Guest SigneFlor

Homoseksuelle vielser i år 2012...

17 indlæg i dette emne

Læste lige en artikel om vores nye kirkeminister, som vil legalisere homoseksuelle kirkelige vielser i år 2012.

Det er meget spændende for os lige nu, da vi jo er afhængige af denne afgørelse, som kan vende op og ned på vores bryllup.

Drømmen er at få en ''normal'' kirkelig vielse (så normal den nu kan blive), uden at skulle på rådhuset først....

Det skal holde møder i marts måned, og hvis det bliver lovligt, så vil det blive i foråret...

FORÅRET :o Det er jo et vidt begreb... Men bliver det vedtaget, ja så når vi vel at komme med som nogle af de første homoseksuelle i kirken, med vores dato d. 30.06.12.

Jeg har brug for at dele dette med jer, da jeg ved at vi skal foretage vigtige og måske stressede ændringer, hvis loven ændrer sig....

Er der nogle af jer som står i samme situation ? :)

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Står ikke i samme situation, men håber på at det bliver vedtaget, for det må være hårdt at vente på... og ekstra hårdt for bridezillaer :rolleyes:

Mon ikke man kan skrive til fx ministeret, og høre om de ikke kan præcisere 'foråret'?! Da det for os som det ikke betydning for jo er specifikt nok til at vi får en forståelse fra nyhederne, men der også er en del som det har reel betydning for... det er ikke sikkert at pressen har overvejet at få det præciseret nærmere, selvom det måske var muligt...

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Ville jo umiddelbart sige kirkemisteriet, som man let kan google sig frem til, MEN har de egentligt ikke oprettet et nyt ét, som har et andet navn :o Det kan jeg nemlig ikke lige umiddelbart se har sin egen hjemmeside endnu..

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

mon ikke de har en presseafdeling/ansvarlig? Håber virkelig, at det bliver ændret. Måske var det en idé at sikre, at I har en præst, der ville være med på en vielse frem for velsignelse, hvis det bliver tilladt og ellers alternativt vil lave velsignelse. Så kan I jo godt planlægge løs. Rådhuset kan man jo godt booke nogle måneder før (man må faktisk tidligst bestille 4 måneder før).....

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Prøv evt at smide en besked på Manu Sareen's facebook side ? Er ham, der er kirkeminister, hehe ..... er jo faktisk lidt sjovt med ham, da han var meget meget tæt på at melde sig ud af folkekirken, fordi de ikke ville vie homosexuelle .... og nu er manden kirkeminister... HURRA for det! :) Håber virkelig det bliver gennemført! I det mindste så bare lav det sådan, at de præster der gerne vil vie de homosexuelle skal man give lov og dem der ikke ønsker det, kan man jo bare lade køre på den samme måde, som det er nu.

Men hvis du skal have seneste opdateringer, så skal du nok følge lidt med på Kristeligt Dagblads hjemmeside: www.k.dk - der vil 100% sikkert stå det seneste nye omkring den sag! :)

Redigeret af MariaSchmidt
0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Håber også det bliver lovligt for Jer.

Vi har selv talt om hvad vi gør hvis loven bliver ændret - og kom frem til at vi ikke ville vælge kirken - mest fordi at ingen af os er kristen og det ville føles forkert at Gud skulle blandes ind i vores forhold.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Krydser fingre for at det går igennem.. Min holdning har altid været bare 2 mennesker elsker hinanden skal de have ret til at blive viet i kirken. Min tro er at gud elsker alle incl. kærligheden mellem 2 mennesker uanset køn.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Og SELVFØLGELIG skal det da være lovligt... alt andet er bare tåbeligt. Ægteskabet handler om kærlighed, ikke tro :loveboard:

Hvis det ikke skal handle om tro, i en eller anden forstand, hvad fanden skal det så ind i kirken for? :a1221:

1

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Ja det skal man ikke sige til en præst :) men det er nok strid om ord Du siger det jo selv ganske godt: " tro i en eller anden forstand". For det at folk bliver gift i kirken er ikke nødvendigvis udtryk for at de er aktivt eller meget troende og går i kirke jævnligt. Det kan også bare være udtryk for at de derved vedkender sig den kristne tro (i modsat fald var der næppe mange som blev gift i kirken).

Hvad lovforslaget angår så er det jo desværre sådan at lovforslag ikke er noget som vedtages fra den ene dag til den anden (medmindre der er tale om hasteindgreb): Første behandling, anden behandling, udvalgsbehandling, høringsfase, fornyet udvalgsbehandling etc. Det tager normalt tid.

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Åh hvor jeg håber for jer at det går igennem i tide! Men det var da også på tide at det foreslag kom seriøst på banen! Hepper på at Manu for det ført ud i livet :cheerleader3: Kan heller ikke se hvorfor et homoseksuelt ægteskab skulle være unaturligt i forhold til et heteroseksuelt et.. er da mere unaturligt at folk der IKKE elsker hinanden tvinges til at gifte sig. :blink:

0

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER

Annonce ♥


Annoncer