Akoesterby

Medlem
  • Antal besvarelser

    913
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    5

Akoesterby last won the day on June 28 2015

Akoesterby had the most liked content!

Street credit

17 Good

About Akoesterby

  • Status
    SUPER ÆRES MEDLEM
  • Fødselsdag 01/26/1992

Profile Information

  • Vielses dato
    08.08.2015
  • Type vielse
    Kirke
  • Køn
    Kvinde
  • Lokation
    Kjellerup

Recent Profile Visitors

1,666 profil visninger
  1. Det lyder da som om det kan blive et helt vildt skønt og uformelt bryllup! Bryllup kan holdes på mange forskellige måder, og suppe-steg-is metoden er ikke den rette for alle. Se eksempelvis Bloggeren Sneglcille, der blev viet på rådhuset, holdt lækker reception i haven, spiste intim familiemiddag som lillebror havde lavet, og festede så med alle vennerne om aftenen på et diskotek. Så længe i gør det klart i invitationen hvad I inviterer til, synes jeg bare I skal give den gas med let buffet og kagebord
  2. 9 måneder efter bryllup kommer ..... DIY-artikler til bryllupsklar Bryllupper er sådan en herlig ting, og derfor er jeg helt vildt glad for at jeg har fået lov at lave lidt artikler til siden her. I kan se den første om at binde brudebuket her. Det er altså ret skønt at "lege bryllup" igen (og ja - på billedet nedenfor hev jeg lige min brudekjole på en onsdag aften for at tage billeder med den hjemmebundne buket. Jeg er SÅ glad for at jeg ikke har solgt min kjole - og for at jeg stadig kan passe den )
  3. Jeg lavede kage til 180
  4. Jeg ledte selv i vildskab efter indlæg som dette, da jeg besluttede at jeg ville bage vores bryllupskage. Hvis der er andre i samme situation får I her min guide til hvordan jeg bagte vores! Bryllupskagen – DIY! I denne weekend har vi spist et stykke af bryllupskagen, der har været gemt i fryseren i et halvt år. Vi havde gemt den, så søde venner, der ikke kunne være med til brylluppet, også kunne smage - det var ikke planen at der skulle gå så lang tid, men sådan blev det nu engang. Vi har selvfølgelig også gemt toppen til 1 års bryllupsdagen ;) Jeg blev helt rørt og nostalgisk ved smagen, og da en sød, kommende brud skrev til mig her til aften for beskrivelse af hvordan vi havde bagt kagen, tænker jeg at det nu må være tid til at jeg får sat nogle ord på det. Jeg vil dels beskrive processen med at lave kagen og dels får I opskriften. Jeg lavede 2,5 testbagninger: Første gang var en regulær testbagning, som man kan læse om her Den gjorde os klogere på opgavens omfang (som blev vurderet som overskuelig) og det endte faktisk med at være både chokoladesmørcremen og bundene fra denne kage, der blev den endelige. 2. Gang jeg forsøgte at bage kagen, ville jeg øve mig i at stable lagene; kagen smagte af irish coffee og s’mores og var Steffens fødselsdagskage (dagen, der endte med at være vores polterabend). Den sidste gang jeg bagte, var da min veninde og jeg cirka 3 uger før brylluppet bagte bundene. Her lavede vi nogle forskellige mousser og legede testsmagning med mine forældre (mens S sleb på arbejdet hjemme i Aarhus). Vi havde lavet en myntemousse, en hyldeblomstmousse og en basilikummousse, og fandt her ud af, at hvis man spise lidt hylde og meget basilikum sammen smagte det helt fantastisk – og sådan fandt vi den rette smag. Steffen godkendte den efter et par dage med et “du har altid ret om sådan noget her” J Inden Lea og jeg bagte bunde, havde jeg regnet og regnet