Brudekjole prøvning

En brudekjole prøvning står for mange kommende brude som et af højdepunkterne i bryllupsforberedelserne. Måske har du haft en forestilling omkring, hvordan din kjole skulle se ud, siden du som lille pige klædte dig ud sammen med veninderne? Måske har du aldrig gjort dig nogle tanker og føler dig helt fortabt, når andre snakker om A-snit, havfrueskørt og hvid vs. ivory?

Uanset hvad er det en meget stor beslutning, der skal træffes og med denne artikel vil vi give dig svar på alle dine spørgsmål og samtidig give dig vores bedste tips til at gøre din brudekjole prøvning til en super oplevelse.

Planlæg din brudekjole prøvning

Uh det er en spændende tid du går i møde nu, hvor du snart skal til din første brudekjole prøvning. Du har garanteret set på tusindvis af billeder af brudekjoler og allerede gjort dig tanker om, hvor du gerne vil tage hen for at prøve brudekjoler.

Annonce ♥

Men hvornår skal du købe kjolen, hvor mange brudekjole butikker skal du besøge, og hvordan skal du i øvrigt forberede dig? Det kan være svært at overskue, så derfor har vi lavet nedenstående guide til brudekjole prøvning.

Her kan du se de førende Brudekjole butikker i Danmark

glad brud prøver brudekjoler

Køb brudekjolen i god tid

Hvor nogle butikker har kjoler på lager i standardmål, sætter andre først produktionen af kjolerne i gang, efterhånden som de konkrete bestillinger kommer ind. Derfor er det meget individuelt, hvor lang tid i forvejen du skal bestille din kjole.

Så snart du kender jeres bryllupsdato så kontakt de forretninger, du ønsker at besøge og spørg ind til leveringstid på deres kjoler og lad dem hjælpe dig med at finde det rette tidspunkt til kjoleprøvning.

En god tommelfingerregel er dog, at du skal bestille din kjole et halvt år, før du skal bruge den. Så er der god tid til at butikken kan få brudekjolen hjem, og du kan nå at få foretaget tilretning(er) hos skrædderen.

Du må dog ikke gå i panik, hvis du har kortere tid end dette, det kan betyde, at dit udvalg bliver en smule mindre, men du skal nok finde din drømmekjole alligevel.

Annonce ♥

Bestil tid til brudekjole prøvning

At prøve brudekjole er tidskrævende, og derfor foretrækker langt de fleste brudekjole forhandlere, at du booker en tid til prøvning af brudekjoler. Så får du stillet en dygtig og erfaren ekspedient til rådighed, hvis fornemmeste opgave er at hjælpe dig – og kun dig.

Nogle butikker sætter endda en flaske boblevand frem til dig og dit følge. Du kan selvfølgelig være impulsiv og gå ind i en brudekjole forretning uden at have en aftale på forhånd. I nogle tilfælde vil du så opleve, at der ikke er tid til at betjene dig, da alle ansatte er i gang med at hjælpe andre med at prøve deres brudekjoler.

Men du kan også være heldig, at du lige kommer på det rigtige tidspunkt, og alligevel får al den hjælp og vejledning, som du skal have i forbindelse med prøvningen. Lørdag formiddag er et populært tidspunkt, så hvis du har mulighed for at komme en hverdag, vil det uden tvivl være nemmere at få en tid.

kalender og champagne prop

Bestilt gerne tid hos flere brudekjole forretninger. Selvom du måske det allerførste sted får en rigtig fornemmelse for kjolen, som du prøver, så anbefaler vi, at du prøver flere kjoler og besøger flere butikker.

For det er så surt at lave fejlkøb på noget så stort som en brudekjole. Impulskøb i dette tilfælde er dyrt så gør dig selv den tjeneste at bestille tid hos flere forskellige forretninger.

Oplys din størrelse ved tidsbestilling

Det er altid en god idé at oplyse din størrelse, når du kontakter en butik. Hvis du er en meget lille eller stor størrelse, så kan du risikere, at der ikke er kjoler hjemme i præcis din størrelse. Men ekspedienterne kan vurdere, om de har et udvalg, der ville kunne prøves på dig alligevel.

For de er dygtige til at trylle ude i butikkerne, og selvom du måske ikke kan lukke prøvemodellen i ryggen – eller den omvendt sidder lidt for løst – så kan du sagtens få et godt indtryk af kjolen på din krop. Herefter kan kjolen bestilles hjem efter dine mål, og efter en tilretning vil den sidde helt perfekt på dig.

Se også artiklen Brudekjoler i store størrelser

Annonce ♥

Tag nogen med når du skal prøve brudekjole

Vi har endnu ikke hørt om nogen brudekjole forretninger, hvor det ikke er tilladt at medbringe et par hjælpere til brudekjole prøvningen. Så glæd din mor, din svigermor, din søster eller din bedste veninde og inviter hende med på en rigtig tøsetur med kjoler i lange baner. Men gør dig selv den tjeneste at udvælge dit følge med omhu.

Det skal være nogen, der kender dig og din smag rigtig godt, og som er i stand til at sætte deres egen personlige præferencer i baggrunden og være bevidste om, at det er dit bryllup og din kjole.

Dermed ikke sagt at de ikke skal komme med deres ærlige mening, de skal bare huske at se tingene fra dit perspektiv og ikke overføre deres egne brudekjoledrømme til dig. Når alt kommer til alt, er det allervigtigste, at du føler dig som verdens smukkeste brud, når du har din kjole på.

Besøg max 2 forretninger på en dag

Som hovedregel sætter butikkerne omkring 2 timer af til en brudekjole prøvning. Det kan være lidt af en bedrift at komme i de store kjoler, og når der også skal skørt under, slør på og de skal strammes til i ryggen, så går der hurtigt en del tid alene i omklædningsrummet.

Læg hertil at dit følge eventuelt skal fotografere dig (hvis tilladt i butikken), og I skal diskutere for og imod de enkelte kjoler, så giver det pludselig mening, at en prøvesession let kan tage et par timer.

Annonce ♥

Afhængig af butikkernes geografiske placering, kan du godt nå flere butikker på én dag, hvilket selvfølgelig en fordel, så I ikke skal organisere mange forskellige dage, hvor I alle skal tage fri.

Vi vil dog anbefale dig at besøge max 2 butikker på en dag, for du skal kunne huske alle kjolerne og oplevelserne fra hinanden, så det duer ikke, at du har prøvet 20 kjoler på en dag.

Og så er det faktisk fysisk udmattende at stå op så mange timer og skulle ind og ud af de store kjoler, og det vil være ærgerligt, hvis du på det sidste sted ikke længere har lysten og energien til at prøve brudekjolerne. Så 2 butikker om dagen og husk at indlægge pauser til formiddagskaffe, frokost osv. så dit følge heller ikke falder udmattede omkuld.

Det skal jo være en hyggelig dag for både dig og dine hjælpere. Bor du tæt på København, så se vores liste over forhandlere af brudekjoler i København

På selve dagen for din brudekjole prøvning

Nu er det nu – dagen du har glædet dig til. Masser af tanker har garanteret fløjet gennem dit hoved, men et som du helt sikkert har spekuleret over er: Finder jeg nu min drømmekjole? Måske – måske ikke – det er ikke sikkert, at der er bid i dag, men så må du bare fortsætte din søgen.

Mange brude besøger mange forretninger, før de står med den helt rigtige mave fornemmelse. Men vi har et par tip til, hvordan du kan optimere din brudekjole prøvning, så alle forudsætninger for at finde kjolen er tilstede, det kan du læse mere om efterfølgende.

Annonce ♥

Føl dig godt tilpas når du ankommer til prøvningen

Det kan lyde banalt, men sørg for at spise en god og solid morgenmad inden du tager ud for at prøve kjoler. Det er dumt at være nødt til at afbryde kjoleprøvningen, fordi du er gået sukker kold. Vi kan sagtens, forstå hvis du gerne vil undgå oppustethed og føle dig så slank som muligt, men det er hårdt at stå op i så mange timer så husk at tanke kroppen godt op.

Vi anbefaler også, at du gør lidt ud af dig selv denne dag. Tag et langt varm bad, barber ben og armhuler og sæt håret pænt. Gør dig lidt lækker og sørg for at du føler dig rigtig godt tilpas, når du skal ud og prøve kjole, når du føler dig lækker så bliver helhedsindtrykket bedre ude i forretningen.

Overdriv dog ikke med make-up’en – de hvide kjoler er ikke glade for foundation og læbestift.

Medbring sko og stropløs bh

Du behøver ikke at have købt de endelige brudesko inden brudekjole prøvningen, da kjolens stil jo har indflydelse på, hvilke brudesko du vælger. Men medbring et par sko i den højde du forestiller dig at bære til brylluppet, så du kan få en fornemmelse af, hvordan kjolen kommer til at falde.

Så kan ekspedienten også tage mål til din kjole, hvis du ender med at finde din favorit og være klar til at bestille samme dag. Så det er altså en rigtig god idé at have gjort dig nogle tanker omkring brudeskoenes højde, inden du tager ud og prøver kjoler.

Derudover er det en god idé at have en stropløs hvid bh på, da den vil passe under alle kjolerne. Det ser ret fjollet ud, hvis man kan se dine bh stropper, når brudekjolen er stropløs, det giver simpelthen et skævt helhedsindtryk af kjolen, og du risikerer at give tommelfinger nedad til en smuk kjole uden som måske i virkeligheden var kjolen.

Mange kjoler har dog et indbygget korset, hvorfor bh måske kan være overflødigt i nogle tilfælde, men tag den bare med for alle tilfældes skyld.

Annonce ♥

Sig hvad dit brudekjole budget er

Der findes jo brudekjoler i alle prislejer. Lige fra 1.000 kroner og op til svimlende høje summer. Meld ærligt ud til ekspedienten hvad dit budget er, så hun fra starten kan foreslå dig kjoler, der ligger inden for den ramme.

Der er ingen grund til, at du forelsker dig i en sag til 25.000 kroner, hvis din absolutte smertegrænse er 5.000 kroner. Det er ingen skam at have et lavt rådighedsbeløb, du gør både dig selv og ekspedienten en tjeneste ved at sige det fra starten så I undgår en masse misforståelser og spild af tid.

pengeseddel i vielsesring

Fotografering under brudekjole prøvning

Det er meget forskelligt fra forhandler til forhandler, om der må fotograferes under prøvningen. De steder der ikke tillader det, har ofte fået pålagt restriktioner fra producenterne af kjolerne, som kæmper imod firmaer, der kopierer deres kjoler.

Det er altså et forbud, der er lavet for at genere dig, men simpelthen som en beskyttelse af deres brands og design. Derudover fortæller flere forhandlere, at det kan være forstyrrende for bruden at blive fotograferet, og at det kan anbefales bare at være til stede i nuet og bare mærke efter, om kjolen er rigtig for dig.

Annonce ♥

Brudekjolerne kommer frem

Ved ankomsten til butikken snakker du med ekspedienten om, hvilken type kjoler du havde forestillet dig at prøve. Du har måske allerede set nogle kjoler på forretningens hjemmeside, som du gerne vil se nærmere på.

Det kan også være, at ekspedienten har forslag til, hvilke kjoler der vil passe din figur rigtig godt. Og så begynder selve brudekjole prøvningen, ekspedienten bringer kjolerne ind til dig i prøverummet og hjælper dig med at få dem passet til bedst muligt, så du kan tage bestik af hver enkelt brudekjole.

Vær gerne åben overfor at prøve andre typer kjoler, end du umiddelbart havde forestillet dig. Ofte hører vi fra brudene på Bryllupsklar, at de ender i en kjole som er helt anderledes end de som udgangspunkt havde regnet med at købe.

brudekjole knappes

Tip: Når du alligevel er ude hos forhandlerne så benyt chancen til samtidig at kigge på sko, taske, slør, diademer og skørter. De fleste butikker har et helt arsenal af brudetilbehør foruden deres kjoler.

Vi ønsker dig rigtig meget held med din brudekjole prøvning.

Få vores gratis e-bog + nyheder om bryllup