Riamusen

Jordbær m. chokolade.. hvor længe før?

8 posts in this topic

Ja, som overskriften lyder har vi tænkt at lave jordbær dyppet i chokolade til receptionen.. men hvor lang tid før kan vi lave dem, så de stadig er gode??

Kan det gøres dagen før og så i køleskab, eller er det ikke godt??

Håber på lidt råd fra jer kloge løser ;-)

- Maria..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tænker aftenen inden. Jeg lavede nogle forleden og de var bedst om eftermiddagen hvor jeg havde lavet dem om formiddagen, men var også fine dagen efter. Der kommer ligesom lidt "jordbær kondensvand" den på chokoladen når de står i køleskab noget tid, og det blir værre med tiden.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har laget dette maaaange ganger, og det passer veldig bra å lage de dagen før. Da blir de desuten nesten bedre, ettersom sjokoladesmaken får " trekt" bittelitt inn i bærene ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

" akrotøsen " Hadd du lokk eller plast over?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Yasmin- Hvordan er det så bedst at opbevare dem? Med plast over, i boks, uden noget over, eller hvordan???

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Visst jeg lager de dagen før de skal brukes, så legger jeg dem bare åpent på et fat.

Uten plast og uten lokk.

Har jeg plast eller lokk på (skaper det kondens,( fukt) på bærene, som gjør at de blir litt fuktige.

Så når jeg har avkjølt de på brett, så legger jeg dem bare fint på et fat å setter inn i kjøleskap.

Har aldri hatt probelmer med dette, så mange ganger som jeg har laget det.

Håper det var til hjelp :-)

Vennlig hilsen Ina M

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Visst jeg lager de dagen før de skal brukes, så legger jeg dem bare åpent på et fat.

Uten plast og uten lokk.

Har jeg plast eller lokk på (skaper det kondens,( fukt) på bærene, som gjør at de blir litt fuktige.

Så når jeg har avkjølt de på brett, så legger jeg dem bare fint på et fat å setter inn i kjøleskap.

Har aldri hatt probelmer med dette, så mange ganger som jeg har laget det.

Håper det var til hjelp :-)

Vennlig hilsen Ina M

Hvis der ikke er låg eller film over, så skal man bare være obs på hvad man har i køleskabet, da jordbærene "suger" smag fra andre fødevarer, og kan få en bi-smag... :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er nu lidt uenig. :) Jeg synes at jordbær på køl bliver kedelige i smagen kondensen på chokolade og bær uappetitlig (hvis ikke de er i boks, skal man som Nanni siger, være obs på, hvad der ellers er i køleskabet). Chokoladen bliver grå, hvis ikke den er tempereret inden. Og hvis de står for længe i det fri, så kan de blive kedelige i farven.

Jeg vil anbefale at ordne bærrene så tæt på tidspunktet for servering som muligt.:)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