Vibella

Overtræder vi en uskrevet bryllupsregel?

63 indlæg i dette emne

Kære medsøstre

Når man planlægger bryllup, synes alle at være af den opfattelse, at man skal finde den løsning, som man selv har det bedst med, og ikke lade sig påvirke af andre folks holdninger og opfattelse af hvad man kan og ikke kan. Jeg tror dog, at jeg er stødt på en undtagelse:

Må man holde bryllup med kort varsel?

Min kæreste friede for et par uger siden, og fulde af glæde meldte vi ud til familie og venner, at vi skal giftes og helst til sommer. Dette er dog blevet modtaget med blandede følelser - for kan man dét? Vi er stødt på megen undren, spørgsmål og forbehold: "Folk kan jo ikke med så kort varsel", "I kan da ikke nå at planlægge festen" og (værst af alt) "I overhaler jo de venner og familiemedlemmer indenom, som i flere år har planlagt et efterårsbryllup i 2012".

Faktum er, at vi på kort tid har fundet både kirke og lokaler og bare super gerne vil holde et relativt lille bryllup, som ikke kræver de helt store forberedelser. Det er derfor særligt sidstnævnte spørgsmål, vedrørende dem som vi "overhaler indenom" som er et stridspunkt - og det er særligt det, som jeg gerne vil høre jer kommende brude om:

Hvad ville I synes om, hvis jeres veninde eller nære familiemedlem pludseligt meldte ud, at hun skulle giftes - og det til sommer - før jeres bryllup, som I har forberedt så længe? Er det virkeligt et "no go"?

Jeg håber, at I kan hjælpe med jeres input, da vi lige nu er meget forvirrede og overvejer om vi skal udskyde brylluppet til næste år, fordi alle andre synes det er en god ide.

Vh Vibella

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmm jeg tror ikke jeg ville tage det så tungt. Min kusine har meldt ud længe at de skulle giftes til maj og derfor sørgede vi for at holde brylluppet lidt væk fra deres (4 ugers mellemrum). Men hvis det er det man vil og man selv mener, at det er muligt at planlægge festen, finde kjole og tøj og at folk har mulighed for at komme, så synes jeg altså bare at I skal gøre det - jeg tænker lige, hvad med dem der deltager i "Hvad bruden ikke ved", de har da heller ikke særlig lang tid.

Jeg håber I finder en løsning som passer JER! :)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

WHAT!!! Det har de bare ikke sagt. Det er da ikke nogen konkurrence det her..

Fra min H2B friede og til vi skal holde bryllup er der ca 7 måneder - så er måske også forholdsvis hurtigt.. Men kom en af mine veninder mv og sagde at der var blevet friet til hende og de skulle holde det inden vores bryllup - ja så ville jeg da bare glæde mig til at skulle til bryllup :) .. Det er da bare glædeligt at i vil giftes - så kan det vel være ligemeget om det er før eller efter, og hvor længe de andre har planlagt.. Nogle planlægger jo i flere år (af forskellige årsager) men det giver vel ikke "dem ret til" at skulle holde deres bryllup først - og i så må vente til det bliver "jeres tur"..

Så jeg synes i skal planlægge jeres bryllup når i har lyst - kan slet ikke følge den anden tankegang.. De skulle da bare glæde sig over at kunne være med til endnu et bryllup i år :)

Så planlæg planlæg planlæg GP

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hej.

Jeg syntes det lyder som en god ide, det er da jer som skal giftes og må derfor da også selv bestemme hvornår det skal være.

Vi har gjort det samme, fandt ud af at vi ville giftes i januar og brylluppet skal stå i juni og ingen sure miner fra vores familie og vennekreds.

Go for it :)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg kan altså heller ikke se noget problem i det, I har jo lov til at holde jeres bryllup når I vil.

Og hvis min veninde/kusine el, hvad det nu kan være, kom og sage at hun evt, skulle giftes lige før mig ville jeg bare blive glad på hendes vegne, for det er jo stadig 2 vidt forskellige brylluper, så den synes jeg ikke rigtig at folk kan bruge imod jer :unsure:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Hm, det kan godt være, at der er lidt en uskreven regel, men det ER altså jer, det skal passe bedst. Hvis I har det okay med, at nogle af jeres gæster måske ikke kan ændre ferieplaner og derfor ikke kan komme, så kan jeg da godt forstå, at de ærgrer sig lidt, men så er det jo bare sådan, det er. Jeg synes, det er et skråplan hvis man planlægger bryllupsdato ud fra hvornår andre synes, den bør ligge, og jeg ville ikke føle mig overhalet indenom men være glad på min venindes vegne, hvis jeg pludselig fik at vide, at en af mine veninder blev gift en måned før mig....

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nej, hør nu lige her: Det er JERES bryllup! I må holde det på lørdag, hvis I har lyst!

At i "overhaler" de andre par, kan jeg virkelig ikke se skulle være et problem - hvis de ikke ville overhales, kunne de jo være blevet gift med det samme! Nej, sådanne ytringer er da helt fantastisk egoistiske!

Hvis man ikke kan se ud over sin egen lille næsetip, skal man måske slet ikke inviteres til bryllup...

