Eheliw15

LCHF opskrifter

6 posts in this topic

LCHF opskrifter

Vi spiser efter LCHF princippet - Low Carb High Fat.

Jeg vil her prøve at komme med lidt opskrifter. Det kan være svært at finde på nye spændende retter, men jeg synes da selv at vi har klaret det meget godt indtil videre.

Har du en god opskrift så kom endelig med den. Lad os dele vores erfaringer :lol:

God fornøjelse i køkkenet :cheerleader3:

Kylling med blomkålsris og karrysovs

Laks med grøntsager og fløde

Kerneknækbrød uden mel

Peberfrugtemadder

Bacon-oste-dip

Edited by Eheliw15
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kylling med blomkålsris og karrysovs

Jeg kan da lige komme det det vi fik i går aftes.

2 personer spiste:

To kyllingefilleter i tern

1 blomkål

Smør (ca. 100 g.)

Fløde (ca. 1/4)

Creme fraiche (ca. 2 spiseskeer)

Citronsaft (gerne frisk)

_____

Riv blomkålet på det grove jern

Steg kyllingen på panden

Smelt smør i gryde

Når det er færdig med at boble kommes fløde i og bobler videre

Kom creme fraice i

Kom karry i

Smag til med salt og peber

Lad sovsen blive tyk (det tog ca. 15. min) INGEN JÆVNING!!!!

Steg blomkålsris på panden med lidt citronsaft og salt og peber.

Jeg kom "risen" i en skål, kylling på og sovs over.

Og det var super lækkert

:biggrin:

Edited by Eheliw15
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laks med grøntsager og fløde

I går fik vi laks - noget vi elsker og som er så mega nemt at gå til :wink:

2 personer spiste (dog kun halvdelen!):

Et skykke laks med krydderier (1/3 af en lakseside)

Tomater

Forårsløg

Chalotteløg

Porre

Peberfrugt

Snackærter

Lidt chili

1/4 fløde

Olie

Salt

Peber

Dild

_____

Find et passende ildfast fad og smør det let med olien

Læg laksen i midten

Snit, hak, skær grøntsager i passende størrelser og fyld fadet jævnt

Drys med salt, peber og dild

Hæld fløde i til det ca. dækker (hvis du ikke vil have så meget suppe/sovs så brug mindre fløde og lidt længere tid i ovnen måske)

30 minutter i ovnen på ca. 180-200 grader varmluft

Server og nyd :lol:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerneknækbrød uden mel

Jeg fik simpelthen sådan lyst til knækbrød i går - så jeg fandt denne opskrift og mums :cheerleader3:

Til en bradepandeplade brugte jeg:

2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 tsk salt
1½ dl koldt vand
1 æg

_____

Hæld det hele i en stor skål

Rør rundt :wink: - den skal være lidt våd!

Lad det hvile i en time ca.

Rør rundt og fordel på bradepanden.

Jeg brugte en spatel - det var nemt.

Jeg lavede det lidt tykt - sådan kan jeg bedst lide dem.

Tag pizzahjulet og lave passende størrelser inden du putter den i ovnen

125 grader alm. ovn i ca. 2 timer.

Lad dem køle af og nyd dem med ost eller pålæg eller over salat :tunge:

Velbekomme

post-74321-0-11879500-1413273491_thumb.j

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Peberfrugtemadder

I går lavede jeg bare det nemmeste nogensinde!

Madder!

Vi skal have tømt fryseren og der fandt vi en dejlig leverpostej fra slagten i Danmark.

Men ååhhh nej, siger H2B, vi må jeg ikke spise brød. Hmmm..... i tænkeboks med mig og voila....

Købte de største peberfrugter jeg kunne finde i supermarkedet.

Skar i passende stykker (a la 1/2 rugbrødsskive størrelse)

Put smør og ost på nogle og leverpostej på andre.

Du kan jo bruge lige hvad du vil af pålæg :wink:

Det var herligt!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bacon-oste-dip

Denne dip er super god til snacks som peberfrugt, agurkestænger og på knækbrød

En pakke bacon

En pakke alm. Philadelphia naturel

(måske lidt creme fraiche eller fløde for at gøre den blød)

Salt og peber

Steg bacon af på panden.

Rør sammen med osten.

Hvis du vil kan du også bare tage alt fedtet med fra baconen - vær obs på at den bliver hård hvis den kommer på køl.

Hvis den skal være mere blød så kan du med fordel røre sammen med lidt fløde eller Creme fraiche.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥


Annoncer