven - så skal du farve MMF'en, så vil jeg anbefale du tilsætter farven tidligere!!!

Jeg prøvede at lave lidt roser - men blev ikke rigtig tilfreds, og havde heller ikke grøn farve til at lave blade med. Så var lidt lost...

Men som man kan læse i min korte planlægningstråd - så fik jeg nogle kageudstikkere til min PA - og tænkte at vi godt kunne lave lidt sjov med dem!!

De færdige kager kom til at se sådan ud:

post-36952-1276969520.jpg

Kan I se hvad formene forestiller? Man skal være lidt kreativ og tænke lidt uartigt....

Hvis ikke - så kommer her et billede:

post-36952-1276969589.jpg

Vi valgte dog ikke at tegne figurene op - Mormor kom jo trods alt også til brylluppet!!! :D

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg beklager - men tror ikke der er helt styr på mængderne i de opskrifter jeg har lagt ind - men jeg mener mousserne svarer til to lag (et i hver kage) men tror smørcremen skal fordobles, hvis ikke 3-dobles... Det finder I ud af :)

Vi var 60 mennesker til brylluppet, og vi havde 6 kager i alt om eftermiddagen - de to bryllupskager og så to chokoladekager (mørk bund, hvid chokomousse ovenpå) og 2 marengskager med masser af frisk frugt blandet op i flødeskum. Tror mængderne passede meget godt :cheerleader3:

Alle opskrifter er fundet herinde, så det er andre brugere, der skal have credit for dem!

Redigeret af PiaK
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites
Et trick til at lave bundene på en gang og så skære dem ud er, de første 10 min af bagetiden, at sætte en trægrydeske i klemme i ovndøren - så kan man undgå kagen hæver på midten..

Tak for tipset - det har jeg ikke prøvet - kunne godt være jeg skulle prøve næste gang :balloons:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

I går havde jeg kager med på arbejdet, da det var min sidste dag derude - jeg synes lige jeg ville dele dem med jer - er selv lidt stolt over dem!! :thumbsupsmileyanim:

Der mangler dog et bånd forneden for at skjule kanten, men det må blive næste gang!

CIMG2557.JPG

Og så lige hver for sig:

CIMG2562.JPG

CIMG2563.JPG

Wauw, hvor er de FLOTTE! :blush::)

Du er SÅ sej, Pia! Har så stor :hug: for jer, der kan kreere sådan nogle professionelle kager.

Pøj-pøj på det nye job!

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Godt være at det er et underligt spørgsmål. Men skal til at eksperimenter med kager fra i morgen af. Men ved ikke hvilke skåle som kan tåle at bruges til vandbad. Ligner en Rosendahl skål, den som du bruger, er det det?

He he helt i orden du spørger. Jeg var nemlig også selv lidt i tvivl om mine Margrethe-skåle kunne tåle det, så derfor valgte jeg en glasskål. Ja, det er Rosendahl skålen og den virkede fint! Dog skal du passe på, jeg har jo lavet selve MMF'en i den også, og nu kan jeg bagefter se den er blevet ridset indvendig efter håndmixeren...

God fornøjelse!

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Godt være at det er et underligt spørgsmål. Men skal til at eksperimenter med kager fra i morgen af. Men ved ikke hvilke skåle som kan tåle at bruges til vandbad. Ligner en Rosendahl skål, den som du bruger, er det det?

He he helt i orden du spørger. Jeg var nemlig også selv lidt i tvivl om mine Margrethe-skåle kunne tåle det, så derfor valgte jeg en glasskål. Ja, det er Rosendahl skålen og den virkede fint! Dog skal du passe på, jeg har jo lavet selve MMF'en i den også, og nu kan jeg bagefter se den er blevet ridset indvendig efter håndmixeren...

God fornøjelse!

Endte med at få lavet en fin kage (som jeg glemte at tage billeder af self, før den var ved at være blevet spist :( )

Men smeltede bare i en lille skål og hældte ned i en stor skål bagefter hvor jeg så æltede sammen med flormelis :) Så fik ikke ridset min lille skål :) Heldigvis.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Godt være at det er et underligt spørgsmål. Men skal til at eksperimenter med kager fra i morgen af. Men ved ikke hvilke skåle som kan tåle at bruges til vandbad. Ligner en Rosendahl skål, den som du bruger, er det det?

He he helt i orden du spørger. Jeg var nemlig også selv lidt i tvivl om mine Margrethe-skåle kunne tåle det, så derfor valgte jeg en glasskål. Ja, det er Rosendahl skålen og den virkede fint! Dog skal du passe på, jeg har jo lavet selve MMF'en i den også, og nu kan jeg bagefter se den er blevet ridset indvendig efter håndmixeren...

God fornøjelse!

Lige til orientering, kan Margrethe skåle sagtens tåle vandbad, du kan evt tage skridsikringen af, men de er rigtig gode til vandbad, bruger dem selv. Pas på med glasskåle da de godt kan springe hvis varmen bliver for voldsom. Metalskåle er dog de allerbedste da de leder varmen godt og derfor hurtigt bliver varme/kolde og ikke kan springe eller lignende.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer