Brudekjoler i store størrelser

Brudekjoler i store størrelser er heldigvis ikke noget sjældent syn ude i brudekjole forretningerne. Så til dig der sidder og har opgivet håbet om at finde en smuk brudekjole i en stor størrelse: Se at komme ud i brudekjole butikkerne. Selvom du ikke er en størrelse 38 eller 40, er der overhovedet ingen grund til at fortvivle, når du skal til at vælge brudekjole.

Der findes nemlig i dag et meget bredt udvalg af smukke brudekjoler til store piger, og vi tør godt garantere dig, at der også findes en helt perfekt brudekjole til dig. Læs om det at finde brudekjoler i store størrelser og læs også nederst i artiklen et interview med en plus size brud.

Spørg efter store brudekjoler i store størrelser hos forhandlerne

Mange forhandlere skriver på deres hjemmeside, hvilke størrelser de fører. Men selvom du falder uden for dette interval, tilbyder brudekjole forretningerne om muligt at skaffe kjolerne hjem i endnu større størrelser.

Annonce ♥

Hvis du ikke kan finde information om dette på hjemmesiden så send en mail eller grib røret og spørg butikken, de vil meget gerne hjælpe dig. Du kan finde en liste over de førende Brudekjole butikker i Danmark, og så er det bare at gå i gang med at undersøge markedet.

Søg erfaring i vores brudekjole forum

Derudover kan du hente stor hjælp i vores forum under Brudekjolesnak, hvor tidligere og kommende plus size brude deler deres erfaringer med køb af brudekjole i store størrelser. Brug evt. søgefunktionen til at finde tråde om brudekjoler til store piger.

Du kan ikke undgå at blive lettet og opløftet, når du ser billederne og læser solstråle-historierne fra alle vores smukke plus size brude.

brudekjole plus size med lange æmer

Model Georgia fra Modeca Curves kollektionen

Annonce ♥

Selv om du er stor så fremhæv dine fortrin

Uanset størrelse og form har du formentlig nogle ting ved dig selv, som du er glad for og nogle ting, du er mindre glad for. Kvinder er ofte urimeligt hårde dommere over for sig selv men prøv at lægge selvkritikken fra dig og koncentrer dig om det, du er glad for og stolt af, når du skal ud og købe brudekjole.

– Måske har du en stor mave men til gengæld en smuk og fyldig barm, som skal fremhæves?
– Eller en lidt for rund numse men til gengæld en talje, der er misundelsesværdig og gerne må understreges?
– Ønsker du at fjerne opmærksomheden fra dine overarme, har du måske til gengæld nogle lange flotte ben?

Der skal selvfølgelig sættes fokus på dine fordele, og vi ved du har dem. Ekspedienterne i brudekjolebutikkerne er vant til at hjælpe brude i alle størrelser, og de har stor erfaring med, hvad der klæder din specifikke kropsform.

Der findes nogle gode retningslinjer at gå ud fra, og dem kan du læse mere om i vores artikel Hvilken brudekjole passer mig

Plus size brudekjole med korte ærmer

Model Grace fra Modeca Curves kollektionen

Vægttab – hvad så?

Hvis du har et ønske om et stort vægttab forud for dit bryllup, så træk brudekjoleprøvningen så lang tid som muligt. Det er nemmere at sy en kjole ind, end det er at sy den ud, men der er ingen grund til at brudekjolen, før det er nødvendigt.

Du kan jo sagtens tage ud og prøve kjoler og finde ud af, hvad du kan lide, og hvad der klæder dig. Det kan også være en god motivator for vægttabet.

Når du finder drømmekjolen så lav en aftale med ekspedienten om, at du vender tilbage x antal måneder før brylluppet med en endelig bestilling. Måske kan I vente med måltagningen til lige før brudekjolen skal sættes i produktion.

Annonce ♥

Store størrelser kan være dyrere

Nogle steder tager forhandlerne et tillæg for brudekjoler i store størrelser. Fx lægges der måske 10% oveni brudekjolens pris fra størrelse 48-52 og 20% oveni den oprindelige pris fra størrelse 54-60. Denne merpris er et udtryk for et større materialeforbrug og dermed en større produktionsudgift for producenten.

brudekjole plus size med blonder og tynde stropper

Model Samantha fra Morilee’s Julietta kolletion

Tilbehør

Shapewear er efterhånden blevet et meget populært fænomen, og det bruges af kvinder i alle størrelser. Det skubber op, skubber ind og former din krop alle de rigtige steder og er en rigtig god mulighed under din kjole.

Dog har en del brudekjoler det med på magisk vis at stramme ind alle de rigtige steder, så kjolen i sig selv får dig til at syne mindre – og måske er det nok?

Hav shapewear i baghovedet men start i første omgang med at se, hvad din brudekjole alene kan gøre for din figur.

Hvis du ikke har det godt med at have bare arme, men din drømmekjole er stropløs, kan du tilføje en fin bolero, en sød cardigan eller en kort jakke til at dække dit ømme punkt.

Det er et velkendt fænomen, at en lille hæl giver en flottere holdning og lækre stænger, så overvej om ikke du skal udnytte det på din bryllupsdag.

Annonce ♥

Interview med en plus size brud

Som et godt eksempel på at du slet ikke er alene med dine tanker og bekymringer, bringer vi her et interview med Kirstine. Hun strålede som en sol, og var så smuk i sin Lilly brudekjole, da hun i januar 2012 gik op af kirkegulvet.

Og allervigtigst af alt havde hun selv følelsen af at ligne en million på trods af sine ekstra kilo. Læs hvordan Kirstine fandt sin drømme brudekjole i stor størrelse, og hvilke tanker hun havde gjort sig inden.

Hvilke tanker gjorde du dig forud for dine kjoleprøvninger?

“Uha – hele følelsesregistret var i spil. Min allerførste tanke var: Jeg skal IKKE have en brudekjole på. Jeg har stadig traumer fra konfirmationskjole prøvningen, jeg var også en plus size teenager og at stå der – lidt for usikker på sig selv, lidt for afklædt – og med en ekspedient, der propper dig i uklædelige flæser – det har sat sine spor.

Men jeg kom dog til fornuft, fordi selvfølgelig skulle jeg have en brudekjole. Men så kom alle spekulationerne omkring: Findes der kjoler i min størrelse?

Jeg er en str. 54/56 i normalt tøj, jeg er 180 cm høj og vejer ca. 145 kilo, og alle billeder jeg sådan umiddelbart kunne mindes jeg havde set af brude var jo sylfide størrelser. Efterhånden som jeg fik søgt lidt på nettet, fandt jeg ud af, at langt de fleste butikker har kjoler op til minimum størrelse 52.

Og jeg kunne også læse mig frem til – blandt andet på Bryllupsklar – at andre brude var blevet overrasket over, at de skulle have et par størrelser mindre end normalt. Så jeg vil sige, at de sidste tanker inden min første brudekjole prøvning var: Mon ikke der også findes en kjole til mig….”

Annonce ♥

Hvilke forretninger var du i for at prøve kjole?

– Lilly i Aalborg
– Luxux i Aalborg
– Lucca Bride i Sindal

Forberedte du forhandlerne på din størrelse, da du bestilte tid til prøvning?

“Da jeg ringede til Lilly, spurgte ekspedienten selv om min størrelse. Jeg sagde til hende, at jeg var en str. 54/56 normalt, og hun sagde hun: “Vores kjoler går op til str. 52, men de er store i størrelserne, og jeg er sikker på, at vi nok skal finde en smuk kjole til dig”.

“Ved Luxux spurgte ekspedienten også selv, og som hun sagde: “Så kan jeg finde nogle kjoler frem, til du kommer”. Og da jeg nævnte min størrelse, studsede hun ikke yderligere over det men sagde bare: “Jamen jeg glæder mig til at finde din kjole”. Så også her var jeg fortrøstningsfuld”.

“I Lucca fortalte jeg selv min størrelse, da jeg kunne se på deres hjemmeside, at deres kjoler var små i størrelserne. Ekspedienten mente ikke, at det var et problem og forsikrede mig om, at hun havde masser af kjoler, jeg kunne passe”.

Fik du din drømmekjole, eller måtte du gå på kompromis?

“Jeg fik drømmekjolen. Det var den allerførste Lilly kjole (og allerførste kjole i det hele taget), jeg var i, og som jeg endte med at vende tilbage til og være lige forelsket i, som jeg var, da jeg så den første gang.

Men jeg havde også gjort op med mig selv, at jeg ikke ville gå på kompromis. Jeg ville ikke lade mig nøjes, “bare” fordi jeg var plus size og derfor ikke havde det samme udvalg, som alle andre. Jeg ville ikke kigge tilbage på min bryllupsdag og tænke: “Nå ja – det var da heldigt, jeg kunne finde en kjole i min størrelse”.

brudepar vinterbryllup

Dejlige Kirstine og hendes mand Jesper foreviget på en smuk januardag

Beskriv følelsen da du var klar til at træde ind i kirken

“Kvalm og tæt på at besvime. Men det havde intet med kjolen at gøre. Jeg havde været så cool hele formiddagen, min frisør og mine veninder havde flere gange kommenteret, at de synes, jeg virkede meget cool og “overskudsagtig”. Men i bilen på vej hen til kirken – hvor man bare sidder der og sidder – så kom sommerfuglene.

Og da jeg stod i våbenhuset – kirketjeneren står og tæller klokkeslag, min far fumler med sin høje hat, min veninde har rettet kjolen til og sniger sig ind i kirken – der går op for mig – hjælp jeg skal ind og giftes. Det var ikke en “panik-jeg-har-ikke-lyst-til-at-blive-gift” følelse, men det var simpelthen overspænding og glædessommerfugle, der var ved at vælte mig omkuld op af gulvet.

Men da jeg trådte ned arm i arm med min mand og kunne se, hvordan mange af de kvindelige gæster kiggede beundrende på mig og min smukke kjole, der gik der en varm følelse igennem mig. Yes – man kan godt ligne en million på trods af de ekstra kilo på sidebenene”.

Annonce ♥

Hvad er dit bedste råd til kommende plus size brude?

“I skal ikke “nøjes”. Hvis den første butik ikke har kjolen så gå videre til den næste. Og hvis den heller ikke har det udvalg, du havde håbet på så gå videre til den næste igen.

Jeg tror – og min tro er bygget på blandt andet, hvad jeg kan læse her på Bryllupsklar – at mange plus size brude er så lykkelige for at finde en kjole, de overhovedet kan passe, at de glemmer at være “kritiske” med hensyn til perfekt pasform, pris og kvalitet.

Hvis man er en str. 36 og kommer i en butik og får en kjole på, man ikke er heeeeelt tilfreds med, så er der ingen tvivl, om at man bare hopper videre. Hvis man er en str. 56, så tænker man måske: Jamen det er nok, sådan det er. Og så husk at plus size eller ej en brud er pr. definition smuk”.

Tak til Kirstine for det åbenhjertige interview.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup