Hvilken brudekjole passer mig

Er du rund, firkantet, timeglasformet, pære- eller æbleformet? Uanset hvilken figur du har, så vil der altid været noget, som du skal fremhæve og sætte fokus på frem for andet, når du står og skal vælge din brudekjole. Her følger en lille guide til, hvad der typisk vil klæde dig bedst ud fra din figur.

Bemærk at billederne vi har valgt at bringe i artiklen er tænkt som inspiration, Vi ved godt, at en “moden pære” naturligvis ikke kan klemme sig ned i den smalle størrelse 34, som modellen har på, men heldigvis findes alle brudekjolerne jo i alle størrelser.

Så artiklen er beregnet til at give dig fif til, hvad du skal fremhæve, og hvad du bør undgå alt efter din kropsbygning. Hvis du bagefter stadig er i tvivl, så husk at butikspersonalet selvfølgelig også kan vejlede dig.

Annonce ♥

Den runde/buttede kvinde

Karakteristika: Du har hverken talje eller hofte

Fokuser på at finde en enkelt brudekjole, der følger din figur. En meget løsthængende brudekjole vil få dig til at se større ud, end du egentlig er. Højt opsat hår og høje hæle giver en illusion af slankhed.

Undgå overdrevet mønster og meget overpyntede kjoler samt underdele med meget fylde. Se også Brudekjoler i store størrelser

sincerity plus brudekjole ærmer sincerity plus brudekjole stropper
 Sincerity+ model 4540  Sincerity+ model 4544

Den firkantede kvinde

Karakteristika: Du går lige op og ned

Sæt fokus på skuldre, barm og hals ved hjælp af taljerede overdele. Vælg gerne en brudekjole der rynker i taljen, fylder omkring hofterne eller har et bælte i taljen da det alt sammen skaber en illusion om en smallere talje. Empiresnit er godt til dig med denne kropsbygning. En v-formet halsudskæring og en dyb udringning i ryggen får dig til at se rundere og mere kurvet ud.

Undgå stramme kjoler der ikke giver dig noget figur.

justin alexander brudekjole stropper justin alexander brudekjole bånd
 Justin Alexander model 8595  Justin Alexander model 8594

Annonce ♥

Den timeglasformede kvinde

Karakteristika: Du har en stor barm, smal talje og brede hofter

Sæt fokus på din smalle talje. Du kan bære en kropsnær brudekjole med et bånd eller et bælte, der understreger din flotte smalle talje. En v-formet halsudskæring vil være meget flot til din kropsbygning.

Undgå løstsiddende brudekjoler da det kan få dig til at se tyk ud, hvis din talje ikke er fremtrædende.

sweatherat brudekjole bånd i taljen sweatheart brudekjole med stor sløjfe
Sweatheart model 5975 Sweatheart model 5955

Den pæreformede kvinde

Karakteristika: Du har en lille overkrop, smal talje, brede hofter, stor bagdel og fyldige lår

Læg fokus på din slanke overkrop. Corsager uden ærmer og stropper er gode for dig, da de leder blikket opad. Bær et smukt halssmykke, det fanger opmærksomheden og er med til at lede opmærksomheden opad. Underdelen på brudekjolen kan med stor fordel være helt glat og enkel.

Hvis du ikke er alt for stor nedad til, så kan en brudekjole med empiresnit være helt ideelt til dig. Hvis du har lidt vel rigeligt på mave og bagdel, så kan du nemt komme til at se gravid ud med empiresnit. Hvis det er tilfældet, så kan du vælge et stift skørt med en anelse A-facon, det vil få dig til at synes mindre.

Undgå underdele med bredde, brus og alt for meget lir, da det vil rette fokus mod din underkrop i stedet for din overkrop. Gå udenom kjoler med sømme eller bælter i taljen det vil få din mave til at synes større.

Se også Danmarks førende Brudekjole butikker.

la sposa brudekjole saboya la sposa brudekjole sagitario
La Sposa model Saboya La Sposa model Sagitario

Annonce ♥

Den æbleformede kvinde

Karakteristika: Du har en stor barm, brede skuldre, topmave, smalle hofter og lille bagdel

Fokuser på dine hofter og din lille bagdel. Du skal finde en kjole, der får din krop til at se mere harmonisk ud. Vælg en brudekjole, der sidder til for oven (dog ikke alt for stramt) med en underdel i A-facon. En kjole med halterneck er rigtig god til at holde din store barm på plads.

Undgå toppe med alt for meget pynt, flæser og broderier. Gå udenom kjoler med sømme eller bælter i taljen det vil få din mave til at synes større.

pronovias brudekjole georgia pronovias brudekjole bambola
 Pronovias model Georgia  Pronovias model Bambola

Du kan læse om hvilke tanker alle de andre brude har omkring brudekjoler under brudekjolesnak.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup