Nessie

Medlem
 • Content count

  1,805
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Nessie

 1. Hvor meget transport er der mellom stederne? Er det småsnacks eller "rigtig" mad til receptionen? Kan man sidde ned til receptionen? Og tror du jeres gæster vil skifte tøj mellem vielse og reception eller reception og middag? Vi tabte en del gæster til reception fordi man skulle stå op, og folk gerne ville skifte tøj inden middagen - det var ikke generende, men vi havde ikke lige tænkt over det.
 2. Vi havde slet ingen opgaver på dagen andet end at sige ja og hygge os. Op til dagen stod jeg for planlægningen, men manden blev adspurgt om han havde interesse for ting. Han var meget med i de store beslutninger om mad, location, fotos, transport, gæsteliste, osv. Han foreslog invitationsdesign og vi lavede dem sammen. Samme med bordkort. Bordplanen... vi drak os fulde og havde det meget sjovt med at gætte på hvordan folk ville fungere sammen, så det var også fælles projekt. Vi havde venner til at lave kage og havde overdrevent mange kagesmagninger på forhånd. Vi havde hver vores tale og tøj, men jeg var med indover hans. Jeg tog mig af blomster, dekorationer, smådetaljer, og var vel også tovholder på det meste, men han havde helt klart opgaver - og var da også dagens store midtpunkt, ligeså meget hvis ikke mere end mig. Også kom jeg til at tage på backpackertur med min søster i en måneds tid op til bryllup, så der var to uger tilbage da jeg kom hjem. Han havde en masse ting han skulle fikse mens jeg var væk. Hvis man ikke kan stole på at ens man kan bestille mad og vin, hvordan kan man så stole på at han kan være far til ens børn? :p Det var i hvertfald den tanke jeg gik rundt i junglen med...
 3. Hej zillaer - Jeg er ved at blive tosset af at lede efter billigt selskabslokale i København, men i dag var jeg ude ved Ego på Østerbro for at kigge. Det hele lød meget fint, det så godt ud indenfor (men på ingen måde udenfor... så der skal pyntes) og prisen er til at betale. Spørgsmålet er så, om det passer? De var lidt usikre på om det kunne lade sig gøre med prøvespisning inden vi bookede, hvilket er lidt dumt. Den menu de var i gang med at lave da jeg var der så dog rigtig fin ud, og det duftede skønt. Men man kan jo ikke vide. Er der nogen der har erfaringer med at holde selskaber derude, og/eller har smagt deres mad?
 4. Hvis vi havde fået den organist vi egentlig ville have, var vi gået ind til When I'm 64. Det blev så indgang til middagen istedet, men det ville have været sejt!
 5. Vi har lige holdt multinationalt bryllup - intet fælles sprog overhovedet, så de aller vigtigste ting blev oversat til dansk/norsk, engelsk, fransk og tysk... Så ja. Jeg var ret bekymret. Kun en tale var på engelsk, nogle havde nogen ord på tysk eller fransk, ellers var de danske og norske. Vi lavede survival guides til dem der kom udenlands fra, så de ku' følge med. Toastmaster er sproggeni og kunne hjælpe, og bordplanen var lagt efter sproglighed. Men ved du hvad? Det var overhovedet ikke noget problem. Vi havde traditioner aller steder fra, i salig blanding, og stemningen var fuldstændig fantastisk. Selv når halvdelen af selskabet fattede bjælde af, hvad der foregik. Var selv til bryllup i Rumænien sidste år, forstod ikke en skid af noget som helst (og strukturen var jo også helt anderledes, så vi kunne ikke gætte noget). Og det spillede overhovedet ingen rolle. Der var folk man kunne spørge hvis der var noget, og ellers var det bare hygge og kærlighed. Lav en plan for dagen med lidt forklaringer på flere sprog. Hav kontaktpersoner som har fuld oversigt og kan sprogene. Og lad vinen flyde ;)
 6. Vores præst siger at han normalt snakker med folk i ugen op til, endda dagen inden nogen gange (fordi vores kirke tit vier folk fra udlandet, som kun er i København en weekend). Udover det praktiske i at der skal rejses til kirken, siger han at det netop er fordi der er så mange at holde styr på - de har 8-10 vielser om ugen i sommermånederne. Han er mest optaget af at blive kendt med parrene, og tune sig ind på dem. Det sagt, så kender vi ham godt privat i forvejen. Så der er ikke det store behov for at blive kendt. Så vi skal mødes her i maj og snakke detaljer, selv om vi først skal giftes i august. Samtidig er jeg meget i kirken uanset, så hvis der er noget så kan det løses når jeg alligevel ser ham.
 7. Jeg er studerende, og manden er på dagpenge, men vi har sparet op gennem mange år (dog ikke specifikt til bryllup) og få lidt hjælp fra forældre. Vi har inviteret 80 til fest på en loge, med alt inkluderet lige fra velkomstdrink til natmad - 725kr per kuvert. Til reception inviterer vi 20 ekstra og serverer vi bryllupskage lavet af en kamerat og cider - på græsset udenfor kirken. Fordi vi ikke er medlem af folkekirken, og ikke vil på rådhuset, skal vi give 2500kr for selve vielsen. Egentlig havde vi tænkt at gøre tøjet meget billigt, men det er ved at nå op på 12000kr tilsammen. Alt af invitationer, blomster og andet er DIY, og ebay er meget benyttet. En veninde er fotograf, en anden makeup-artist og en tredje er frisør... så der er penge sparet der. Transport bliver en ladcykel. Til sammen satser vi på at ramme lige under 80000kr.
 8. Forlovet blev vi fordi vi elsker hinanden og aktivt har besluttet at det skal være os. Gift bliver vi for det juridiske/økonomiske. Festen holder vi for at dele og fejre vores beslutning med dem vi er glade for, og fordi det er en sjælden anledning til at bringe vores udlændige familier og venner sammen - og sammen kommer de jo til at være, på en måde, når nu vi bliver gift. Så skal de også have ansigt på hinanden. Også er der da bare for lidt man gør bare fordi det er sjovt - for lidt man uden jantelovens hårde straf får lov til at fejre sig selv ordentlig - for få store ting man gør, bare fordi det er romantisk - for lidt man får lov til at lave en ordentlig fest og samle en masse mennesker i smukt tøj til noget god mad og vin.
 9. Hvordan gør I med bordplan? Vi havde i udgangspunktet tænkt os den traditionelle placering, men forældre sammen med os, meeen så kom vi i tanke om hvem vores forældre er... Det ville nok gå på et vis, men de ville nok hygge sig bedre hvis de slap for det, og jeg tænker at det ville være meget underligt kun at sidde med nogen af dem og ikke alle. De påstår de ikke har noget imod ikke at sidde med os, men jeg er ikke så sikker. Spørgsmålet er så - hvis vi ikke skal sidde med dem, hvor skal vi så sidde? Er der andre der er ude i det problem? Min kæres første indskydelse var at lave et lille tomandsbord helt for sig selv Tillægsspørgsmål: Hvordan formidler I bordplanen, udover bordkort? Har I en plakat på væggen eller hvordan?
 10. Jeg har købt den mest fantastiske kjole, men den har brug for lidt hjælp - jeg ved bare ikke hvad! Har I nogen råd til mig? Hvad som helst, det behøves ikke være teknisk begavet Hovedproblemet er, at der er "for meget" stof foran (i skødet), og at formen bliver lidt underlig af det - også er det taft, som i mine ører lyder lidt som en teltdug. Jeg har en sydame som siger hun kan lave et nyt skørt, men det burde også være muligt at arbejde på dette - eller hvad? Korsetryg bliver sat i af Marie D'ete (har tabt mig en del, så den sidder ikke så godt - og jeg skal på en måneds backpackertur lige inden bryllupet, og ved ikke hvordan vægten bliver påvirket af det), og så skal halternecken rettes til og jeg skal have en løsning på slæbet efter vielsen. Tyllet i siden skal selvfølgelig sættes fast så underskørtet ikke stikker ud. Første og sidste billede er med underskørt i.
 11. Anne - har jeg også overvejet, den stikker lidt underligt ud der. Nu ved jeg ikke om det egentlig synes så godt på billederne, men kan I se at der er for meget stof så det bliver underligt foran øverst på nederdelen?
 12. Ida - tak Har snakket med sydamen om noget indvending snorhallløj, tror det kan blive meget fint. Pernille - Det var egentlig en rigtig god ide. Jeg er ikke så høj, så det ville måske uanset være bedre hvis der ikke var et tyngdepunkt der starter så lavt. Tak!
 13. Hej zillas - Selv om jeg er meget optaget af kønnenes ligestilling, havde jeg ikke lige forestillet mig at mandens tøj skulle blive ligeså problematisk som brudekjolen! Min kære vil gerne have et three piece suit, dvs jakkesæt med vest i samme farve som resten, enten i brunt eller blåt, og så med butterfly til. Det er bare umuligt at finde, selv om vi i ligestillingens navn har gjort vores tøjbudget ens. Og ja, vi har været i alt fra HM til Casa Lezaar. Har I nogen tips til jakkesæt i Københavnsområdet? Og er der nogen der har nogen gode argumenter for/imod polyester/uld? Og ikke mindst - hvad gør I selv; hvad skal han have på, hvor fandt I det, og hvad gav I for det?
 14. Velkommen til TrineVesti - pas på, du bliver hurtig afhængig ;) Vi havde det lidt på samme måde - folk må meget gerne pynte sig, men så længe de ikke kommer i brudekjole er alt lov. Hvis nogen af de yngre drenge har det bedst i mørke, pæne jeans og en skjorte er det faktisk også ok. Vi har simpelthen skrevet "føl dig smuk og pyntet" på vores hjemmeside - men så tror vi heller ikke at vi har nogen i vores omgangskreds der vil møde op i det helt forkerte (bortset fra muligvis nogen yngre kusiner, men de har til gengæld myndige mødre der vil hole øje). Vi har faktisk fået gode tilbagemeldinger på det - ingen forvirring så langt. Men det er også længe til. Festligt... jo, det kunne måske tolkes som gå i byen tøj, men det er jo et bryllup - så det ville man vel alligevel ikke møde op i? Eller hvad? Og hvis din 16-årige kusine kom i lårkort glitterkjole, ville det så være et problem?
 15. Vores dresscode hedder "føl dig smuk og pyntet". Manden skal have three piece, min far kommer nok i alm. jakkesæt - men mandens far skal have kjolesæt på. Han kan ikke snakkes fra det, og jeg er ærlig talt ligeglad. Det er det, han føler sig flot i, og så synes jeg ikke det gør noget om han er "finere" end gommen. Gommen er uanset den smukkeste mand på jord At give brudens far knaphulsblomster er en god måde at vise at han er "VIP" dog, det tror jeg, jeg vil lade mig inspirere af.
 16. Vi fandt sættet i dag - gik tilbage i Troelstrup. Fantastisk service, og endte med et blåt Tiger sæt med vest til noget henad 5000kr inkl. tilretning af arm/benlængde. Meget tilfreds, og med verdens flotteste gom. Tusind tak for hjælpen piger!
 17. Cildk - hvordan finder I ud af hvordan sættet sidder, når I bestiller på nettet? Eller regner I bare med at få det tilrettet?
 18. Det lyder som et smukt bryllup - og tillykke med at I skal giftes! Telt er jo ikke kun telt... Jeg har en gang overnattet i et garagetelt efter en barnedåb. Hver familie fik et telt, og der var stillet feltsenge og klapsammenstole op. Tror også de havde lagt et tæppe på gulvet, og sørget for hovedpuder. Soveposer havde vi selv med. Det var helt i orden, og slet ikke så primitivt igen - men så var der også nemt tilgængelige badeværelser inde i huset. Ellers er der sovevogne, men jeg ved ikke hvordan jeres budget og gæsteliste ser ud. Hvor mange bliver I, og hvor... naturglade er de?
 19. Tak for tips piger! Kom gerne med flere! Vi har været i Troelstrup, David K, Casa Lezaar, diverse udlejesteder, alle butikker i Fields og Magasin... Vi har fundet et par kandidater, men ikke det perfekte sæt. De fleste steder har de kun sorte veste, eller veste der er ødelagte af chok-pink silke bagpå eller andre underlige detaljer. Også skal de jo meget gerne være flatterende, men selv om min H2B er (synes jeg) helt normalt bygget, er det meget svært at finde noget der passer. Vesten er altid for kort men for stor, jakken for lang... eh. Sorry, det blev en lille klagesang der. Måske skal man bare gå for skræddersyet. Sten Golman skal vi vidst forbi kan jeg se, tak! Tænker jeres H2B'er at de skal bruge sættet bagefter, eller vil de sælge videre?
 20. Man behøves ikke, hvis sangene er i salmebogen! Ingen af vores sange står i salmebogen... så vi har hefter. Også pga. en masse udenlandske gæster, der så på den får info om hvad der er "gangen" i ceremonien. Men det bliver meget simpelt, vi printer bare ud på en A4-side og folder. Jeg lavede et prøveprogram (altså set up, ikke print) den anden dag og det tog fem minutter at sætte det sammen.
 21. Med mindre i har arbejde hvor ringene kan skades, eller et meget stramt budget (som ville tilsige titanium), er det jo ret stor forskel i udseende - gå efter det I kan li! Stål er vel lidt tyngre tror jeg. Vi har selv titaniumringe og er meget tilfredse.
 22. Vi har også en dejlig sprogmix i vores bryllup. Hvis alle skal forstå det hele, skal vi oversætte alt til norsk, dansk, tysk, fransk og engelsk. Gerne spansk og flamsk også. Og rumænsk. Og russisk. Så altså.... ja. Var meget stresset over det, indtil jeg var i bryllup i Rumænien, hvor jeg af naturlige årsager fattede bjælle - af taler, traditioner og det hele. Men det var overhovedet ikke noget problem! Vi fik køre med og sidde med et vennepar af brudeparret, som så forklarede hvad der foregik ganske kort (fx., nu skal gommen imponere og betale forældrene for at få bruden med til vielsen), og så kunne vi ellers bare nyde showet. Det var overhovedet intet problem - for os i hvertfald, især fordi vi vidste det og var indstillet på det på forhånd og tog det som en oplevelse. Gommen forstod i øvrigt cirka lige så meget som os - selv til vielsen skulle bruden stå og oversætte for ham, men endte med at skubbe til ham og sige "Say yes!". Nogen ting kommer vi til at oversætte. Skilt og menu får en engelsk oversættelse (der er kun fem der ikke kan hverken skandinavisk eller engelsk) - og vi laver en lille survival guide til alle ikke-skandinavisktalende på deres eget sprog. Går ud fra at danskere og nordmænd godt kan følge med på hinandens sprog, selv om jeg ved det bliver svært for nogen. Vi har lavet hjemmeside på dansk og engelsk (de sidste fem er alligevel ikke IT-brugere). Svigerinden er multi-sproget toastmaster, men præsenterer på dansk. Vi åbner med at ønske velkommen på alle sprogene. Svigermor vil oversætte de taler det er muligt at få i god tid, i hvertfald i punktform, således at hendes tyske mor og bror kan følge lidt med. Ellers handler det om bordplan - det bliver en hård nød at knække for os, da det ikke kun skal gå op i hvem der passer sammen, men også hvem der kunne forstå hinanden. Hovedpointen: Det er et bryllup, stemningen er fantastisk. Det er ikke nødvendigt at kunne forstå det hele!
 23. Vi gør det nok meget nemt... et firkantet stykke pap, vores bryllupsstempel (som vi købte til invitationerne), sat fast på båndet rundtom servietterne med en mini-klemme. Fungerer som navneskilt også (som nogen af vores gæster har bedt om). Hvis vi får tid vil vi gerne skrive noget til hver gæst på bagsiden af kortet - ellers kan de fungere som gæstebog. Billedet er en prøve hvor jeg havde glemt at få blæk på stemplet
 24. Ooh, det er en god ide at koble to! Hvordan vil I folde dem?
 25. Bryllupsklar trumfer altid studierelaterede arbejdsopgaver Skønt hvis du kan bruge mig og mine ideer til noget.