Dresscode til fest og bryllup

Når I bliver inviteret til bryllup, skal I finde ud af, om der er en speciel dresscode, som I skal tage højde for. Langt de fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning.

Om I vil overholde brudeparrets dresscode er selvfølgelig op til jer selv, det er jo ikke sådan, at I ikke bliver lukket ind til festen, hvis I ikke har den rette påklædning på.

Læs også: Her finder du ALT til brylluppet – se listen med alle de bedste bryllupsbutikker i Danmark

Annonce ♥

Dresscode skal gerne overholdes

Men I skal tænke på, at brylluppet betyder meget for brudeparret, og derfor vil de sætte meget stor pris på, at I opfylder deres ønske om dresscode, så rammerne om brylluppet bliver, som brudeparret ønsker.

Hvis brudeparret fx har gjort rammerne superfine og regner med at se sine gæster ankomme i fint tøj, så er det altså et antiklimaks, hvis en del af gæsterne ankommer i cowboybukser, træningsbukser eller lignende.

Gør derfor lidt ekstra ud af jer selv og jeres påklædning, når I skal til bryllup. Forventninger til bryllupsgæsterne har vores brudepar udtalt sig om i vores bryllupsforum.

Regler for påklædning til bryllup

Der er flere traditioner forbundet med gæsternes påklædning. Fx må de kvindelige gæster ikke bære hvidt, da denne farve er forbeholdt bruden.

Man siger også, at de kvindelige gæster heller ikke må bære sort, som er sorgens farve. Det er dog som regel ok med sort, hvis det kombineres med noget andet farverigt. Ellers spørg bruden om det er ok at komme i sort.

Læs mere om hvor hvid kvindelige gæster må være i vores populære bryllupsforum

For herrerne gælder det, at hvis brudgommen ikke bærer kjole og hvidt, så må gæsterne heller ikke gøre det. Det samme er gældende med smoking, da gæsterne ikke må være finere klædt på end brudgommen. For smoking gælder det endvidere, at den ikke må bæres før kl. 17.

Det er op til jer selv og brudeparret, hvor hårdt I vil hænge jer i disse traditioner, men spørg hellere brudeparret en gang for meget for at være på den sikre side. Også for jeres egen skyld. Det er jo fedt at ankomme til en fest med den helt rigtige og passende påklædning selvfølgelig stilfuld sammensat af dig.

I kirken anses det for god stil, at skuldre er tildækkede, og at kvinderne ikke er alt for nedringede. Hvis du har brug for super stilet tøj til bryllup så se i vores indkøbsguide under herretøj og selskabstøj til bryllup.

Annonce ♥

Omklædning og lejet festtøj

Alt efter om der er tid til det i bryllupsprogrammet, så kan gæsterne vælge at tage hjem og skifte tøj efter vielsen. Der er mange, der synes, at det er rart ikke at have det fine festtøj på allerede i kirken.

Hvis der er reception umiddelbart efter vielsen, så kan I godt tillade jer at smutte hjem og lave en hurtig omklædning, og derefter nå at være tilbage inden receptionen er slut.

Men husk at der ikke er tid til den store tur hos frisøren for at få ordnet håret, det skal være gjort tidligere på dagen.

Hvis I ikke har festtøjet selv, så kan I leje det. Det er flere steder muligt at leje en smoking, kjole og hvidt eller en festkjole og gallakjole. Husk at være i god tid da tøjet som regel skal rettes til, så det lige passer til jer. Se i vores indkøbsguide under tøj udlejning.

Hvad betyder de forskellige dresscodes?

Ved galla skal herrerne komme i kjole og hvidt eller uniform og kvinderne i lang kjole.

Ved smoking/Black Tie skal herrerne komme i smoking og kvinderne i lang eller kort kjole.

Ved morning suit skal herrerne komme i jacket og kvinderne i lang eller kort kjole.

Ved mørkt kostume skal herrerne komme i mørkt jakkesæt og kvinderne i lang eller kort kjole eller pæne bukser.

Ved festlig påklædning eller ingen dresscode er der frit valg i den pæne afdeling.

Læs også vores andre artikler Bryllupsgave, Bryllupsmiddagen og Når du skal være brudepige

 

 

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup