Drømmebryllup

Jeres drømmebryllup skal måske snart holdes, og det er ikke altid nemt at få alt til at passe sammen. At mænd er fra Mars og kvinder fra Venus er måske en kliché men ikke desto mindre en meget aktuel kliché.

For disse klassiske kønsforskelle kommer selvfølgelig også til udtryk, når drømmebrylluppet skal planlægges, og derfor kan du formentlig som kommende brud også nikke genkendende til flere af punkterne i denne artikel.

Får jeg mit drømmebryllup?

Har du siddet med frygten for, om din kommende mand mon vil det her lige så meget som dig, når nu han er ligeglad med farvetemaet? Har du bandet ham langt væk, når han endnu en gang har svaret dig med et ”det bestemmer du, skat”, når du har spurgt ind til hans ønsker til bordopstillingen?

Annonce ♥

Og har du i kampens hede nået at tænke, om han mon overhovedet elsker dig, når nu han ikke har en mening om blomsterdekorationerne i kirken? Så er du helt sikkert ikke alene.

Overdrivelse fremmer selvfølgelig forståelsen, men ikke desto mindre kan det tilsyneladende manglende engagement hos brudgommen være grobund for både frustration, usikkerhed og irritation hos en følsom kommende brud.

Og her kommer klichéen så til sin ret, for det er vigtigt at huske dig selv på, at din kommende mands tanker om et drømmebryllup kan være milevidt fra dine, måske er de endda ikke-eksisterende?

Prinsesse drømmen

Hvor mange kvinder har haft en drøm om det perfekte bryllup siden de var helt små, er et bryllup for mange mænd et emne, der først bliver aktuelt den dag, de møder kvinden i deres liv, så allerede dér er du som kvinde måske flere årtier forud i planlægningen.

Alene kønsfordelingen i Bryllupsklars forum vidner om, at kvinderne er stærkt overrepræsenterede som planlæggere. Hvor det for dig er naturligt at snakke detaljer, bordplan og do-it-yourself-projekter mere end én gang før selve dagen, kan det for ham være meget uhåndgribeligt og uforståeligt at skulle forholde sig til så lang tid i forvejen.

Annonce ♥

Hertil kommer, at det måske – hånden på hjertet – slet ikke interesserer ham med alle de detaljer. For ham er det allervigtigste ved jeres bryllup, at han skal giftes med sin hjertenskær (ligesom det forhåbentlig også er for dig).

Men hvor du ”dyrker” drømmebrylluppet og måske oplever planlægningsprocessen som den halve fornøjelse, kunne han måske lige så godt ”nøjes” med en afslappet grillfest i haven med fadøl ad libitum og fællessang?

Jeres fælles bryllupsbehov

Dermed ikke sagt at mænd ikke er til den helt store fest, og at de ikke vil værdsætte alle detaljerne, når først selve dagen oprinder. Men det er vigtigt at få slået fast, hvad der er dit behov, og hvad der er hans behov og derudfra beslutte hvad der er jeres behov.

For det er trods alt nemmere at stille krav til ham og hans engagement, hvis I sammen har sat dagsordenen. Måske har din kæreste det helt fint med, at brylluppet bliver på dine præmisser, og at du får dine prinsesse drømme opfyldt?

Men så forventer han måske bare, at du også selv står for hele planlægningen? På den måde vil festen være skabt ud fra dit behov, men til gengæld vil han også få opfyldt sit behov nemlig ikke at skulle forholde sig til detaljerne.

Hvis dit største behov derimod, er at I sammen skal stå for planlægningen og forberedelserne, så er hans behov måske at få lige så stor medindflydelse på udformningen og detaljerne som dig. Men inden du tager den kamp om engagement, er det måske værd at gøre op med dig selv, hvad det vil betyde i praksis.

For selv om du i teorien ønsker, at I skal planlægge brylluppet sammen helt ned i de mindste detaljer, kan du så rumme, hvis han pludselig har en anden mening end dig, og du vil være nødt til at gå på kompromis med ting, der er meget vigtige for dig?

Annonce ♥

Gode råd til bruden

Uanset hvordan du og din kommende mand griber planlægningen an, vil vi gerne hjælpe dig med nogle konkrete råd til at få det bedst mulige ud af jeres situation.

En positiv indstilling og fokus på de fordele der er ved jeres taktik, giver uden tvivl en bedre oplevelse. Et halvt fuldt glas smager altid bedre end et halvt tomt.

Mandens indflydelse i planlægningen

Vælg dine kampe med omhu måske er det ligegyldigt, om han forholder sig til serviettens udformning, hvis han til gengæld undersøger markedet for DJ til bryllup, Jukebox eller Bands til bryllup

Giv ham reel medindflydelse hvis du vil have hans mening og vær indstillet på at gøre plads til den. Ingen gider komme med deres bidrag, hvis de hver gang bare bliver ”overrulet”

Vis ham tillid. Hvis du beder ham om at stå for noget så stol på, at han gør det godt nok og lad være med at tjekke ham. Det er dræbende for motivationen.

Lav faste aftaler om hvornår I snakker bryllup fx én aften ugentligt og overhold det. Så kan du tillade dig at stille krav om, at han er på i dette tidsrum, mens du til gengæld lover bryllups-fri zone de resterende aftener.

Frekvensen af bryllupsaftener kan ændres, når I nærmer jer brylluppet, hvor I formentlig vil have brug for mere tid til at få de sidste detaljer på plads

Gør det til noget hyggeligt når der skal bryllups-detalje-snak på bordet. Lav en kæresteaften ud af det med god mad, rødvin, stearinlys og god tid til hinanden.

Når din mand ikke skal/vil deltage i bryllupsplanlægningen

Nyd at du kan bestemme helt selv og kun skal blive enig med dig selv om farvetone, favour boxes og fyld i bryllupskagen. Nyd at du kan planlægge, klippe-klistre osv. lige når det passer dig, du er ikke afhængig af, at det også skal passe ind i hans kalender

Engagér din mor, svigermor, søster eller dine veninder i bryllupsplanlægningen og få afløb for alle dine bryllupsfantasier sammen med dem.

Hvis du ikke har en oplagt sparringspartner i din omgangskreds, og du ikke helt kan se fordelen ved at stå alene med planlægningen, så overvej at hyre en professionel bryllupskoordinator.

Og sidst, men absolut ikke mindst, opret en profil på Bryllupsklars fantastiske bryllupsforum. Her er der altid gode råd, gode inputs og masser af sparring at hente

Når du allerede har en meget engageret H2B:

Selvfølgelig er der undtagelser, der bekræfter reglen og mænd med et udpræget planlægningsgen, og som samtidig elsker at nørkle med små gør-det-selv-projekter. Og hvis du er så heldig at være endt op med en af dem, så giv ham et stort kys og føl dig lidt heldig.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup