SarahBJ

Medlem
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SarahBJ

 1. Bali er en vidunderlig oplevelse - vi var der året før vores bryllup på en 5-ugers rejse i juli/august. Vi planlagde og bookede alt selv, og ja, det er et stort arbejde, men vi har gjort det med alle vores større rejser og ville aldrig gøre det anderledes - for man sparer altså bare rigtig mange penge! Vores rejse kostede os alt i alt 40.000,- - maden er jo super billig, og man får meget for pengene på hotellerne. Transport med taxa og både er dog ikke i den billige ende. Vi boede både på rigtig, rigtig lækre hoteller og middelmådige hoteller. Ubud og Gili er begge vanvittigt lækre steder, som jeg klart vil anbefale. Vores hotel på Gili (den største af de tre øer, Trawangan) hed Vila Ombak, og det var super lækkert (jeg er kræsen ;)) og havde den vildeste morgenmadsbuffet. Bali er ekstremt kontrastfyldt - der er fantastisk smukt og dejligt, og vi oplevede også at befolkningen meget gerne ville hjælpe os - dog oftest pga. de penge, de antog, vi havde i overflod. Men ja, planlæg selv, det kan jeg i hvert fald kun anbefale! Vi havde også tre overnatninger i Singapore på vej til Bali, og det er også en rigtig spændende by, hvor al transport fungerer vanvittig godt og er utrolig nem at finde ud af som turist.
 2. Jeg elskede hvert sekund i min kjole til brylluppet - selvom den er med korset og tyl i maaaange lag (altså både stram, lang og stor), så var der bare ingen problemer. Jeg nød den så sindssygt meget! Jeg dansede nonstop til kl. 4 om morgenen, og da jeg smed stiletterne, hev jeg bare op i skørterne og dansede videre. Så jeg tror, de fleste vil opleve, at en ekstra kjole er unødvendig - simpelthen fordi ens brudekjole bare er den mest fantastiske kjole i verden, og man er totalt flyvende den dag - sådan var det i hvert fald for mig.
 3. Jeg kan kun anbefale at pakke op dagen efter - vi blev gift i lørdags og havde på forhånd besluttet at vente med gaverne. Vi gjorde gæsterne opmærksomme på det i vores velkomst + skilt på gavebordet. Vi er SÅ glade for vores beslutning, og der er absolut ingen gæster som har tænkt negativt omkring det. Men der er selvfølgelig forskel på folk. Når jeg ser tilbage på dagen, kan jeg slet ikke forestille mig at bruge tid på gaverne - vi brugte i stedet tiden med alle de fantastiske mennesker - og vi ville begge ha' været kede af hvis gaverne var noget, der skulle hurtigt overstås. Vi brugte 4(!) timer søndag på gaveoppakning og tog så et billede af os selv sammen med gaven og sendte en tak til giverne (det blev folk glade for). Gaveoppakningen blev altså en rigtig dejlig stund for os, hvor vi nød hver enkelt gave sådan som de hver især fortjener. Men altså, det er jo forskelligt hvad folk synes. Gør hvad I selv føler for, det vil altid være det bedste valg. PS. Vi blev allerede viet kl. 13, og der var bare fuld gang i den indtil kl. 04 / så jeg ville aldrig prioritere gaverne på selve dagen...
 4. Jeg kan kun anbefale at pakke op dagen efter - vi blev gift i lørdags og havde på forhånd besluttet at vente med gaverne. Vi gjorde gæsterne opmærksomme på det i vores velkomst + skilt på gavebordet. Vi er SÅ glade for vores beslutning, og der er absolut ingen gæster som har tænkt negativt omkring det. Men der er selvfølgelig forskel på folk. Når jeg ser tilbage på dagen, kan jeg slet ikke forestille mig at bruge tid på gaverne - vi brugte i stedet tiden med alle de fantastiske mennesker - og vi ville begge ha' været kede af hvis gaverne var noget, der skulle hurtigt overstås. Vi brugte 4(!) timer søndag på gaveoppakning og tog så et billede af os selv sammen med gaven og sendte en tak til giverne (det blev folk glade for). Gaveoppakningen blev altså en rigtig dejlig stund for os, hvor vi nød hver enkelt gave sådan som de hver især fortjener. Men altså, det er jo forskelligt hvad folk synes. Gør hvad I selv føler for, det vil altid være det bedste valg.
 5. Jeg har tænkt følgende (skal vies kl. 13): Kl. 9 spiser jeg morgenmad med mine forældre og nogle veninder Kl. 9.30 kommer min frisør og make-up artist - hun er færdig kl. 11.30-12 Kl. 12 skal jeg i kjolen og lige ha' taget lidt billeder, inden fotografen smutter mod kirken for at få gæsternes ankomst Kl. 12.45/50 kører min far, mor og jeg mod kirken
 6. Vores budget er 170.000,- inkl. 20.000,- til en uges bryllupsrejse. Vores budget har ikke rykket sig ret meget på de halvandet år, hvor vi har sparet op. Vi ville aldrig gøre det anderledes og vil aldrig fortryde at bruge de penge på én dag, men vi glæder os til at stoppe med at spare op i helt så voldsom grad, da vi begge har været på SU det meste af tiden. Så det passer os rigtig godt, at der nu kun er 10 dage til brylluppet. :)
 7. Har heller ikke holdt fest der, men vi sov i en af deres suiter den aften min kæreste friede, og det var SÅ lækkert. Kan kun forestille mig at deres mad er af høj kvalitet, ved det dog ikke (andet end at morgenbuffeten var super, haha). Mht. lokalerne, så var hotellet egentlig ikke i betragtning hos os bl.a. pga. at vi ikke ønskede den type konferencelokaler til vores bryllup (jeg har muligvis ikke set alle muligheder).
 8. Vi har simpelthen valgt parbilleder fra - vi vil langt hellere have stemningsbilleder end at fotografen skal bruge en time på at tage opstillede billeder af samtlige gæster.
 9. Vores er vidt forskellige fordi vi har fuldstændig forskellige ønsker - hans er mat titanium, og min er blank hvidguld med en centerdiamant og små diamanter i en halo omkring. De ligner på ingen måde hinanden, og vi vælger egentlig bare at se sådan på det, at ringene symboliserer hvordan vi rummer hinandens forskelligheder. ;)
 10. Kan kun anbefale hende - hun er rigtig dygtig. Jeg har netop modtaget mine 12 færdigredigerede billeder, og de er ALLE pengene værd. Hvis du er til et råt look, så har hun både lækre omgivelser udenfor i en baggård og nede i en kælder. Virkelig fedt. Gør det! ;)
 11. Jeg vil sige 'go for it' - medbring alle seks! Så længe de er klar over, at det er din mening der er vigtigst, og du som person kan høre din egen stemme blandt andres, så kan det kun blive en fantastisk oplevelse! Jeg havde selv 10 dejlige kvinder med mig til brudekjoleprøvning (mor, mormor, svigermor, to svigerinder og mine fem tætteste veninder) - det var en SKØN dag. Vi hyggede og grinede, fik en lækker frokost mellem de to prøvninger. Alle var så glade for at være en del af dagen. Jeg fandt min kjole og var slet ikke i tvivl.
 12. Jeg bruger Manhatten Clearface, og jeg vil i hvert fald gerne anbefale det. Der gik dog lige 6 ugers tid før det virkede - i en kort periode blev min hud også værre. Jeg har brugt det i ca. 5 måneder nu, og det har virkelig gjort en stor forskel for mig. Jeg var egentlig ked af at skifte til det renseprodukt fordi det jo på ingen måde er fri for parfume, parabener osv., MEN det virker for mig, og det er trods alt vigtigere. Jeg bruger rens, skintonic og creme både morgen og aften, og så dupper jeg min hud tør med køkkenrulle frem for et håndklæde. Jeg har dog kun erfaring med at bruge det i ansigtet. Håber du finder en løsning, der virker for dig - kan sagtens sætte mig ind i hvor træls det er.
 13. Jeg synes, det er problematisk at du bliver gjort fuldstændig til syndebuk - hvad med din fars modenhed, selvansvar og ydmyghed i forhold til sin datters bryllup? Hold da op, jeg synes at HAN er helt galt på den. Relationer går begge veje, og det lyder virkelig til at du har gjort dit. Han afviser dig jo tilsyneladende gang på gang. Hvad du skal gøre, kan kun du jo mærke efter. Ville bare give dig et klap på skulderen, for jeg synes bestemt ikke at det er dig, der er noget i vejen med her!
 14. Vi skal også vies kl. 13 og går til bords kl. 18 - der vil være små forskellige sandwiches og snacks ved siden af bryllupskagen til receptionen. Jeg foretrækker selv, at der er lidt 'rigtig' mad sammen med det søde, og vi har desuden gæster til receptionen, som ikke er inviteret med til middag/fest.
 15. Jeg har lige været på polterabend i lørdags, og jeg havde både mor, mormor og svigermor med - det havde jeg så selv valgt på forhånd, da mine tætteste veninder for flere måneder siden bad mig om en liste med deltagere. Det var en fantastisk dag med 19 af de nærmeste kvinder i mit liv, og jeg syntes det var fedt at have mor, mormor og svigermor med. De tog hjem midt på aftenen og lod os andre feste videre, men ellers deltog de på lige fod og hyggede sig gevaldigt. Det kommer jo helt an på ens relation og måske også hvor åben man normalvis er i den relation - jeg ville dog absolut heller ikke have haft de tre med, hvis jeg følte, at jeg ville være begrænset af deres tilstedeværelse på PA. Men jeg vidste på forhånd, at det ikke ville være et problem.
 16. Vi skal vies kl. 13 og har valgt at køre direkte til receptionen sammen med gæsterne - vi har gæster med til denne som ikke er med om aftenen, og derfor er det vigtigt for os at bruge tid sammen med dem. Vi tager så ca. 1 times 'officiel' fotografering for os selv ml. kl. 16.30-17.30 (det er i omgivelserne omkring vores receptions/feststed, så det er nemt). Middags/festgæsterne har så selv denne time til at slappe af i de grønne omgivelser (skov/strand) inden middagen. Jeg regner bestemt med at folk er gode til at hygge sig sammen alene - og der vil vel altid være lidt ventetid for gæsterne til et bryllup, men jeg har nu ikke selv oplevet det negativt førhen. Vi har jo så også valgt at begrænse den 'officielle' fotografering, så den ikke varer 2-3 timer, men vi prioriterer tiden med gæsterne højere og er nok også mest til stemningsbilleder i det hele taget!
 17. Jeg havde booket to steder samme dag - tror det var kl. 9.30 og kl. 14.30 - det fungerede helt perfekt, og vi spiste en dejlig frokost hos mine forældre i mellemtiden. Jeg havde ti skønne kvinder med, og jeg kan sagtens anbefale det - jeg synes i hvert fad ikke, at man skal lade sig begrænse, selvom de fleste anbefaler max 2-3 'hjælpere'. Så længe det er nogen, man har det super godt sammen med. Du skal glæde dig og nyde det - det er ganske enkelt en enestående oplevelse, og for mit vedkommende hurtigt overstået, da jeg fandt min kjole i butik nr. 2. God fornøjelse!
 18. Vi skal holde bryllup på Varna Palæet få kilometer fra Aarhus C, og jeg har kun hørt de bedste anbefalinger - kuvertprisen er dog ikke helt billig, men vi skal så heller ikke stå for noget som helst selv.
 19. Godt, at I har fået truffet en beslutning, som I er glade for. Jeg er helt enig med dig i, at en smule ydmyghed ift. at blive inviteret til diverse store arrangementer, ville klæde de fleste. Vi har jo truffet nogle andre valg lige mht. det her spørgsmål end mange herinde synes om, men for os er det de daglige relationer, der er i fokus - og bare fordi vi skal giftes, betyder det netop ikke at vi pludselig skal ses med alt og alle. Hvis vi skulle begynde at invitere kærester med, som vi ikke kender, ville det betyde, at andre gode venner/veninder ikke kunne komme med. Det ville da være helt tosset i mine øjne - og vi vil absolut ikke øge vores, i forvejen meget høje, budget eller gå på kompromis med lokation eller mad fordi vi 'bør'(?) invitere fremmede med. Nu har vi så også rigtig mange venner/veninder både hver for sig og i par, og vi har heldigvis mødt fuld forståelse fra alle sider. De, der er inviteret med, er netop dem som er af størst betydning for vores daglige liv - og det er jo et valg fra alle sider, hvem vi ses med parmæssigt og hvem vi ses med hver for sig (i hvert fald i vores omgangskreds). Jeg synes, man skal passe på med at dømme andres valg så firkantet, som nogen har tendens til herinde. Vi træffer jo vores valg på mange forskellige baggrunde! Det ville lidt svare til, at jeg skrev, at dem der inviterer alt og alle med enten ikke har ret mange venner, og derfor er det ikke noget problem at invitere flere, eller at de har valgt en så billig kuvertpris, at det er ligegyldigt. Alt er jo prioriteringer for os alle, og vi har så valgt at invitere vores daglige betydningsfulde relationer, hvilket er dem vi også ser en fremtid i.
 20. Jeg kan så (modsat mange andre) sagtens forstå jeres valg. Vi har også valgt ikke at invitere kærester med til vores bryllup, som vi ingen relation har til. Det er af flere årsager; vi har begge en stor omgangskreds med mange skønne venner og veninder - vi giver 1300 pr. kuvert og har ikke råd til at invitere yderligere 10-15 mennesker til vores bryllup, da vi i forvejen bliver 110 til reception og 78 om aftenen + vi har ABSOLUT ikke lyst til at have mennesker med til vores store dag, som på ingen måde kender os. Dog har vi gjort en undtagelse i form af min kærestes bror, hvis nye kæreste er inviteret, såfremt de gør en indsats for at vi lærer hinanden at kende inden brylluppet - hvilket vi naturligvis gerne vil. Hverken min kæreste eller jeg ville have behov for at deltage i et bryllup, hvor han/jeg ikke kender brudeparret - så ja, vi har vendt situationen om. ;) Omvendt forstår jeg faktisk slet ikke, at din veninde forventer at hendes kæreste bør være inviteret, når I ikke engang kender ham! Du må mærke efter hvad der er det rigtig for jer - men lad være med at invitere af pligt (for der kommer sikkert andre, som så lige synes, at den og den og den skal med.....) Men jeg kender sagtens følelsen af at det er svært.
 21. Wow! Smuk sang.
 22. Vi sparer 140.000,- op selv + vores forældre giver et tilskud på i alt 15.000,-. Bryllupsdatoen ligger halvandet år efter min kæreste friede. Vi har begge været på SU det første år af opsparingsperioden, og jeg er stadig på kandidatdelen af min uddannelse, mens min kæreste nu er færdig og i job. Sidstnævnte hjælper selvfølgelig en del, men vi har spændt livremmen ind fra starten af - og det bliver da også rart med lidt mere luft. ;)
 23. Hvis du vil have et langt slør på, hvilket jeg sagtens mener at du kan, så prøv at søge på DBA - der har jeg købt mit helt nye slør for 250,-! Jeg tror muligvis at sælger importerer tyl fra Kina og sætter det på kamme eller lignende. Mit slør er 3,5 meter, helt enkelt uden nogen form for kant eller andet, men det er naturligvis forskelligt hvad man er til. Sløret er i super fin kvalitet og falder rigtig, rigtig flot.
 24. Det er rigtig svært! Vi var igennem vores gæsteliste MANGE gange før vi indså, at der altid vil være andre som har en mening, der ikke nødvendigvis stemmer overens med vores (og det er måske nemmest at acceptere, at der næsten altid vil være nogen som føler sig forbigået. Det, at man ikke har valgt dem som gæster, betyder jo så forhåbentlig at det ikke betyder så meget for én, hvis de føler sådan). Hvis vi skulle agere efter hvem andre 'også lige synes burde være inviteret', så ville vi ende op med at være 140-150 mennesker om aftenen. Vi har valgt 78 gæster til om aftenen og 34 ekstra gæster til receptionen - vi har da på ingen måde råd til at have 140-150 mennesker med om aftenen, og det ville blive alt for upersonligt for os. Der ligger jo mange overvejelser i en gæsteliste til en bryllup, og det tror jeg nogle gange at andre glemmer - så kan man jo vælge at minde dem om det. ;) Ift. det du spørger om par, så har vi netop valgt at partnere som ikke har en tæt relation til os, de er ikke inviteret med til vores bryllup. Vi skal have rigtig mange gode venner med, men det er forskelligt om det er nogen hvor vi har med partneren at gøre også. Så for os er det helt naturligt - mens andre vil synes at det er uhørt ikke at invitere partnere. Gør hvad der er det rigtige for jer- I kan alligevel ikke gøre alle tilfredse!
 25. Hvis jeg vælger at tage mit slør på, så bliver det kun til vielse og reception, og så vil jeg tage det af halvvejs gennem fotograferingen (regner jeg med). Vil gerne have friheden uden slør under middag og fest.