Når du skal være brudepige

Artiklen indeholder betalt annonce.

En brudepige er brudens vigtigste hjælper, og det er en stor ære at blive udvalgt. Er du voksen er det en erklæring fra bruden om, at du er en meget vigtig del af hendes liv, og at det betyder meget for hende, at du er en stor del af hendes store dag. De helt små brudepiger er som regel fra familien og vælges ud fra, at man gerne vil involvere dem lidt i festlighederne.

Dine opgaver som brudepige kan bestå i at arrangere brudens polterabend og tage med bruden ud og se på brudekjoler, støtte bruden i månederne, ugerne og dagene op i mod brylluppet.

Annonce ♥

Brudepigens opgaver til brylluppet

Brudepigens opgaver på selve bryllupsdagen kan være at hjælpe bruden i kjolen, dulme brudens nerver. Du kan ligeledes sørge for at brudekjolen og sløret sidder perfekt inden bruden træder ind i kirken, samt rette på slæbet og sløret under vielsen.

Hvis du på eget initiativ udfører disse opgaver vil det støtte bruden rigtig meget. Det kan også ske at der sker noget uforudset lige før vielsen hvor du må træde til. Fx kan det være en god idé at du som brudepige har nål og tråd, en lille saks og sikkerhedsnåle, hvis der skulle ske noget med brudens kjole eller udstyr.

På den måde kan du måske hurtig redde en revne i brudekjolen eller et tabt slør.

Sørg for at bruden drikker rigeligt med vand timerne inden vielsen, sådan at hun ikke dehydrerer i heden. Det er også en god idé at have en flaske kold vand med når I forlader hjemmet for at køre til kirken. Hvis du er i tvivl om dine opgaver som brudepige så tal med bruden om det.

Brudepigens must haves

Udover vand, nål og tråd er det en god idé også at have en neglesaks og neglefil og en matchende neglelak med på turen. Det sker jo altid at en negl flækker når vi mindst ønsker det.

Lommetørklæder og ekstra makeup er selvfølgelig også et must, så du er beredt på alle situationer også hvis bruden skulle bryde ud i tårer lige inden indgangen til kirken eller under selve vielsen. Eller hvis bruden skulle få læbestift på tænderne. Så er det rart at kunne fikse hende lidt op, så hun ser fresh ud igen.

Brudepigens makeup backup

Ekstra hårdspænder, hårlak og børste er også godt at have ved hånden. Det kan ske at brudefrisuren skal rettes lidt i løbet af den lange dag. Der er formentlig et spejl når I kommer frem til feststedet men det varer jo flere timer. Så bruden vil måske sætte pris på et lille spejl, så hun selv kan se at alt er OK i løbet af dagen.

Annonce ♥

Husk også hovedpinepiller, tabletter imod halsbrand og nogle pastiller til både dig og bruden. Det kan være at I får brug for dette 🙂 Hvis du har mistanke om regn, husk da også en paraply.

Aftal hvem der gør hvad i en given situation og hvem som tager de fornødne backup ting med. Lav evt. en lille huskeliste. På den måde undgår I at glemme nogle basale ting som kan være guld være når uheldet er ude.

Læs også hvad kan gå galt til et bryllup

Brudepigens liste

– Kildevand
– Nål, tråd, sikkerhedsnåle + lille saks
– Neglesaks, neglefil + matchende neglelak
– Lommetørklæder
– Makeup + læbestift
– Ekstra parfume
– Hårdspænder, hårlak og børste
– Lommespejl
– Hovedpinepiller – Samarin imod halsbrand
– Pastiller/tyggegummi
– Penge/visakort (I ved aldrig om noget går galt)
– Evt. paraply (hvis udsigt til regn)

Annonce ♥

Brudepigens tøj

Hvis bruden ønsker, at du skal have en bestemt kjole eller noget bestemt tøj på, så er det god stil at brudeparret betaler dette. Dette aftaler du selvfølgelig med brudeparret. Hvis du helt selv vælger, hvad du skal have på, er det selvfølgelig dig selv, som skal betale, lige som hvis du var almindelig gæst ved brylluppet.

Hvis du ikke i forvejen har en kjole til formålet så tag et smut forbi Sirup.dk som forhandler mange flotte festkjoler, sko og tilbehør. Derinde finder du alt hvad du har brug for til din dag som brudepige.

Men husk at du ikke må tage opmærksomheden væk fra bruden ved at bære en større eller mere prangende kjole end bruden.

Og det er også dårlig stil at komme i hvid kjole, hvid er forbeholdt bruden. Måske husker du, at Pippa var lige ved at stjæle opmærksomheden fra sin søster Kate Middleton, da Kate blev gift med den engelske kronprins. Pippa bar en hvid meget kropsnær kjole.

Det er ikke almindelig skik at en brudepige skal holde en tale for bruden/brudeparret. Det er mere vigtigt at du retter din energi på at støtte og hjælpe bruden hvis der skulle opstå “situationer”.

Husk at du i vores populære indkøbsguide kan finde smukke Festkjoler & festtøj

Læs også vores artikler Dresscode, Bryllupsmiddagen og Når du skal være gæst til et bryllup

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup