Lær at danse brudevals

Brudevals er et meget smukt og romantisk indslag, som ofte fører en masse smil, tilråb og klapsalver med sig. Traditionen tro skal brudevalsen danses inden kl. 24 på jeres bryllupsdag.

Hvis I har bestilt band, musiker eller DJ til jeres bryllupsfest, vil I helt sikkert også kunne få dem til at spille brudevalsen mens I danser.

Sådan danses brudevalsen

Når valsen danses tager gæsterne plads i en kreds rundt om brudeparret og klapper i takt til brudevalsen samtidig med, at de gør kredsen mindre og mindre. Til sidst står de helt tæt på brudeparret, der ikke kan bevæge sig mere.

Annonce ♥

Og så er der tradition for at klippe brudgommens sokker. Dette foregår ved at de mandlige gæster løfter gommen op i luften, tager skoene af ham og klipper toppen af sokkerne.

I nogen familier er der også tradition for, at man her klipper/river brudens slør i stykker. Men vær lige helt sikker på, om det er en tradition, som skal håndhæves, det kan jo give en rimelig dårlig stemning i selskabet, hvis det nu ikke var tilfældet.

Lær at danse brudevals hjemme

Markus Planck er en ung mand årgang 2001, som har danset siden han var 4 år. Han har bl.a. danset hos Vild med dans legenden Britt Bendixen. Markus tager rundt i hele Storkøbenhavn og kommer helt hjem i stuerne, hvor han vil lære jer at danse valsen.

Det tager normalt ikke mere end 1-2 timer, så sidder den lige i skabet. Og det koster kun 500,- hvilket er penge, der er givet rigtig godt ud, for så slipper I for at være nervøse over, om I nu kan huske trinene på den store dag. Det ser nu engang fedest ud, hvis I kan danse valsen rigtig.

Læs mere om Markus og book ham via hans Facebook side www.facebook.com/brudevalshosjer

Annonce ♥

Illustration over brudevalsen

Hvis I vil kaste jer ud i at lære brudevalsen selv, så får du her en guide til de syv trin af brudevalsen. Det er gommen/den der skal føre an, som har de sorte sko på.

Dansetrin til brudevalsen

1. Bruden og brudgom står overfor hinanden ansigt til ansigt.
2. Gom fører sin højre fod frem samtidig med at bruden fører sin venstre fod tilbage.
3. Gom fører sin venstre fod skråt frem. Bruden fører højre fod skråt bagud.
4. Gom samler fødderne mod venstre. Bruden samler fødderne mod højre.
5. Gommen fører sin venstre fod bagud samtidig med at bruden fører sin højre fod fremad.
6. Gom fører sin højre fod skråt tilbage. Bruden fører sin venstre fod skråt frem.
7. Gom samler fødderne mod højre. Bruden samler fødderne mod venstre.

Hele forløbet gentages igen igen igen indtil at dansen er forbi. God fornøjelse med brudevalsen.

Læs også vores artikler Bryllupsnatten og Hvad kan gå galt til et bryllup

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup