Oxytocin

Bryllupskage: Limemousse og ?

16 posts in this topic

Jeg vil enten bestille eller prøve at lave en kage med nøddebunde og limemousse - men jeg synes der "mangler noget".

Havde det været sommer, tror jeg at jeg havde valgt et lag med friske jordbær.. Men hvad synes I man kan putte i, når det nu er til februar vi skal giftes?? :help:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

måske en hindbær eller jordbærmousse :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odense marcipan har en bryllupskage med lime mousse , nøddebunde og hvid og mørk chokolade ganache.

Den kan jeg godt anbefale =)

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odense marcipan har en bryllupskage med lime mousse , nøddebunde og hvid og mørk chokolade ganache.

Den kan jeg godt anbefale =)

Det er selvfølgelig bryllupskager som din lokale bageri laver hvis de har været på kursus hos Odense marcipan =)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmm.. Ja.

Man kunne jo godt give nogle frosne hindbær et opkog (for baktussernes skyld) og lave et læg med dem - og så limemoussen og hvid chokoladeganache?! Den mørke choko giver en anden "retning" som vi vælger fra i denne sammenhæng ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Og så er jeg tilbage ved det der med at skulle (ville) overtrække kagen med hvid chokolade - det klarer jeg ALDRIG!! :-/

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm personligt ville jeg ikke sætte hindbær og lime i samme kage da de begge er meget friske i smagen, så er det vigtigt med lidt sødme også. Jordbær er lidt mere sød i smagen uden at blive kvalmende.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jordbær har det jo rigtig godt sammen med lime :) Vi havde en hvid chokolade creme/mousse med jordbærstykker i :smiley-eatdrink026: . Derudover var der også en nødebund og den anden mousse var rabarber som jo også er frisk og syrlig ligesom lime. :metteholm

Uden at være sikker tror jeg godt du kan overtrække med hvid chokolade hvis du laver en flydende ganache som du hælder ud over ligesom når man laver sache-torte . Forskellige steder på nettet har jeg fundet hvilket fløde-chokolade forhold man skal bruge til forskellige typer chokolader. Bare en ide :) Så kunne du evt. dekorere med andet hvid chokolade...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har læst mig frem til at hvid choko ganache skal være 1:3 til overtræk. Men jeg har ALDRIG prøvet sådan noget før - så må hellere øve mig (sorry, kæreste :tunge::lol: )!

Som jeg skrev længere oppe, så er FROSNE jordbær ikke særligt spændende - og de friske er altså også nederen i FEBRUAR!

Nøddebundene er jo søde! Så hvis der er limemousse OG hvid choko ganache inden i også - så "tør" jeg altså godt forsøge mig med hindbær. Jeg er ikke så vild med når det er kvalmt sødt i forvejen :rolleyes:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvor har du læst det henne? Jeg har forgæves søgt efter forholdet ved hvid chokoladeganache nemlig :) Er det 1 del chokolade til 3 dele fløde eller?

Jeg har i øvrigt engang lavet en kage med lyse bunde, limecreme (ikke mousse) og jordbærmousse. Superlækker kombination. Hvad hindbærrene angår, kan du alternativt købe nogle friske danske hindbær og selv skylle og fryse ned. Så bliver det ikke lige så smattet :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arh, - god idé med bærrene :)

Og nej, - til "opsmøringsganache" er det 3 hvid chokolade til 1 fløde. Den hvide chokolade er meget blød!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tænkte godt over det med jordbærene efter jeg havde svaret :blush:

Men hvad med at gå en mere eksotisk vej og bruge fx mango og passionsfrugt sammen med lime? Det kunne måske være en lækker smagskombi i februar :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg fik lige en åbenbaring - og den er godkendt af overkagespiserkæresten :wink:

Det bliver limemousse + solbærmousse og så et godt lag hvid chokoganache udenpå! :bunny_4:

Er der nogen der ved om man kan bruge solbærSAFT - eller om det skal være bær??

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan du sagtens. Smag den til efterhånden som du blander din mousse da de jo er temmelig koncentret. Ellers kog en solbærpure og brug den.

Mvh Rikke (konditor)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har en "saftmager" lige i nærheden af hvor vi bor, der sælger de lækreste ting og jeg har faktisk en solbærSIRUP stående, som jeg vil prøve med til test-kagen!

Jeg har ingen ANELSE om hvordan man laver kager - så det er et vildt sats at lave det selv.. :o:wink: Men jeg glæder mig til at forsøge :cheerleader3:

Og tak for tippet, Rikke - kan bruge ALLE dem I deler ud :thumbsupsmileyanim:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jamen bare tænk på det som om du laver en fromage. Principperne er meget de samme.

Lyder fedt at have en saftmager i nærheden. Kan kun blive ekstra godt så =) elsker når man ved hvor sine råvarer kommer fra =)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