tschultz

opskrift på blåbærcreme

4 indlæg i dette emne

Annonce ♥

Blåbær sylt:

  • 200 g. blåbær
  • 100 g. sukker
  • ½ stk. citron (saften fra)
  • ½ stk. vaniljestang

Hvid creme:

  • ½ l. piskefløde
  • 4 bl. husblas
  • 150 g. hvid chokolade
  • + alt blåbær sylt

Blåbær sylt:

Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronsaft og blåbær småkoger uden låg ca. 15 minutter og gryden tages af varmen. Den tomme vaniljestang tages op og sylten blendes kort med en stavblender. Afkøles helt i køleskab, minimum 2 timer, eller gerne til næste dag…

Hvid creme:

Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden varmes i en lille gryde til ca. 80 grader.

Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål. Halvdelen af den varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade og der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Passér cremen gennem en sigte.

Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag.

Den helt kolde hvide creme piskes let med en håndmikser. Den helt kolde blåbær sylt vendes i til blåbærcremen er ensartet.

Taget fra Mette Blomsterbergs opskrift på "Chokoladekage med blåbær" inde på "det søde liv"s hjemmeside. Den er rigtig lækker!

Du kan jo bare bruge den som du vil i lagkager osv.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Ja, det er en rigtig god opskrift (tror jeg nok, for jeg har ikke prøvet den, men den lyder lækker)

Jeg har dog et halvdumt spørgsmål: I den originale opskrift på Mettes hjemmeside, står der at denne blåbærmasse skal sprøjtes ud i bomber, og dernæst sættes i fryseren. Men sådan som jeg forstår dorindoms svar, kan man bruge massen som den er, altså som en almindelig lagkage"creme".

Er det korrekt forstået?

Jeg vil nemlig gerne lave en lagkage, som udelukkende bliver fyldt med denne creme, og så duer det jo ikke hvis den er halvfrossen.

På forhånd, mange tak for svaret!

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer