Denne artikel er sponsoreret
Når I har fået en ønskeliste fra brudeparret så spørg også om brudeparret har udset sig en gavekoordinator. Det står muligvis i invitationen, hvis der er en gavekoordinator. En gavekoordinator er den person, som har listen med alle gave ønskerne, og som holder styr på, hvilke gaver, der bliver købt løbende.
Bryllupsgaver til brudeparret
Der er mange elementer ved bryllupsplanlægning og gavedelen er ingen undtagelse. Så få fat i ønskelisten og find en gave på listen, som I godt kunne tænke jer at give. I må selvfølgelig også gerne købe en gave, der ikke står på listen, hvis I mener, at det vil være den bedste gave fra jer.
Annonce ♥
Spørg koordinatoren, om der er andre der har tænkt sig at give den samme gave som jer, hvis ikke så sæt jer på gaven, og den bliver streget fra listen. På den måde risikerer brudeparret ikke at få flere gaver af samme slags.
Men det er ikke alle brudepar, som har gavekoordinatorer, og det er heller ikke alle bryllupsgæster, som bryder sig om at benytte denne metode. For nogle kan det virke lidt ”bestillingsagtigt”.
Hvis I skal tænke ud over det “bestillingsagtige”, så tænk på hvor praktisk og nemt det er for brudeparret efterfølgende ikke og skulle ud og bytte 30 gaver inden 14 dage. Specielt hvis brudeparret tager på bryllupsrejse direkte efter brylluppet.
Hvad skal bryllupsgave koste
Som udgangspunkt skal bryllupsgaver have en passende værdi, som hænger sammen med jeres relation til brudeparret. Dvs. familie og nære venner køber ofte dyrere gaver end arbejdskollegaer. Det er meget svært at fastsætte prisen på, hvor meget I skal købe for, det afhænger jo også af, hvordan jeres gaveprisniveau normalt ligger indbyrdes.
En tommelfingerregel kan være, at jo ”finere” festen er, des dyrere bør gaven være. Dvs. hvis festen holdes hjemme hos brudeparret, og der bliver serveret kaffe og ostemadder, så behøver gaven ikke være så dyr, som hvis I var inviteret til det helt store bryllup.
Det er vores erfaring, at gaver fra meget gode venner og ikke helt nære familiemedlemmer ligger på ca. 300-500 kr. pr. person. Dvs. at en gave til 600-1.000 kr. for et par er passende at komme med. Den nærmeste familie giver som regel dyrere gaver måske i form af tilskud til selve brylluppet eller til bryllupsrejsen, hotel ophold eller lignende.
Annonce ♥
Start med at se på brudeparrets ønskeliste. Er der et ønske, som lige springer i øjet på jer så slå til med det samme. Ellers kan det jo være, at I ved, at brudeparret mangler en eller anden ting til deres hjem, som de ikke har haft i tankerne, da de skrev ønskelisten.
Der er mange, der har den mening, at en bryllupsgave skal være noget varigt, og som brudeparret kan tage frem og se på en gang i mellem. Men der er ikke noget galt i at give brudeparret en oplevelse i stedet for, idet en oplevelse jo også kan være for evigt i hukommelsen.
Hvad med en miniferie, en teatertur eller et restaurantbesøg? Eller et års klippekort til forskellige oplevelser sammen med jer fx brunch i maj, grillaften i juni, strandtur i juli, svampeplukketur i august osv.
Husk at brudeparret som regel bruger mange penge og meget energi på at holde bryllup, så det kan være, at de ikke selv prioriterer oplevelser så højt i tiden efter brylluppet, så måske de ville sætte rigtig stor pris på sådan en gave.
Hvis det er for stor en mundfuld for jer, så kan I jo slå jer sammen med nogle andre fælles vennepar, det gør ikke gaven dårligere. Husk at sætte et kort på pakken og sørg for, at det sidder godt fast. Så slipper brudeparret for at stå i den situation, at de ikke kan se, hvem gaven er fra.
Gem kvitteringen på gaven – just in case.
Læs også gerne vores artikler Bryllupsmiddagen, Dresscode og Når du skal være gæst til et bryllup