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Så længe i ikke lægger brylluppet lige oveni andres kan jeg virkelig ikke se problemet? Hold jeres bryllup den dag i vil og på den måde i vil - det er jeres dag - folk vælger jo selv om de vil komme.!

Jeg er fuldstændig enig!

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Enig me de andre piger!

Jeres familiemedlemmer har ikke patent på bryllup hele året! Jeg har aldrig hørt noget om, at der kun må holdes et bryllup på et år! I min familie have vi bryllup i August og Oktober, og det vel og mærket inden for den nærmeste familie (to af mine brødre), og det var der altså ikke noget problem i.

Har de planlæggende par overhovedet brokket sig til jer, eller er det bare de andre familiemedlemmer, der er lidt "sippede"?

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Hmmm, vi har lidt samme problem, men dog har vi valgt at holde vores bryllup efter de andres, hvilket resulterer i, at min kusine og hendes familie skal til 4 bryllupper incl. deres eget. Jeg forstår godt, at 4 bryllupper kan tage pusten lidt fra nogen, men vi har valgt at holde vores til september, min kusine skal giftes i marts, hendes fætter på hendes mors side her i marts og min bror til august. Det er da også mange bryllupper - men vi har bare så meget lyst til og brug for at fejre vores kærlighed i år, så selvom kusinen blev lidt træt af, at vi ikke kunne vente til næste år - ja, så gør vi det altså alligevel :wink: Håber I får et fantastisk bryllup - også selvom I overhaler nogen indenom :cheerleader3:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg kan overhovedet ikke se problemet, men er ved at lære at der åbenbart er en masse uskrevne regler når det kommer til bryllupper. Men som de andre siger, hvis bare datoen ikke ligger lige op og ned af andres bryllupsdatoer, så kan jeg med min bedste vilje ikke se at det kan være et problem. Men nogle mennesker har bare træng til at kommentere og påpege hvad de ser som fejl. For vores vedkommende var det at der går 1 år og fem måneder fra frieri til bryllup, det er i nogles øjne ALT for lang tid. Jeg ville bare ønske at folk bare ville glæde sig på vores vegne i stedet.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

I kan holde det præcist når I vil, det er jeres store dag og ikke en dag der skal holdes og fejres og planlægges for at tilfredsstille andre eller gøre hvad der udskrevet bliver sagt man kan og bør.. de der uskrevne regler der er til bryllupper og regler som andre finder på man kan og ikke kan... jamen dem kan de jo selv benytte sig af når de skal giftes... Hold I jeres bryllup når I har planlagt det... og nu i har både lokaler og kirke... Så er det da bare med arrangere det og glæde jer :) Rigtigt hjerteligt tillykke <3....

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hej jeg er gift, men er her inde somme tider. Men før jeg blev gift kan jeg huske en ligne spørgsmål, det var bare en her inde der skulle giftes og så havde hendes kusine, veninde eller søster ( jeg husker ikke lige hvem det var) giftes før hende, og det kunne hun bare ikke tillade sig og det syntes alle her inde. Jeg syntes bare det er sjovt der kommer de rektioner som man gerne ville høre. hvis det var omvendt ville du så syntes det er ok? hvis ja så gør det.

Hilsen Marianne som syntes det er ok med det du gør,eller er du i tvivl så spørge dem som det drejer sig om.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

er der ikke en gammel regl der siger, at fra men er blevet forlovet,, må der kun gå et år..??

men gir de andre ret, det er jeres bryllup, og hvis de har et problem med det, så dem og det

Jo det er der men det der undrer mig det er at flere har kommet med kommentarer omkring den lange forlovelse før de overhovedet har sagt tillykke og vi snakker her nære veninder. Og det gør da ondt når man selv er glad for den dato der er blevet valgt og det gør da også en lidt usikker på om der andre regler man "overtræder".

Jeg har dog valgt at ryste det af mig og nyde at vi får vores fest, og vi får den som vi vil have den :biggrin:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Det er da bedøvende ligegyldigt, så længe i ikke vælger at holde det oveni andres bryllup, så kan jeg slet ikke se noget problem i det.. Ja, der er måske nogen der ikke kan komme, hvis i vælger at holde festen f.eks i en normal ferie periode, men det er da så hvad det er.. Kan da slet ikke se noget forkert i at i ikke venter flere år, det er da jeres store dag, ergo jeres valg.. Havde vo haft økonomien til det, så kunne jeg da også have fundet på at blive gift i år, men det har vi bare ikke, så vi venter til næste år :-)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg holder også med "pigerne" og I er bestemt ikke de eneste der gør det på den måde. Udover dem fra bryllupsklar m.v. der ofte booker 1-3 i forvejen har vi rigtig mange bryllupskunder der henvender sig 2-6 måneder før festen hvor de endnu ikke har fundet feststed. I efteråret spillede jeg bryllup for et brudepar hvor de (han) havde planlagt bryllup på 5 uger. De var så også i TV sidste tirsdag :) Det eneste der kan være er at nogle måske har disponeret anderledes i forhold til ferie m.v. og derfor må melde afbud men det er så hvad det er

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer