Musik til bryllup

Vi er et folkefærd, som elsker musik og sang. Hvis I skal giftes i kirke, vil musik uden tvivl være en del af ceremonien.  I kirken spilles der traditionelt en indgangsmarch, 4 salmer og en udgangsmarch. I kan selv være med til at vælge disse salmer. Dette gøres sammen med præsten i den kirke, hvor I skal vies, forud for brylluppet.

Her er et par forslag til bryllupssalmer (tallet ud for salmen er salmenr. i salmebogen).

Nu takker alle Gud (nr. 11)
Op, al den ting, som Gud har gjort (nr. 15)
Jeg ved en blomst så favr og fin (nr. 700)
Det er så yndigt at følges ad (nr. 703)
Jert hus skal I bygge på ordets klippegrund (nr. 704)
I blev skabt som mand og kvinde (nr. 706)

Annonce ♥

Der findes selvfølgelig et hav af andre salmer, og det kan være svært at vælge. I kan søge og lytte til salmer online på den danske salmebog online. Tal med præsten/kordegnen eller organisten, de er super erfarne og kender ofte alle salmer og tekster.

Men I kan også vælge en anden form for musik i kirken som et supplement til de traditionelle salmer. Hvad med en operasanger, et helt kor, akustisk musik, eller en dygtig solo sanger?  Tal med præsten om mulighederne, der hvor I skal giftes. Det er nemlig vigtigt, at I stemmer dette af med præsten, da ikke alle tillader den form for musik i kirken.

Hvis I beslutter jer for musisk indslag ud over de traditionelle 3-4 salmer, er det noget, som I selv skal arrangere og betale. Se vores indkøbsguide under Kirkemusik, her finder du dygtige solosangere og musikere, der har erfaring i at spille og synge i kirkerne.

Musik ved bryllupsreception

Hvis I holder bryllupsreception er det altid stemningsfuldt med lidt hyggelig baggrunds musik. Dette kan selvfølgelig sagtens klares ved at I stiller et musikanlæg op og afspiller nogle hyggelige numre. Men I kan også hyre nogle musikere til at komme og spille lidt hyggemusik ved jeres reception.

Det kunne fx være lidt akustisk guitar, piano eller måske en duo, som synger en times tid eller to. Eller en Dj som spiller afslappet lounge musik.

Annonce ♥

Musik under bryllupsmiddagen

Det er også hyggeligt at have musik under selve bryllupsmiddagen. Uanset om I vælger CD, jukebox, pianist, band eller DJ imens I spiser, så sørg for at volumen er begrænset, da der er mange mennesker, som skal tale sammen på én gang.

Hvis I skal have en musiker eller DJ senere på aftenen, er det ofte muligt at få dem til at spille under middagen også eller også kan de tilbyde en pakkeløsning med fx en hyggepianist under middagen.

Det er også vigtigt, at toastmasteren får afstemt taler og sange med den, som styrer musikken, sådan at der hurtigt bliver skruet helt ned, når alle de hyggelige indslag skal introduceres.

Brudevalsen

Hvis I vælger at følge traditionen, skal I efter middagen danse brudevals. Brudevalsen er komponeret af Niels W. Gade, og I skal selvfølgelig sørge for at have den med på CD/MP3 eller aftale med musikken, at de spiller den på jeres opfordring.

Ifølge traditionen skal brudevalsen danses inden kl. 24.00, ellers skaber det i følge gammel overtro uro i forholdet.

Efter brudevalsen vælger de fleste brudepar at feste. Dette betyder ofte, at der bliver spillet op til dans. Hvilke type musik I og jeres gæster kan lide, ved I bedst selv. Udvalget er stort, og der er noget for enhver smag.

Uanset hvilken musik I vælger, så skal I tænke på, at det ikke er alle, der synes lige godt om høj musik. Her tænkes der specielt på de ældre bryllupsgæster. Start lidt ”blødt” og skru en anelse ned for volumen, så de også synes, at det er sjovt. at være med.

Det var engang populært at have en “suppe steg is musiker” eller “Ole Erling” siddende ved et orgel og spille alle de populære numre, som han på forhånd havet indkodet i keyboardets hukommelse.

Annonce ♥

Ole Erling spillede skålesange og blev mere og mere sjov (synes han selv) som aftenen fremskred. Dette er ikke brugt særlig meget mere, den tradition er ved at være død.

Vi vil kort beskrive nogle muligheder for festmusik efter brudevalsen er danset færdigt.

Live band og Live musik

Der findes et rigt udvalg af rigtig gode live bands, som giver den hele armen indenfor alle musik genrer. Det mest normale er, at bandet spiller 3 sæt á 45-60 minutter ofte med mulighed for at forlænge med et ekstra sæt, hvis der er rigtig godt gang i festen.

Det er altid og giver altid en helt speciel stemning med live musik uanset genren. Med live musik skal I være opmærksomme på følgende. Er der plads i festlokalet til de musikere/til det band, som I ønsker. Er der strøm nok til deres anlæg, forstærkere osv.

Lydniveauet er ofte pænt højt, hvis det er et band med sanger, bas, guitar og trommer. Husk at sørge for at der er arrangeret mad og drikkevarer til musikken. Læs mere om mad til musikere i vores populære bryllupsforum.

DJ til bryllup

At betale en dygtig DJ for at spille, er helt sikkert alle pengene værd. Der findes mange seriøse og erfarne mobildiskoteker, som er dygtige til spille for et voksent publikum og sætte gang i jeres dansegulv.

Fordelen ved et mobildiskotek er, at musik repertoiret ofte er enormt, så der derved nemmere kan spilles på opfordring, og stilen kan meget hurtig ændres. Der er ligeledes muligt at skrue ned for musikken, hvis lydniveauet pludselig føles for højt.

Med mobildiskotek skal I være opmærksomme på følgende. Er der plads i festlokalet til diskoteket. Hvor meget diskolys ønsker I. Er der strøm nok til deres anlæg, forstærkere osv. En god idé er at afstemme musikstilen på forhånd, så I er helt enige om, hvilken type musik I ønsker og frem for alt ikke ønsker.

Sørg for at få en erfaren DJ som er god til at spille for et voksent publikum. Husk at sørge for at der er arrangeret mad og drikkevarer til DJ og hans hjælpere.

Annonce ♥

Jukeboks

I kan også vælge at leje en jukeboks, det er billigere end både DJ og live musik. Den mest almindelige type jukeboks indeholder ca. 1.500 forskellige musik numre, og I kan skrue op og ned for volumen.

Med en jukeboks skal I være opmærksomme på, at det kan være svært at styre, hvilke sange der skal spilles hvornår, da alle gæsterne i princippet kan bestille sange, slette sange, hive stikket ud og starte maskinen forfra osv.

Professionelle udbydere af  bryllupsmusik

I kan finde professionelle udbydere af forskellige typer af bryllupsmusik via vores indkøbsguide.

Eget musikanlæg med fx MP3 til brylluppet

I kan selvfølgelig også selv vælge at have et anlæg med til festen, hvor I afspiller eget musik. Det er selvfølgelig den billigste løsning, men ulempen er her, at I skal sørge for at nogen (gæster eller jer selv) står for at finde nye sange hele tiden.

Det kan godt gå hen og blive lidt belastende, for den der har opgaven, og det giver ofte for mange lange pauser mellem sangene med fare for at feststemningen måske ebber lidt ud.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup