Sign in to follow this  
Followers 0
AnjaSL

Kager uden...

4 posts in this topic

Opskrifterne stammer fra Astma-Allergi Forbundets hjemmeside

CHOKOLADEKAGE UDEN MÆLK, ÆG, NØDDER, SOJA

225 g mælkefri margarine

3 dl sukker

8 spsk. hørfrøskum

11/2 spsk. vanillesukker

7 spsk. kakao

360 g hvedemel

21/4 tsk. bagepulver

3 dl havredrik

Rør sukker og margarine godt. Tilsæt hørfrøskum og de øvrige ingredienser. Hæld dejen i en smurt randform. Bag den i 50-60 min. ved 175°. Når kagen er afkølet overtrækkes den med glasur lavet af florsukker og vand.

JORDBÆRMOUSSE UDEN ÆG, HVEDE, GLUTEN, NØDDER, SOJA

250 g jordbær

2 tsk. florsukker

3 tsk. koncentreret sød frugtsaft

5 dl piskefløde

Jordbærrene gøres i stand. Blendes groft med florsukker og frugtsaft. Pisk fløden til let skum. Vend det hele forsigtigt sammen og frys desserten i 2 timer. Anrettes enten i små forme eller en stor form. Pynt med frisk jordbær på toppen.

KANELSNEGLE UDEN MÆLK

Dej:

250 g. hvedemel

100 g. mælkefri margarine

1 dl. vand

3 tsk. bagepulver

1 spsk. sukker

Fyld:

50 g. mælkefri margarine

1 tsk., vanillesukker

1 tsk. kanel

Alle ingredienser æltes til en elastisk og smidig dej. Dejen rulles til to pølser, der rulles flade. Fyldet røres og smøres på. Dejen rulles på den bredeste led, som skæres i 15 skiver, lægges på plade og trykkes lidt flade. Bages ved 200º i cirka 10 minutter. Når sneglene er kolde kommes glasur på.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nordisk kageforum er der en decideret side med kager og andet godt til folk med allergi. Der er bare rigtig mange gode opskrifter!

Man skal logge sig ind for at kunne finde opskrifter og anvende siden.

På den side har jeg fundet denne opskrift:

Chokoladekage uden æg og mælk

Den skulle efter sigende være saftig og god ;)

(Den står på norsk, men mon ikke det går?)

3 kopper hvetemel

2 kopper sukker

6 ss kakao

2 ts salt

2 ts natron

2 kopper vann

3/4 kopp soyaolje

2 ts vaniljesukker

1 ss eddik

1 kopp = ca. 2,25 dl amerikansk mål.

Bland alt sammen i en bolle og rør godt sammen med en tre sleiv ikke bruk mikser.

Passer til en langpanne ca. 33x23 cm.

Stekes i 25 -30 minutter på 170 grader.

Der er brugt hvid eddike og olien kan byttes ud med andet smagsfrit fedtstof.

Edited by AnjaSL
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et lille tip, hvis man har en glutenallergiker, som man vil bage til.

- man tager sin oprindelige bageopskrift og erstatter sit alm.mel med glutenfrimel (f.eks Finax som fåes i Føtex), samme mængde. Herudover tilsætter man lidt Husk fiber (skal være melet og ikke skallerne) for at få det til at binde sammen, for glutenfrimel binder ikke af sig selv. Og så bager man eller bare kagen. Husk dog at tjekke lidt til den undervejs, så den ikke får for meget - de har nemlig en tendes til at blive hurtigere tørre.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

Annonce ♥