Tanker omkring feststed

Tillykke, I skal giftes! Men hvornår og hvor skal I holde bryllup? Måske har du også fået det spørgsmål, da I annoncerede, at I skulle giftes. For det er der rigtig mange af jeres nærmeste der gerne vil vide, så de både kan sætte et kryds i kalenderen og begynde at glæde sig.

Men hvordan finder I egentlig ud af hvordan I gerne vil holde brylluppet? Det vil jeg give dig en guide til her.

Start ikke med at vælge datoen

Start ALDRIG med at sætte en dato. Ja, det er måske lidt kontroversielt, men en dato binder jer alt for meget. For hvad når I har fundet det perfekte feststed, og de så ikke er ledige på datoen.
Mange steder har også forskellige muligheder alt efter årstiden. Sæsonudsving giver også svingende priser.

Annonce ♥

Så det lokale som er for dyrt på ét tidspunkt, kan være perfekt prismæssigt på et andet. Desuden kan dage før og efter helligdage give nogle tidspunkter, hvor jeres gæster har fri, så I kan holde bryllup på andre dage end den klassiske lørdag.

Så for at have så mange muligheder åbne som muligt, så vent med datoen.

Her kan du se en liste over gode feststeder til bryllup

Afstem jeres forventninger

Start derimod med at afstemme forventninger. Lyder det kedeligt? Det er det måske også lidt, men det nytter ikke noget, at du drømmer om slot, kareter og hvide heste, hvis hverken han eller budgettet er til den slags.

Så sæt god tid af til at få talt om, hvad I hver især forestiller jer, og måske endnu vigtigere, hvad I slet ikke vil have til jeres bryllup.

Her er det også vigtig, at I får afklaret, om jeres feststed skal kunne tilbyde overnatning for jer og evt. jeres gæster, hvor mange I ca. regner med at invitere og om det skal være den helt store fest med fest til den lyse morgen – eller et lille intimt bryllup.

Annonce ♥

Budget – en vigtig dræber

Ja, måske heller ikke det mest romantiske samtaleemne, men det er altså vigtigt, at I har både realistisk sans for, hvor mange penge, I har at bruge/vil bruge til brylluppet samt hvad en bryllupsfest så rent faktisk koster.

Det nytter ikke noget at ”sjusse sig frem til” at et feststed nok koster x antal kroner. Mange begår den fejl at tage udgangspunkt i, hvad andre typer fester har kostet at holde. Men en havefest med sammenskudsgilde for 20 af de nærmeste venner kan slet ikke sammenlignes økonomisk med et bryllup.

Det vil være som at gå ned til sin brugtvognsforhandler og spørge på prisen på en 10 år gammel Skoda for derefter at gange prisen med 10 og regne med at man så kan købe en spritny Ferrari til den pris. Der er kun én vej frem. Undersøg hvad festlokaler i virkeligheden koster.

Festlokale med dækkede borde og blomster

Tag ud og se en masse forskellige feststeder

Nå, nu begynder det sjove: At se på fest-steder. Men lad nu være med kun at se én type af feststeder. Sørg for at udvælge 3-4 slags steder fx slot, hotel, restaurant og forsamlingshus.

Så kan I bagefter mærke efter, hvad I er mest til og blive præsenteret for de forskellige muligheder, hvert sted giver, for der er stor forskel på, hvad de forskellige typer kan.

Vælg også gerne et ”wildcard” – altså et alternativt sted, som I endnu ikke ved, om I er til – fx en stor spejderhytte eller måske et location i udlandet. Måske bliver I positivt overrasket?

Når I har indkredset hvilket type sted I vil holde jeres bryllup, kan I lettere finde det helt rette sted, som både passer jeres budget, størrelse på brylluppet – og jeres fælles drømme om det perfekte sted. Og SÅ er det endelig tid til at få sat en dato.

I vores indkøbsguide kan I se en masse forskellige feststeder til bryllup både de steder der tilbyder en all inclusive løsning, samt steder hvor I selv kan arrangere det hele.

Læs også: De allervigtigste ting når I vælger festlokalet

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup