Sign in to follow this  
Followers 0
AnjaSL

Soyafri hovedretter

1 post in this topic

Opskrifterne stammer fra Naturli' Foods hjemmeside

Fiskefrikadeller

400 g frisk torsk

1 løg

2 æg

1/2 dl NATURLI’ havredrik

1/4 dl olie

3 spsk. Maizena

3 spsk. mel

salt og peber

Hak den friske fisk og rør den med salt indtil det er fordelt. Tilsæt derefter løg, olie, æg og NATURLI' havredrik og rør det godt sammen til en jævn masse.

Herefter tilsættes mel og maizena, og der krydres med peber. Farsen skal hvile køligt i en halv time.

Kom fedtstof på panden og steg frikadellerne ca. 4-5 minutter på hver side.

Kan serveres med kartofler og salat.

*************

Pandekager med grøntsagsfyld (4 pers.)

Pandekagedej

1 dl hvedemel

1 dl grahams hvedemel

3 ½ dl NATURLI’ soyadrik uden sukker

¼ tsk. salt

fedtstof til stegning

Fyld

2 spsk. olie

1 mellem stort hakket løg

500 gr champignon

2 fed hvidløg

200 gr squash

100 gr valnødder

3 spsk. portvin

3 spsk. tamari

salt og peber efter behag

Rør mel, æg og lidt soyadrik til en klumpfri jævning. Tilsæt resten af soyadrikken og salt og rør godt sammen. Stil dejen koldt i mindst en ½ time. Kom mere soyadrik i, hvis dejen virker for tyk.

Opvarm olien i en gryde og kom det hakkede løg, hvidløg og skivede champignon i. Skær squashen i små firkanter ca. 1 gange 1 cm. og kom ved. Portvin og tamari hældes på. Valnødderne hakkes meget groft og tilsættes. Lad det hele simre i ca. 8 min.

Pandekagerne steges på en varm pande. Fyldet fordeles i pandekagerne som rulles sammen og lægges i et ildfast fad. Kom fadet i ovnen ca. 15 min. ved 200 grader.Server med grøn salat.

**********

Grøntsagstærte (4 pers.)

Tærtedej

75 gr plantemargarine (uden mælkebestanddele)

100 gr hvedemel

50 gr grahamsmel

3 spsk vand

salt

Fyld

1 spsk olie

2 porrer i tynde strimler

½ selleri i tynde strimler

2 store gulerødder i tynde strimler

2 æg

1,5 dl vand

1,5 dl NATURLI' soyadrik uden sukker

Salt, peber og muskat

Margarinen smuldres i melet. Dejen samles med lidt vand og rulles ud. Læg dejen i en smurt tærteform. Prikkes med en gaffel og forbages ved 200 grader.

Grøntsagerne svitses i olien og lægges på den forbagte tærtebund. Æg piskes med mælkeblandingen og krydderier. Blandingen hældes over tærten som bages videre ved 200°C i ca. 30 min. Serveres varm, lun eller kold med salat.

--------------------------------------------------------------------------------

Ovnbagte auberginer

400 gr auberginer i 1 cm tykke skiver

300 gr tomater i tykke skiver

1 lille grøn chili

2 fed hvidløg, hakket groft

1 stort løg, hakket groft

1 stk frisk ingefærrod, skrællet og skåret i tynde skiver

1 1/4 dl olie

1 spsk citronsaft

½ tsk. gurkemeje

1 tsk. sennepsfrø

1 dl NATURLI' soyadrik uden sukker

salt

Auberginerne drysses med salt. Chilien flækkes, kernerne fjernes og den skæres i tynde strimler. Auberginerne steges lysebrune i lidt af olien og tages op på fedtsugende papir. Løg, hvidløg, ingefærrod og gurkemeje ristes let i olie.

I et ildfast fad eller høj pande lægges auberginerne lagvis med tomater og løgblanding, dryppes med citronsaft og drysses med sennepsfrø. Resten af olien og soyamælken hældes ved. Stilles i varm ovn ved ca. 200°C eller på kogeplade i ca. 10-15 min. Serveres med løse ris eller brød.

--------------------------------------------------------------------------------

Chili sin carne

225 gr iblødlagte og kogte røde kidney bønner

4 spsk olivenolie

2 fed pressede hvidløg

2 finthakkede løg

3 dl grøntsagsbouillon

3 dl NATURLI’ soyadrik uden sukker

5 spsk tomatpuré

2 spsk paprika

2 tsk oregano

chili efter smag

3 dl majskerner

evt. jævning

Løg og hvidløg svitses i olien. Væden tilsættes sammen med krydderierne og bønnerne. Det hele simrer i 15 min.. Majskernerne tilsættes og retten smages til med salt og peber. Retten har godt af at stå og trække lidt, inden den serveres, så sovsens smag kan trænge ind i bønnerne. Kan serveres med tortillas.

--------------------------------------------------------------------------------

Lasagne

Lasagneplader

evt. rasp

Tomatsovs

200-300 gr tofu (kan udelades)

2 revne gulerødder

250 gr finthakkede champignon

1 dåse hakkede tomater

1 stort finthakket løg

2 spsk olie, til stegning

2 fed hvidløg

timian, oregano og basilikum

salt og peber

Bechamelsauce

6 dl NATURLI’ soyadrik uden sukker

0,8 dl vegetabilsk margarine

0,8 dl hvedemel

1 bouillonterning

revet muskatnød

hvid peber

Tomatsovs

Løg og hvidløg svitses i olien, tilsæt herefter smuldret tofu, champignon og gulerødder, som svitses i 5 min. Tomat tilsættes og sovsen smages til med krydderier, salt og peber.

Bechamelsauce

Smelt margarinen i en gryde under lav varme og opløs bouillonterningen heri. Tilsæt melet under kraftig omrøring. Når massen har bagt op, tilsættes soyamælken, en lille smule af gangen under kraftig omrøring. Lad saucen stå ved svag varme til den er blevet tyk.

Et fad smøres med margarine og der puttes skiftevis ét lag tomatsovs, bechamelsauce og lasagneplader i. Til sidst sluttes af med et lag lasagneplader og bechamelsauce på toppen. Slut evt. af med at drysse med rasp på toppen.

Bages i ovn ved 225 grader i ca. 30 min. Tomatsovsen kan varieres med forskellige grøntsager.

--------------------------------------------------------------------------------

Sovs til kalkun/flæskesteg (4 pers.)

50 gr vegetabilsk fedtstof

25 gr hvedemel

2 3/4 dl fond fra stegen

2 3/4 dl NATURLI' soyadrik uden sukker

1 tsk. salt

2 knivspids peber

Fedtstoffet smeltes og bages op med melet. Den varme fond tilsættes. Herefter tilsættes den opkogte vegetabilske mælk til man når en passende konsistens. Det hele koges igennem og smages til med krydderier. Sovsen sigtes inden serveringen.

--------------------------------------------------------------------------------

Risengrød (4 pers.)

2 1/4 dl grødris (ca. 190 gr)

2 1/2 dl vand

1 l NATURLI’ m. calcium

½ tsk. salt

Risene kommes i det kogende vand. Soyamælken tilsættes og koges under låg i ca. 35 min. Der omrøres jævnligt så det ikke brænder på. Tilsmages med salt. Serveres med kanelsukker.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

Annonce ♥