og regnet – jeg fandt noget undervisningsmateriale fra en konditorskole ved at google en masse, og der beskrev de at man normalt regnede 150-220 ml kage pr person, alt efter hvornår den skulle serveres. Vi regnede med et stort stykke på 220 ml pr person, og ville lave kage til 180 mennesker, så det blev til totalt 40 liter kage. Det virkede underligt sådan at beregne det i liter, men da jeg først havde fået gennemskuet det, virkede det meget fornuftigt. I kan se i screendumpet her, hvordan mit excell-ark (som på alle andre tidspunkter) reddede mig! Vi endte med at bage 5 bunde a’ 30 cm, 5 bunde a’ 23 cm og 2 bunde a’ 15 cm. Vi havde ok meget kage til overs, jeg kunne nok have nøjedes med 4, 4 og 2, men på den anden side er det simpelthen så fedt at have en rest på bordet lige nu, så det er jeg glad for at vi ikke gjorde ;) Bundene flækkede jeg, inden de blev frosset ned (husk at sætte den på et helt lige underlag i fryseren, så de ikke får buler af eksempelvis helt vildt mange hjemmelavede chili-cheese-tops. Bare et forslag…) og de kom først op igen onsdag før brylluppet. Onsdag fik vi hjælp af gode venner til forberedelserne, og der lavede vi smørcremen med hvid chokoladen. Den kom i sprøjteposer og på køl, hvor den lå til torsdag eftermiddag, hvor min søster og jeg samlede kagerne. Jeg skar/klippede cirkler i falsæskekarton, der passede til størrelserne på bundene (jeg tegnede bare af efter springformene), og kagerne blev samlet på disse. Dette gør den stabile og gør det muligt at flytte rundt på dem. Vi lavede mousse, lagde bunde op og sprøjtede smørcreme på i et væk; hver gang en bund havde fået smørcremen på, røg den tilbage i køleskabet for at sætte sig på ny, for det var virkelig lækkert og varmt vejr i ugen op til brylluppet. Smørcremen blev sprøjtet på med en stjernetyl, og det gav lige det look vi var ude efter. Smørcremen er rimelig fast, lige når den kommer ud af køleskabet, men bliver ret hurtigt medgørlig Moussen kom i, og da begge lag var fyldte, kom de i ekstra-køleskabene. Senere på aftenen skar jeg rundstokke til, der blev stukket i kagen for at sikre at de ville kunne stå stabilt uden andet stativ i det varme vejr. Jeg satte 3-8 pinde i hver, alt afhængig af størrelsen. Kombinationen af rundstokke, falsæskekarton og den faste chokoladesmørcreme gjorde, at jeg ikke var et sekund bekymret for om kagen ville kunne bære sig selv. På dagen satte min søster og de søde køkkenfolk kagen op og pyntede den med læssevis af bær fra haven (og supermarkedet..). Folk var meget begejstrede for smagen og der gik megen snak om basilikum-moussen. Nogen mente, at det kunne ikke være dét, det smagte af, for det kan man jo ikke putte i en kage, mens andre kender mig godt nok til at vide, at der ikke er grænser for hvad jeg mener man kan og ikke kan, så længe det smager godt ;-) Til kagen serverede vi en Manfredi Moscato d’asti, som perler let, men ikke er alt for boblende, samt den hjemmebryggede øl. Det hele var friskt og behageligt og passede så godt til sommervarmen, vi heldigvis blev velsignet med. Hvis jeg skulle bage bryllupskage igen … ville jeg gøre nøjagtigt det samme som jeg gjorde. Jeg ville lige have et par stykker mere i køkkenet til receptionen, sådan at de ville have lidt bedre tid til at hygge sig med at hjælpe – men de to gæve landsbynaboer vi havde klarede nu alt til UG! At bage kagen selv står tilbage som et ret overskueligt, meget besparende og meget personligt projekt. Jeg hyggede mig med det sammen med gode veninder og min søster, og selvom der selvfølgelig er en del arbejde i det, synes jeg det var til at overkomme. Alle gode anbefalinger til projektet herfra! Bunde: 250 g sukker 3 æg 50 g smeltet smør 2 dl mælk 250 g mel 2 tsk bagepulver 1 tsk vanilje Sukker og æg piskes længe til det er let og luftigt, smøren tilsættes mælken, så det bliver lun og mælke-smørblandingen vendes forsigtig i æggene. Mel, bagepulver og vanilje sigtes i dejen og vendes forsigtig i. Beklæd en springform med bagepapir på bunden, og smør sidderne med smør. Dette sikrer pæne kanter og jævn hævning. Bages ved 190C i ca. 25 min Smørcreme med hvid chokolade: 112 g smør 1,25 dl flormelis 100 g smeltet hvid chokolade Smør og flormelis piskes grundigt, til det er let og luftigt. Den hvide chokolade piskes i, smørcremen kommes i en sprøjtepose og på køl. Basilikummousse 1,5 bl husblas, lagt iblød i koldt vand 1 citron 0,25 dl hyldeblomstsaft (den hjemmelavede med brun farin) 125 g skyr 100 ml fløde 4 stængler basilikum Baslikumbladene, hyldeblomstsaft og skyr blendes sammen. Husblas og citron smeltes over vandbad og piskes i skyr-blandinge. Fløden piskes til bløde toppe og vendes i moussen. Fyldes i kagen og stivner natten over – og hvis fløden har lang holdbarhed, kan den sagtens laves flere dage i forvejen. .. og sådan her ser den ud, efter et halvt år i fryseren, og uden friske bær i sæson
  5. Bryllupskagen – DIY! I denne weekend har vi spist et stykke af bryllupskagen, der har været gemt i fryseren i et halvt år. Vi havde gemt den, så søde venner, der ikke kunne være med til brylluppet, også kunne smage - det var ikke planen at der skulle gå så lang tid, men sådan blev det nu engang. Vi har selvfølgelig også gemt toppen til 1 års bryllupsdagen ;) Jeg blev helt rørt og nostalgisk ved smagen, og da en sød, kommende brud skrev til mig her til aften for beskrivelse af hvordan vi havde bagt kagen, tænker jeg at det nu må være tid til at jeg får sat nogle ord på det. Jeg ved godt at min beretning aldrig er blevet færdig .. måske det kommer i slipstrømmen på dette indlæg ;) Jeg vil dels beskrive processen med at lave kagen og dels får I opskriften. Jeg lavede 2,5 testbagninger: Første gang var en regulær testbagning, som man kan læse om her Den gjorde os klogere på opgavens omfang (som blev vurderet som overskuelig) og det endte faktisk med at være både chokoladesmørcremen og bundene fra denne kage, der blev den endelige. 2. Gang jeg forsøgte at bage kagen, ville jeg øve mig i at stable lagene; kagen smagte af irish coffee og s’mores og var Steffens fødselsdagskage (dagen, der endte med at være vores polterabend). Den sidste gang jeg bagte, var da min veninde og jeg cirka 3 uger før brylluppet bagte bundene. Her lavede vi nogle forskellige mousser og legede testsmagning med mine forældre (mens S sleb på arbejdet hjemme i Aarhus). Vi havde lavet en myntemousse, en hyldeblomstmousse og en basilikummousse, og fandt her ud af, at hvis man spise lidt hylde og meget basilikum sammen smagte det helt fantastisk – og sådan fandt vi den rette smag. Steffen godkendte den efter et par dage med et “du har altid ret om sådan noget her” J Inden Lea og jeg bagte bunde, havde jeg regnet og regnet og regnet – jeg fandt noget undervisningsmateriale fra en konditorskole ved at google en masse, og der beskrev de at man normalt regnede 150-220 ml kage pr person, alt efter hvornår den skulle serveres. Vi regnede med et stort stykke på 220 ml pr person, og ville lave kage til 180 mennesker, så det blev til totalt 40 liter kage. Det virkede underligt sådan at beregne det i liter, men da jeg først havde fået gennemskuet det, virkede det meget fornuftigt. I kan se i screendumpet her, hvordan mit excell-ark (som på alle andre tidspunkter) reddede mig! Vi endte med at bage 5 bunde a’ 30 cm, 5 bunde a’ 23 cm og 2 bunde a’ 15 cm. Vi havde ok meget kage til overs, jeg kunne nok have nøjedes med 4, 4 og 2, men på den anden side er det simpelthen så fedt at have en rest på bordet lige nu, så det er jeg glad for at vi ikke gjorde ;) Bundene flækkede jeg, inden de blev frosset ned (husk at sætte den på et helt lige underlag i fryseren, så de ikke får buler af eksempelvis helt vildt mange hjemmelavede chili-cheese-tops. Bare et forslag…) og de kom først op igen onsdag før brylluppet. Onsdag fik vi hjælp af gode venner til forberedelserne, og der lavede vi smørcremen med hvid chokoladen. Den kom i sprøjteposer og på køl, hvor den lå til torsdag eftermiddag, hvor min søster og jeg samlede kagerne. Jeg skar/klippede cirkler i falsæskekarton, der passede til størrelserne på bundene (jeg tegnede bare af efter springformene), og kagerne blev samlet på disse. Dette gør den stabile og gør det muligt at flytte rundt på dem. Vi lavede mousse, lagde bunde op og sprøjtede smørcreme på i et væk; hver gang en bund havde fået smørcremen på, røg den tilbage i køleskabet for at sætte sig på ny, for det var virkelig lækkert og varmt vejr i ugen op til brylluppet. Smørcremen blev sprøjtet på med en stjernetyl, og det gav lige det look vi var ude efter. Smørcremen er rimelig fast, lige når den kommer ud af køleskabet, men bliver ret hurtigt medgørlig J Moussen kom i, og da begge lag var fyldte, kom de i ekstra-køleskabene. Senere på aftenen skar jeg rundstokke til, der blev stukket i kagen for at sikre at de ville kunne stå stabilt uden andet stativ i det varme vejr. Jeg satte 3-8 pinde i hver, alt afhængig af størrelsen. Kombinationen af rundstokke, falsæskekarton og den faste chokoladesmørcreme gjorde, at jeg ikke var et sekund bekymret for om kagen ville kunne bære sig selv. På dagen satte min søster og de søde køkkenfolk kagen op og pyntede den med læssevis af bær fra haven (og supermarkedet..). Folk var meget begejstrede for smagen og der gik megen snak om basilikum-moussen. Nogen mente, at det kunne ikke være dét, det smagte af, for det kan man jo ikke putte i en kage, mens andre kender mig godt nok til at vide, at der ikke er grænser for hvad jeg mener man kan og ikke kan, så længe det smager godt ;-) Til kagen serverede vi en Manfredi Moscato d’asti, som perler let, men ikke er alt for boblende, samt den hjemmebryggede øl. Det hele var friskt og behageligt og passede så godt til sommervarmen, vi heldigvis blev velsignet med. Hvis jeg skulle bage bryllupskage igen … ville jeg gøre nøjagtigt det samme som jeg gjorde. Jeg ville lige have et par stykker mere i køkkenet til receptionen, sådan at de ville have lidt bedre tid til at hygge sig med at hjælpe – men de to gæve landsbynaboer vi havde klarede nu alt til UG! At bage kagen selv står tilbage som et ret overskueligt, meget besparende og meget personligt projekt. Jeg hyggede mig med det sammen med gode veninder og min søster, og selvom der selvfølgelig er en del arbejde i det, synes jeg det var til at overkomme. Alle gode anbefalinger til projektet herfra! Bunde: 250 g sukker 3 æg 50 g smeltet smør 2 dl mælk 250 g mel 2 tsk bagepulver 1 tsk vanilje Sukker og æg piskes længe til det er let og luftigt, smøren tilsættes mælken, så det bliver lun og mælke-smørblandingen vendes forsigtig i æggene. Mel, bagepulver og vanilje sigtes i dejen og vendes forsigtig i. Beklæd en springform med bagepapir på bunden, og smør sidderne med smør. Dette sikrer pæne kanter og jævn hævning. Bages ved 190C i ca. 25 min Smørcreme med hvid chokolade: 112 g smør 1,25 dl flormelis 100 g smeltet hvid chokolade Smør og flormelis piskes grundigt, til det er let og luftigt. Den hvide chokolade piskes i, smørcremen kommes i en sprøjtepose og på køl. Basilikummousse 1,5 bl husblas, lagt iblød i koldt vand 1 citron 0,25 dl hyldeblomstsaft (den hjemmelavede med brun farin) 125 g skyr 100 ml fløde 4 stængler basilikum Baslikumbladene, hyldeblomstsaft og skyr blendes sammen. Husblas og citron smeltes over vandbad og piskes i skyr-blandinge. Fløden piskes til bløde toppe og vendes i moussen. Fyldes i kagen og stivner natten over – og hvis fløden har lang holdbarhed, kan den sagtens laves flere dage i forvejen. .. og sådan her ser den ud, efter et halvt år i fryseren, og uden friske bær i sæson alle billeder er taget af Jakob Vibe og Anne Kathrine Østerby Muldbjerg
  6. Hvor er det dejligt at læse din beretning! Glæder mig til mange flere billeder og mange flere ord ;) Håber virkelig jeres ven og toastmaster, samt hans kæreste, begynder at have det bedre igen. Det er godt nok en forfærdelig oplevelse, de har været udsat for!
  7. Tak for kommentaren i nyhedsbrevet Ki; det lægger et godt og solidt pres på for at jeg får skrevet beretningen færdig! Det sker i aften ;)
  8. Skøn beretning - tak for det! I ser dejlige ud og jeg glæder mig til flere billeder
  9. Ja, jeg forstår dig så godt! Jeg vil også have det gjort.. Åh, jeg har bare ikke fået skrevet det sidste + der har vi billeder fra alle mulige forskellige, de er ikke redigerede og så får perfektionismen jo frit løb. Puh, men det må lige ske på et eller andet tidspunkt.. Jeg håber I har haft en fantastisk tur!
  10. Tak - jeg skal snart taget mig sammen og få lavet resten..
  11. Kæmpe stort tillykke med at I nu har fået hinanden for REAL! I ser vidunderlige ud og jeg håber I nyder NY!
  12. Sikke en blomstergyser - er glad for at I kunne løse det og få et endnu bedre resultat og en god mavefornemmelse ovenikøbet Lov mig, at I husker at se hinanden en masse i øjnene i denne uge, søde Cecilie. Det er møgvigtigt!
  13. Stort tillykke med brylluppet - jeg håber I havde en fantastisk dag!
  14. Vi serverede hjemmebagt brød med forskellige oste, pølser, serano og marmelader, bryllupskage og slikbuffet til vores reception. Vi havde lagt budget efter at hver person ville spise for 30 kr og drikke for 20 kr, og det kom til at passe rigtigt glimrende - så med vores 175 gæster brugte vi cirka 5500 på mad (inkl service) og 3600 på drikkevarer (købt i Tyskland samt asti fra Brugsen). Bryllupskagen lavede jeg selv, og der var materialer for cirka 500 kr. Så for knap 10.000 var der en hjemmelavet reception til 175 mennesker
  15. Jeg uploader billederne via tinypic.com. Så får jeg en URL-kode på dem, der kan indsættes på BK med det lille billedikon. Det virker for mig, og jeg synes det er meget lettere end at indsætte billederne via BK's billedupload-modul.