Gæst til et bryllup

Hvis I er så heldige at blive inviteret til bryllup, er det rigtig god stil at svare hurtigt, selvom den officielle svarfrist er længere ude i fremtiden. Hvis I allerede med det samme ved, om I kan komme så svar hurtigt, da brudeparret sidder spændt og venter på svar, så de kan begynde at planlægge bryllupsfesten, lave bordplan osv.

Det vil fremgå af bryllupsinvitationen, om du skal svare skriftligt på mail eller ved en telefonopringning.

Gæst til bryllup

De fleste brudepar vil ikke have børn med til deres bryllup, så hvis jeres børns navne ikke er på invitationen, er det fordi, de ikke er inviterede med. Respektér brudeparrets valg.

Annonce ♥

Hvis jeres børn bliver inviteret med til brylluppet, er det selvfølgelig meget vigtigt, at I netop denne dag holder ekstra godt styr på børnene både under vielsen og til festen, men det giver vel sig selv, til et bryllup er det naturligvis brudeparret, som er i fokus og ikke børnene.

Det er også god stil hvis jeres børn kommer i pænt tøj til brylluppet. Træningsdragter, hængerøvsbukser og klovnekostumer er no-go. Læs om forventninger til bryllupsgæsterne i vores populære bryllupsforum

Hvis du bliver spurgt, om du vil være vidne til et borgerligt bryllup, kan du roligt svare ja tak til opgaven. Den er nemlig ikke særlig kompliceret.

I praksis går det ud på, at du efter vielsen skal skrive under på, at brudeparret er blevet gift efter de gældende regler. Oftest er det en meget god ven eller et nærtstående familiemedlem, som får æren af at være vidne.

Gæst under vielsen

Først og fremmest må I for alt i verden ikke komme for sent. Hvis I ankommer til kirken eller rådhuset, og døren er lukket, så er det bare ærgerligt. Så må I pænt vente udenfor, I må ikke afbryde ceremonien ved at forsøge at liste jer ind.

Kom altid 15-20 minutter før vielsen begynder. Ved ankomst til kirken eller rådhuset husker I selvfølgelig at slukke jeres mobiltelefoner.

Før vielsen inde i kirken kan I lige gå op og hilse på den nervøse brudgom og hans forlover. Det forkorter ventetiden for brudgommen, og giver hans tanker lidt adspredelse. På rådhuset er både brud og brudgom jo samlet inden vielsen, så der kan I sagtens hilse på dem begge samt de øvrige gæster.

De forreste rækker i kirken er reserveret til brudeparrets familie. Så hvis I ikke hører til den kategori så vælg en række længere nede i kirken. Hvis I har jeres børn med, så skal I sørge for, at de er stille. Hvis de begynder at græde, bør I gå udenfor med dem, så ceremonien ikke bliver forstyrret af barnegråd.

Når bruden og hendes far træder ind i kirken, rejser alle sig op med front mod de to. Efter vielsen står gæsterne op og venter på, at brudeparret er begyndt at gå mod udgangen.

Og derefter følger gæsterne efter det princip, at rækkerne tømmes efterhånden oppefra – dvs. dem der har siddet på de forreste rækker går ud før dem, der har siddet længere tilbage i kirken.

Efter vielsen skal der kastes ris på brudeparret. Husk at medbringe dette selv for god ordens skyld, selvom mange brudepar sørger for små risposer. Nogle kirker frabeder sig, at der bliver kastet ris på deres trappe, det bør I respektere og så smide risene, når brudeparret er kommet lidt længere væk fra kirken.

Annonce ♥

Under middagen

Du har som gæst en forpligtelse til at få det bedste ud af festen, også selvom du bliver placeret ved siden af verdens kedeligste bordherre/borddame. Forsøg at få en dialog igang og vær med til at skabe en god stemning ved bordet.

Lad være med at sidde og sms’e og tjekke facebook under middagen. Det er selvfølgelig ok at tage billeder med mobilen men læg den fra dig med det samme igen, det udstråler virkelig dårlig stil at sidde og være fraværende.

Bliver der holdt tale så retter du opmærksomheden mod taleren og lægger kniv og gaffel fra dig. Synges der en sang så syng meget gerne med, dem der har skrevet sangen bliver så glade, hvis der bliver taget godt imod deres sang.

Hold dig fra impulsive taler. Hvis du ikke planlagt en tale så lad være med at gøre det impulsivt. Man kan godt have tendens til at blive ekstra kærlig i løbet som aftenen skrider frem og alkohol procenten i kroppen stiger. Men det kan hurtigt blive pinligt med sådan en “jeg elsker jer allesammen” tale, så drop den idé.

Og apropos ovenstående lad være med at drikke dig mega fuld. Drik så det stadig er sjovt men så heller ikke længere. Det sidste brudeparret gider er gæster der ligger og spærrer toiletterne eller laver scener til festen.

Tak fordi vi var inviteret som gæster til jeres bryllup

Det er god stil lige at sige tak for et godt bryllup – email, sms, facebook, telefon det spiller ingen rolle hvordan, men brudeparret vil blive rigtigt glade for, at I lige vender positivt tilbage og siger tusind tak for et super bryllup.

Rigtig god fornøjelse som gæst til et bryllup.

Læs også gerne vores artikler Dresscode og Bryllupsmiddagen

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup