Sign in to follow this  
Followers 0
AnjaSL

Diabetiker - kager

4 posts in this topic

Her er Batudtskis opskrifter:

Mokkaroulade Diabetiker

Antal personer: 12 stk.

Ingredienser:

4 æg

75 g. atwel

2 spsk. kartoffelmel

60 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

Fyld:

2 æggeblommer

2 spsk. sukker

2 tsk. majsstivelse

1 dl. mælk

2 blade husblas udblødt i koldt vand

2 tsk. kakao

flødeskum af 1 dl piskefløde

Pynt:

sigtet kakao

Æggene piskes grundig. Atwel sigtes ned i æggemassen under piskning. Kartoffelmel, mel og bagepulver sigtes og blandes i æggemassen med en dejskraber. Dejen hældes i en bradepande med bagepapir. Bages ved 200 grader i 8-10 min. midt i ovnen. Afkøles på en bagerist med et fugtig viskestykke over. Til fyldet piskes æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde, og det varmes igennem under konstant omrøring. Koges ca. 1 min. hvorefter udblødt husblas tilsættes sammen med kakao. Afkøles og blandes med flødeskum. Fyldet fordeles på den kolde bund, der rulles sammen og pyntes med sigtet kakao.

****************************************************************************************************

*******************************

Pæretærte for en diabetiker

Ingredienser:

3/4 dl. sødmælk

45 g. havregryn

1 æg

30 g. finthakkede mandler

15 g. hvedemel

15 Atwel eller 30 g sukker

½ tsk. bagepulver

evt. sødemiddel svarende til 20 g sukker, afhængig af, hvor søde pærerne er

2-3 pærer (ca. 300 g)

Lun mælken og hæld den over havregrynene. Lad dem trække i 30 min. Ægget piseks og Atwel eller sukker sigtes i æggemassen under piskning. De udblødte havregryn røres i æggemassen. Hvedemel, bagepulver og de hakkede mandler blandes og tilsættes sammen med sødemiddel. Pærerne skrælles og skæres i både. En springform eller tærteform (20-22 cm i diameter) smøres og pærestykkerne fordeles i formen. Dejen fordeles over pærerne. Tærten bages i en 180 grader varm ovn i ca. 30 min.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Den pæretærte er da super! :blush:

Den er nemlig også relativt kaloriefattig i ovenstående version og derfor et helt perfekt alternativ til bagerens wienerbrød hvis man midt i kostomlægningen har lyst til lidt lækkert til kaffen.

:bearhug: fra Marianne

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her er nogle af mine yndlingsopskrifter da jeg selv har sukkersyge.

Ostelagkage med rabarber (12 pers.)

Ingredienser:

Bund:

2 dl havregryn (ca. 60 g)

1 dl hvedemel (ca. 60 g)

50 g margarine

sødemiddel svarende til 50 g sukker

1 spsk. koldt vand

Ostemasse:

200 g cheasy friskost 6 %

2 dl fromage frais

1 bg. pasteuriserede æggeblommer

2 bg. pasteuriserede æggehvider

sødemiddel svarende til 75 g sukker

2 tsk. vanillesukker

saft af 1/2 citron

6 blade husblas

Rabarberkompot:

200 g rabarber, friske eller frosne

1-11/2 dl vand

1 tsk. kartoffelmel

2 tsk. vand

sødemiddel svarende til

40-50 g sukker

Nonoxal (calciumchlorid)

efter anvisning på flasken

Fremgangsmåde:

Bund:

Havregryn og hvedemel blandes i en skål.

Margarinen smuldres i.

Sødemidlet tilsættes.

Dejen samles med vandet.

Dejen trykkes ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).

Bunden prikkes med en gaffel.

Bunden bages på næstnederst rille i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min.

Bunden afkøles i springformen.

Ostemasse:

Cheasy friskost, fromage frais, æggeblommer, sødemiddel og vanillesukker røres godt sammen evt. med en håndmikser.

Husblassen lægges i blød i koldt vand i mindst 10 min.

Citronsaften lunes over vandbad.

Husblassen tages op af vandet med det vand, der hænger ved og smeltes i citronsaften.

Husblassen piskes i ostemassen.

Æggehviderne piskes stive og vendes i.

Ostemassen fordeles forsigtigt over bunden.

Kagen dækkes til og stilles i køleskabet i mindst 1 døgn.

Rabarberkompot:

Rabarberstilkene rengøres og snittes i ca. 1 cm lange stykker.

Rabarberne kommes i en gryde sammen med vand og Nonoxal.

Bringes i kog og koges kun lige møre i ca. 5 min.

Gryden tages af varmen.

Kartoffelmel og vand røres sammen.

Kartoffelmelet røres i rabarberne.

Rabarberne smages til med sødemiddel.

Rabarberne afkøles.

Kompotten lægges oven på ostemassen, og kagen stilles i køleskabet et par timer.

Kagen tages ud af springformen og lægges på et fad.

Servering:

Ostelagkage med rabarber serveres som dessert.

Tip:

Vinrabarber giver en flot rød farve.

Pr. pers.:

Energi 550 kJ

Kulhydrat 13 g

Fedt 6 g

****************************************************************************************************

*******

Mandelrand (10 stk.)

Ingredienser:

200 g mandler

100 g Atwel eller Perfect Fit

4 æggehvider

1 spsk. majsstivelse

2 tsk. bagepulver

Pynt:

75 g mørk chokolade

1 tsk. fedtstof

10 g mandler

Fremgangsmåde:

Æggehviderne piskes meget stive.

Atwel sigtes i, mens der piskes kraftigt.

Mandlerne smuttes og males til mel i mandelkværn/foodprocessor.

Mandelmel, majsstivelse og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i.

Dejen hældes i en smurt, raspet randform.

Mandelranden bages ved 175 EC i ca. 30 min. på næstnederste ovnrille.

Mandelranden afkøles i formen, inden den vendes ud.

Chokoladen smeltes over vandbad sammen med 1 tsk. fedtsstof.

Mandelranden overtrækkes med den smeltede chokolade og pyntes med hele, smuttede mandler.

Servering:

Mandelranden serveres med vanilleis eller som en del af dessertsymfoni.

Tip:

Velegnet til frysning.

Pr. stk.:

Energi 750 kJ

Kulhydrat 10 g, heraf 4 g tilsat sukker

Fedt 11 g

Opskriften er fra Diabetesforeningens kogebog: ’Kager, der smager og andre søde sager’, 2002.

****************************************************************************************************

*****

Kanelkage (12 stk.)

Ingredienser:

75 g fromage frais eller kvark

50 g sukker

100 g Atwel eller Perfect Fit

200 g hvedemel

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. natron

2 1/2 dl kærnemælk

Glasur:

1 spsk. oliemargarine

50 g Perfect Strø

1 tsk. vanillesukker

1 tsk. kakao

1-1 1/2 spsk. kold, stærk kaffe

Fremgangsmåde:

Fromage frais eller kvark og sukker røres godt sammen.

Sødemiddel, mel, kanel og natron blandes og sigtes i skiftevis med kærnemælken.

Dejen røres, til den er glat.

Dejen hældes i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter).

Kagen bages ved 200° C i ca. 30 min. på næst-nederste rille.

Kagen afkøles.

Ingredienserne til glasuren røres sammen, og glasuren fordeles på den kolde kage.

Servering:

Kanelkage kan serveres med 1 spsk. fromage frais rørt op med sødemiddel og vanillesukker.

Opbevaring:

Kagen kan fryses.

Pr. stk.:

Energi 450 kJ

Kulhydrat 14 g

heraf 4 g tilsat sukker

Fedt 1,5 g

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chokolade muffins

Ingredienser:

50 g margerine

100 g Atwel eller andet sødemiddel der svarer til 100 g sukker

2 æg

200 g hvedemel

2 spsk kakao

2 tsk bagepulver

2 dl ylette

evt kokosmel til pynt

Fyld:

Fremgangsmåde:

Margerine og sødemiddel røres godt. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel, kakao og bagepulver blandes og hældes i dejen sammen med yletten.

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i.

Dejen fordeles i smurte linseforme eller papirsforme. Pyntes evt med lidt

kokos.

Bages ved 175 grader i 15-20 min midt i ovnen.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

Annonce ♥