Metlux

Tager du din mands efternavn?

81 posts in this topic

Kære alle

Min ellers rigtig søde forlovede og jeg kan simpelthen ikke blive enige om, hvad vi skal hedde til efternavn/mellemnavn efter brylluppet. Jeg synes, at det er rigtig fint, hvis både manden og kvinden taget et af den andens navne efter brylluppet, fordi det ligesom symboliserer, at det er to familier, som smelter sammen til en ny. Men min h2b er mere gammeldags og mener, at det er kvinden, der skal tage mandens efternavn, fordi det er tradition, og at hvis manden taget noget efter kvinden, så vil andre tror, at han er lidt under tøflen. :sm:(endelig en chance for at få brugt den smiley :lol: )

Jeg vil derfor gerne høre, hvad I har tænkt jer at gøre for at have et eller andet at sammenligne med. Tager I jeres mands efternavn efter brylluppet, og tager han noget fra jer? Beholder I jeres mellemnavne osv.? :)

På forhånd tak :)

Edited by Metlux
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi er også lidt i et dilemma hjemme ved os.

Jeg har et meget specielt efternavn, det er kun min familie der hedder det, og jeg er meget glad for det og vil ikke af med det.

Samtidig har jeg ikke noget mellemnavn.

Min h2b hedder noget så eksotisk som Madsen til efternavn, og har et mellemnavn han ikke har noget problem med at slette, da han aldrig bruger det.

Vi er begge enige om at vi gerne vil tage hinandens navne, da vi syntes det er meget gammeldags det med, at det kun er kvinden der skal tage mandens efternavn. Og som du så fint skriver, symbolisere det to der bliver til en.

Så vores dilemma er lidt mere hvilke navn skal være efternavn og hvilket skal være mellemnavn, vi holder på hvert vores, og har da også snakket om, om man kan have de samme mellem-/efternavne, men i forskellige rækkefølge.

Puha, det er lige til at få grå hår af :-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er et klassisk diskussion spørgsmål. VI har selv valgt at tage mit mellemnavn som vores mellemnavn og hans efternavn som efternavn, således at vi hedder det samme. Mit mellemnavn er atypisk og har de sidste mange år brugt det som det primære efternavn, og nu bruger jeg stadigvæk det og ikke min mands - ligesom han nøjes med at sige sit sædvanelige efternavn og ikke tage mellemnavnet med - vi hedder altså det sammen men i praksis præsentere jeg mig på samme måde ;)

I min familie har min ene fætter og hans kone valgt samme løsning som vi har. Min søster smækkede mandens efternavn efter sine egne navne så hun nu har 4, han ændrede ikke sit så han har 2 og deres barn fik så min families mellemnavn og farens efternavn - altså tre forskellige versioner til samme familie.

En anden fætter har valgt de hver beholder deres egne navne og ikke ændre noget. 2 andre kusiner har tilføjet mandens efternavn og slettet sit eget efternavn men beholdt deres mellemnavne.

I skal nok sætte jer ned som par og finde ud af hvor vigtigt det er om det er det ene eller det andet navn der er efternavn, eller om I ligefrem skulle lave løsningen med en bindestreg således at begge navne er efternavne og ikke mellemnavne. Og ellers synes jeg ofte man kan høre hvad der lyder bedst, og falder mest naturligt i munden.

Min mor blev desuden gift her i efteråret og med inspiration efter os valgte de at tage familie mellemnavnet til mellemnavn og hans navn til deres efternavn. - så nu sidder min søster og mand, som er beskrevet oven over og overvejer at skifte deres navn til samme slag kombi :tunge:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min kæreste har i forvejen fire navne, som alle er udenlandske så han ændrer ikke på sit. Dels for ikke at få for mange og dels fordi min efternavn ville passe dårligt ind i hans øvrige navne. Jeg beholder mit efternavn som mellemnavn og tager hans efternavn, så jeg har tre navne (har ingen mellemnavne i forvejen). Og så er jeg stadig i gang med at overbevise ham om, at vores kommende børn skal have samme mellemnavn og efternavn som jeg får så mit oprindelige efternavn også kan leve videre i næste generation.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tager min h2b efternavn.

Det er et familie navn som kun de har og syntes det ville være synd at det skulle blive til et mellemnavn for det lyder dumt hvis det er til sidst, så jeg tager bare hans navn og skrotter mit eget... Og selvom han ikke siger det, så tror jeg han er lidt stolt af at jeg tager hans navn :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er på samme hold som din kommende mand: Jeg ønsker at erstatte mit efternavn og mellemnavn (som jo altså er et efternavn) med min mands ditto. Jeg har et meget specielt efternavn samt mellemnavn, og kommer til at hedde noget så sædvanligt som Rasmussen (dog med min mands specielle mellemnavn, så jeg bliver ikke så generisk ;))

For mig har det totale efternavn/mellemnavneskift været en del af den løsrivelsesproces der også ligger i vielsesritualet: "Og derfor skal en mand forlade sin familie og binde sig til sin hustru" . Ved at slette mit pigenavn og tage min mands navne har jeg foretaget en symbolsk handling, så vi to herfra er en enhed, og vi skal lægge vores fortid fra os og danne vores fremtid sammen som en enhed.

Dernæst er det vigtigt for mig at jeg hedder der samme som min mand og mine børn, så vi fremstår som en familie.

Min kommende mand har aldrig påvirket mig til at træffe det ene eller andet valg i forhold til navneskift. Jeg mener at det i sidste ende er dig der skal træffe et valg angående dit navn, og ikke din mand. Det ideelle ville selvfølelig være at i nåede en form for konsensus, men jeg mener at du skal have det godt med dit eget navn.

Det kan også meget vel være, at du vælger at tage hans navn og ende med at være godt tilfreds efter lidt tilvænning.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis din forlovede er så gammeldags og holder på traditionerne, så er du vel også jomfru og han har brugt en hel månedsløn på din ring?

Jeg kvitter mit efternavn (min fars), vi tager min mors efternavn til mellemnavn og hans efternavn til efternavn. Så vi kommer til at hedde det samme som er en god blanding der viser sammensmeltningen af to familier.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi snakkede også længe om det, og var begge enige om, at det skulle ende med at blive en kombination af hans og mine navne.

Vi er så endt med at vi begge tager hans nuværende mellemnavn til mellemnavn, og mit nuværende mellemnavn til efternavn. Vi kan rigtig godt lide idéen om at vi kommer til at hedde det samme, og at vi begge to har bidraget med noget til vores fælles, fremtidige navn.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tager mandens efternavn... Hedder selv noget så kedeligt som Larsen, og manden har et lidt mere specielt efternavn, så det har egentlig aldrig været oppe til diskussion om hvad vi skulle hedde...

Men synes da det er lidt mærkeligt ikke at skulle hedde det mere når man nu altid har gjort det.. :tunge:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er så heldig at min kommende mand gerne vil hedde mit mellemnavn til efternavn. Så jeg sletter mit efternavn og gør mit mellemnavn til efternavn og han beholder sit efternavn som mellemnavn og tager mit mellemnavn til efternavn :)

Alt det der gammeldags kvinde-skal-have-mands-efternavn er noget fis synes vi! Selvom det ikke er alle i familien der er enige i dét :pokey:

Edited by Rose90
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har et meget kort efternavn (3 bogstaver),som jeg så i stedet tager som mellemnavn da det er et familienavn... Mandens efternavn tager jeg så som efternavn... Så kommer til at have 3 navne i det hele ss

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har valgt at bruge min kommende mands mellemnavn og mit efternavn. Da de navne betyder meget for os og symbolisere noget i vores liv.

Vi kunne have valgt mere specielle navne, men vi har valgt dem der siger noget om os.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hos os var der ikke så meget diskussion - vi beholder begge vores egne mellemnavne og tager hans efternavn. Det var meget vigtigt for ham at jeg skiftede til hans efternavn, da de holder sig til de gamle traditioner i hans familie. Jeg kan ikke få hans mellemnavn, da det kun er drenge i familien der kan få det, så derfor beholder jeg mit eget, som så kan blive givet til en eventuel datter (vores søn hedder det samme som H2B)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi beholder hver sit... Mit er sjældent, så det smider jeg ikke væk

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg tager min kommende mand efternavn. Han er så gammeldags at han aldrig ville tage mit, hvis det blev aktuel

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi bruger min kommende mands mellemnavn til mellemnavn og mit efternavn til efternavn, mest af alt fordi vores børn hedder det og så kommer vi alle sammen til at hedde det samme. :-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Han tager mit mellemnavn, og jeg hans efternavn...

Vi ville godt have det efternavn som min svigerfar blev kaldt, men det kan vi ikke fordi det er et registreret pigenavn.. Øv øv... Så blev vi enige om at det måtte være hans efternavn, da hans datter hedder det....

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tager Thomas efternavn når vi bliver gift. Jeg sletter mit nuværende mellemnavn, tager mit nuværende efternavn som mellemnavn og hans efternavn som efternavn. Han ændrer ikke sit. Men der er overhovedet ikke noget tradition ind over det. Havde hans mellemnavne ikke haft så stor betydning for ham, så havde han slettet dem og fået det samme som mig. Vi har begge beskyttede efternavne som vi gerne vil beholde. Jeg synes egentlig ikke det er så vigtigt om man hedder 100% det samme eller ej.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har verdens sejeste efternavn... :biggrin: Ej det er måske ikke rigtigt, men jeg er meget glad for mit efternavn, og jeg ville ikke af med det. Dog vil det lyde mærkeligt, hvis det bliver til mellemnavn, hvis jeg skulle tage min kærestes efternavn. Så derfor tager vi min kærestes efternavn til mellemnavn og mit til efternavn. Det hedder vores søn også.

Jeg er rigtig glad for det, fordi jeg holder meget af mit efternavn, som jeg har fået efter min adoptivfar, da min mor og ham blev gift. De har i mellemtiden været skilt og fundet sammen igen, men han adopterede min søster og jeg imens de ikke var sammen mere. Så jeg er bare SÅ stolt! (Ja beklager historien om navnet. :-))

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg bibeholder mit mellemnavn og tager hans efternavn....om han vælger at tage mit mellemnavn er ikke blevet taget op til overvejelse endnu.....MEN at han er begyndt at kalde mig Fru og hans efternavn ..... :huh: når han taler til mig :lol: ham tosset

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi beholder hver vores mellem- og efternavne.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi tager mit mellemnavn og hans efternavn - begge er specielle familienavne, som lyder rigtig fint kombineret :-). Rækkefølgen lød dog lige godt uanset hvilket der kom sidst, så vi følger traditionen og tager hans navn til sidst. Synes det var ret rørende at træffe den beslutning.

Er jeg forresten den eneste der ret tit skriver mit "nye" navn og får sommerfugle i maven? :-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her har vi hvert sit efternavn, mens vores børn har mandens efternavn som mellemnavn og mit efternavn som efternavn.

Manden ville ikke have mit (ellers flotte!!) navn og jeg har tre navne nu og ønsker ikke et 4.!

Så sådan blev det!

Vi underskriver os dog altid Familien A.. Q......... :) og det står der også på vores postkasse.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ændrede mit efternavn ved bryllup nr 1 og fik først taget mig sammen til at blive af med det igen ca 3 uger før H2B (nr 2) friede så nu beholder jeg mit nyerhvervede slægtsnavn ( mormors ungpigenavn ) og gommen skal så liiiige bestemme sig for om han bare beholder sit -sen navn eller ændre det til mit....havde jeg ikke fået ændret mit navn så havde jeg taget hans

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elsker mit efternavn Kiel. Min kæreste hedder nielsen, men bruger det aldrig. Kun hans mellemnavn.. så vi blev hurtig enige ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

Annonce ♥